Дали јадете бели бубрези?

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Досега што разбравме од темава е дека жениве пробале и им се бендисило а на машките им се гади :)

Досега што разбравме од темава е дека жениве пробале и им се бендисило а на машките им се гади :)
/thread

Шала на страна иам јадено пилешки (петел) и ко нормално месо беа.
Нишо посебно нишо лошо.

И јас не би, ама бели бубрези бе, од кај им текна имево.:pos:

Гадно звучи. Не би можела нешто такво да јадам.
Ако не ми кажат што се, можеби ќе пробам. Но, знаејќи што се...никогаш.
И не знам на кој му текнало името. Глупо е.

Имам чуено дека има доста луѓе мераклии на ова јадење, посебно постарите луѓе. Они викаат дека највкусни им биле од свиња.

Што се однесува до мене, НЕ. Одвратно нешто :sick:

Ја лично не би јадел.
Сфаќам оти месото е као битно за да преживееш, ама курот и тестисите да му ги изедам на некое животно, не би.
has nejadam duri I vnatreshni organi na primer imam slusnato deka bubrezite imaat milion kanalcinja a Toa znaci deka kolku I da go pecesh sekogash imash shansa da jadesh mocka

Имам пробано, што беше малку екстремно за мене бидејќи не сум тип кој сака баш да експериментира со вакви невообичаени јадења, ама ме убедија дека се многу вкусни. И да ви кажам, навистина беа превкусни. Говедски, динстани, и ми предложија и малку оцет да си ставам. Со вино се чиста десетка.

И напиши МУДА или тестиси во наслов од кај ги вадите овие глупи имиња бели бубрези бел џигер... такво нешто нема.
МУДА... а тоа кај го има? Во Србија. По „нашки“ е МАДИЊА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom