Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Кога бев мал имав уплав од заболекари... многу се плашев но сега... не едноставно нема од што да се плашам :toe:
Исто и јас. Пред 1 година бев 7-8 пати во месецот и ми ги светнаа забите, сега пак треба да одам ама се немам време... :nesum: ке се најде :salut:

Порано како помала требало нешто дебело за ме залажат па да прифатан на заболекар. Сека воопшто не ми е мака, би одела без никаков проблем.

немам страв ама не го поднесувам тоа зуење на машините и затоа ич не сакам да одам

имам уплав од заболекари.....од самата помисла на заболекар ми се стемнува:cry::cry::cry:...не дека ми се има нешо денесо али страв ми е....одам ептен кога не можам да ја издржам болката,кога морам, а заболекраката ми е супер, добра е и нежно работи и ме трпи, што е најважно...

самата помисла на расипани заби ме плаши,а не заболекарот... затоа си одам редовно на преглед и ако има потреба нешто да се поправи!!!

Зашо да се плашам од заболекар ?
Не се плашам од заболекар .. се плашам од машинката ...

Ма јок бе каков страв. Има случаи каде докторот е хаос и после и Св.Петар да ти гарантира дека не се умира од поправање на забот нема да идеш. Се зависи од докторот и начинот на работа со пациентот. Се сеќавам еднаш дури 4 заба ми извадија на едно одење(планиран беше само еден ама испадна ај овој се клати ај уште овој и 4 се собраа). Ми ги бушеле стругале и што ти не на забиве праено се уште неам развиено некој страв а и не верувам дека ќе развијам иако и неколку пати до сега ме имаат дебело боцкано во непца за анестезија.

Najmnogu na svet:nesvest:. I ako ima nekoj da mi kaze sovet kako da go prebolam toa, t.e. izdrzam go molam da me posovetuva, zasto moram najbrzo da idam na zabar:(:cry::icon_conf:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom