Дали изреката е точна?

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Локација
Skopje
Пред некој ден прочитав на интернет една изрека која гласеше:

"Кога девојката плаче за дечкото, тоа значи дека го сака, но кога дечкото плаче за девојката тоа значи дека таа неможе да сака никој друг повеќе од него".

Мислев да не има некоја грешка во делот дека -таа неможе да сака никој друг повеќе од него- , мислев да не е тој неможе , но не пишуваше така.

Имам 17 год и до сега не ми се случило да плачам за девојка,па затоа сакав и да ве прашам дали изрекава е точна.

П.С Не ми се верува но ајде да ги слушнам вашите мислења.

има и една друга вели...'' Кога девојката плаче и ѓаволот се смее'' така да немој баш премногу да и веруваш на оваа дека кога плаче девојката го сака на дечкото..:D

нема врска женските плачат за многу работи на пример некој тажен филм

Ne ne ok e.
Temata ne e opsto za sto placat, tuku me interesirase samo dali ova e tocno.

па тоа ти викам не се знае дали за дечкото плаче може вика дека плаче за него ама да плаче за нешо друго

според мое мислење поговорката нема врска

п.с. многу на фејсбук не е на арно :)

Тоа што не го може ѓаволот го може жената ;) па сега види ти...

Може да е точно доколку тој знае дека таа не може да сака некој друг повеќе од него, па плаче од среќа.

Ја знам "Ако си мекуш и по прабабати ќе плачиш" ебаго....Ако некој ве остави за кур ви е вас кога вие не му требате.....се нервирам многу со денешниве мои млади врсници во нив спаѓам и јас...ама многу се меки бе, пиштат за некоја очи вадат, коса корнат а уште се на почеток од живот....

Точна е изреката, затоа јас користам
sniper-crowbar-sniper-crowbar-ridiculous-weapons-demotivational-poster-1258665675.jpg

не да ме сака, не и излегува друг збор од уста, а од очињата солзи
:coffee:

Абе батали тоа изреките ги заглупуваат луѓето...оди искуството нека ти покаже гад демет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom