Дали имате сателитска и што ресивер имате?

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Ова е Дрим Бокс 8000, најдобар од сите дрим боксови ама и цената му е огромна.
Прегледај го приврзокот 42774

Ова е бајат дримбокс, понов и со подобри спецификации е 7020HD

7020hd_prod.jpg

Овие модели се прескапи за нас обични корисници. Ова за ентузијасти и за СЅ.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:39 ---
Ајде доколку си упатен објасни што е разликата меѓу 500 хд и 800 хд.

Двата работет на енигма2 ОС, 500-ката имат процесор шо работат на 400MHz, 800-ката процесор на 300MHz, двата клона се ОК, арно ама поарен е 500-HD.

Некој погоре напиша за 3D, сите шо отворет HD канали отворет и 3D, арно ама требит да имаш и телевизор таков.

Ова е бајат дримбокс, понов и со подобри спецификации е 7020HD

7020hd_prod.jpg

Овие модели се прескапи за нас обични корисници. Ова за ентузијасти и за СЅ.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:39 ---

Двата работет на енигма2 ОС, 500-ката имат процесор шо работат на 400MHz, 800-ката процесор на 300MHz, двата клона се ОК, арно ама поарен е 500-HD.

Некој погоре напиша за 3D, сите шо отворет HD канали отворет и 3D, арно ама требит да имаш и телевизор таков.

Значи и Дм 800 и 500ХД отвараат 3Д?

Да, сите ресивери шо се со енигма2 оперативен систем отварет 3D канали. За да ги гледаш тие канали ти требит телевизор со 3D

Ан на пример на шерингот што сум го земал имам ХД канали и ги гледам, дали ќе може да се прати на пример и Скај спорт 3Д, или ќе треба да има посебна 3Д картица?

Ан на пример на шерингот што сум го земал имам ХД канали и ги гледам, дали ќе може да се прати на пример и Скај спорт 3Д, или ќе треба да има посебна 3Д картица?
Ако ги отвараш со СЅ и HD каналите ги отвараш и 3D каналите.

Дали некој знае како да сменам канал листа na dreambox. Имам од тие најстарите шо се DM500-S. Иначе моментално не ми ја отвара BNT World, не знам зошто. Иначе таа е слободна, а БНТ 1 ја отвора што е кодирана....

Дали некој знае како да сменам канал листа na dreambox. Имам од тие најстарите шо се DM500-S. Иначе моментално не ми ја отвара BNT World, не знам зошто. Иначе таа е слободна, а БНТ 1 ја отвора што е кодирана....

Ќе си сметниш dreamboxedit и ќе си побараш канал листа по интернетов за ENIGMA1.

Но дали ќе се средени каналите во папки?
Да, во „букети“. Барај ги од Predr@g E1 или Don@ E1. А шо имиџ имаш на дримот? Ако ти е Gemini 4.2 или 4.6 мојш преку адонс да си ја сметниш најновата канал листа.

Да, во „букети“. Барај ги од Predr@g E1 или Don@ E1. А шо имиџ имаш на дримот? Ако ти е Gemini 4.2 или 4.6 мојш преку адонс да си ја сметниш најновата канал листа.

Кај можам да проверам каков е имиџот? :D Не сум многу по дримбоксот па не се разбирам како што...

Кај можам да проверам каков е имиџот? :D Не сум многу по дримбоксот па не се разбирам како што...

клик на menu, info(rmation),about и ќе видиш дали е gp, nemsis.... Ако е gp ќе ти пишит дали е верзија 3.60 или 4.20, 4.60...Е сега последниве верзии им работат аddons и од таму ќе си сметниш канал листа.

клик на menu, info(rmation),about и ќе видиш дали е gp, nemsis.... Ако е gp ќе ти пишит дали е верзија 3.60 или 4.20, 4.60...Е сега последниве верзии им работат аddons и од таму ќе си сметниш канал листа.

dm.jpg

Еве каква е ситуацијата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom