Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Си имам заболекарка што одам кај нејзе и верувам во неа, така да неам страв :smir:

Не од докторите, т.е зависи ако се фини ок... ама од тоа машината што зуи... леј, мислам прво на психијатар треба, да појдам да излечам фобија, па после на забар.
Замисли се осеќам ко да идам на стрелање...

по малце:baeh:

Не, никогаш. Се би направила и се би истрпила за моите заби да бидат во ред, зошто од нив почнува секаква недајбоже болест и нарушување во организмот.
Имам и плакатка за најдобар и најхрабар пациент, ми ја направи мојот доктор, кој се чудеше како изржувам седната без анестезија по 2 саати:ojea:

леле...мн ми е страв.....идеш на забар....анестезии зуење болки еден тон и на крај и пари ти бараат :nenene::nesvest:

....али тоа е мора да се иде :nesvest:

Заболекарот не ме плаши ама... мирисот во ординацијата, звукот на дупчалката...

Не ич неам ми имаат извадено заб еднаш и тој забарот го зема си го стаи у тоа плакарот таму демек еден од најголемите заби ги извадил :pos: тоа е

:pos2:bas e zabavno pamtam koa mi stavaa plombi ja se smeev zasto taa masinkata me ceskase:pos2:

Не ми е страв од заболекарите, само од нивната непрофесионалност.

Кога бев мал имав уплав од заболекари, а не друго и тетин ми заболекар и секоја аномалија во устата која што ќе ми ја најдеше мораше да ја поправи. Денес, сум благодарен за тоа, ама до тогаш, драми и урликања да не одам на заболекар.

Како и да е, последен пат на заболекар ми беше дури и задоволство да одам... засакав медицина/стоматологија во последните неколку месеца ии со цело задоволство чекав да почне ставањето пломби. Мирисот на ординацијата, сите апаратури и се што имаше наоколу, се беше ’привлечно’ :je:

It was funny :baeh::vozbud::smir:

Аа и кога бев мал, утешна мисла на секое седнување на тој стол ми беше: „ Абе ајде, нема да умрам. Не е крај на светот. “ :star::baeh: и така, All was well!

auuu dadadad...i toa uste od malecka si gio imam nabieno stravot ..nerasklateni petki miu vadea na zivo ..sprejot pokjasno pocna da reagira a tipkata nemase vreme da ceka da pocne da reagira ..me isprska i pocna da mi kopa po nepc etoo..ufff ja si znam kako mi bese....a sto bese najtragicno,odkoa iskocivme od zabnoto so majkami , dodeka da stignam do kola ne mozev ,,A,, da kazam , mi se zdrvi jazikot (POCNA DA REAGIRA SPREJOT ) auuu...zatoa se plasam ..ama jebiga koa sakam da imam beli zabi ..Idam i oro igram:helou::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom