Дали има нафта во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата astrion
  • Време на започнување Време на започнување

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Две големи полиња на нафта се откриени деновиве во Босна. Државата засега нема да може да го финансира црпењето на нафтата и тоа можеби ќе биде дадено под концесија. Нафтените полиња ги открила американската корпорација „Амоко“, која истражувањето го почнала уште пред 12 години.

Според проценките на корпорацијата, првото нафтено поле се наоѓа во регионот на Тузла, а второто во близина на Дрежница. Се претпоставува дека заедно двете нафтени полиња располагаат со 550 милиони тони нафта со кои може да се задоволат потребите од нафта во Босна за најмалку 10 години.

Босна засега не може ја финансира експлоатацијата на оваа нафта и затоа се размислува тоа да се додели под концесија на некоја нафтена компанија.

Dali ima nafta vo Ovce pole,dali ste cule nekakvi informacii????????

Aбе пак ке ја пуштам темата у оптек,случајно на А1 гледам пак зборуваат за тоа демек ке дошла Англиско_канадска нафтена коорпорација да проверува во Овче поле,замислиете наоѓаат нафта и се изменува судбината во Македонија:je: стануваме шеици,дај некој ако знае нешто нека каже

Да бе и јас гледав на вести па дајбоже да најдат нешто може ќе бидне нешто од Македонијава!

vlatko напиша:
Да бе и јас гледав на вести па дајбоже да најдат нешто може ќе бидне нешто од Македонијава!

Да ти кажам прва неофицијална оптимистичка вест во Македонија,замисли се докажува дека има нафта во наредните 10 години и одма Бранко замешува прсти таму и пак нема пари,криза:cuc:

Mfm vakvi prikazni se pojavuvaat koga e epten zakashkana rabotata:). Ova ne e prvpat da se tvrdi vakvo nesto. Za potsetuvanje se tvrdese i deka imame golemi rezervi na zlato, pa od vreme na vreme ke ja slusneme prikaznata za rudnikot Alshar na Kozuf i kako tamu ima nekoj mineral sto go nema nikade vo svetot pa kako doagale Amerikancii Francuzi da kopaat isto i NATO doagale... sto znam jas ne veruvam i mislam deka ima druga pozadina ova:)

Дџабе ако има, САД доаѓа, ја троши цела, а ако сме добри во Нато ќе не прими

SLaCk напиша:
Mfm vakvi prikazni se pojavuvaat koga e epten zakashkana rabotata:). Ova ne e prvpat da se tvrdi vakvo nesto. Za potsetuvanje se tvrdese i deka imame golemi rezervi na zlato, pa od vreme na vreme ke ja slusneme prikaznata za rudnikot Alshar na Kozuf i kako tamu ima nekoj mineral sto go nema nikade vo svetot pa kako doagale Amerikancii Francuzi da kopaat isto i NATO doagale... sto znam jas ne veruvam i mislam deka ima druga pozadina ova:)
Па биди малку оптимист!
Се ќе си покаже времето!

Pa sea ne zavisi od mene i onaka neli? Ako ima ima ako nema nema:)

SLaCk напиша:

Инаку приказната е стара уште за време на СФРЈ има пробувано да се буши таму ама и на мене не ми се верува а за приказните за реткиот минерал не сум чул ама 100% знам дека во Струмица на планината Беласица има радиоактивен минерал,ураниум или незнам што точно

Jas pak vikam da pomogneme na zemjodelcite za piperkite, lubenicite, tutunot pa posle za drugite "neotkrieni bogatstva"...

Nekolku pati sum kazal...nafta ima vo Mk, na benziski i po rafinerii kolku sakate...negledam sto e tuka novo....

SLaCk напиша:
Jas pak vikam da pomogneme na zemjodelcite za piperkite, lubenicite, tutunot pa posle za drugite "neotkrieni bogatstva"...

А знаеш ли дека ако ископат нафта не ни требат земјоделци:je: ,сите ке имаме по 12 деца,5 стана 3 коли и мотокултиватор :pos:

Da gledam vo irak i iran site se takvi:) osven decata drugo mislam deka nemaat. A be temava e za vo "Fantaziranje" ne za na politika:)

а да не се расправаме да тркнеме да си купиме по еден плац на овче поле можеби изворот ке биде на нашиот плац:cuc: :cuc: :cuc:

astrion напиша:
А знаеш ли дека ако ископат нафта не ни требат земјоделци:je: ,сите ке имаме по 12 деца,5 стана 3 коли и мотокултиватор :pos:

у тој случај подобро да нема нафта... кој ќе чува деца, кој ќе чисти станови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom