Дали и колку ни е корумпирано судството?

• Креатор на темата Креатор на темата baramrabota1
  • Време на започнување Време на започнување

Дали дел од судиите се НЕСТРУЧНИ или КОРУМПИРАНИ

• Нестручни

Гласови: 4 7,8%
  • Корумпирани

Гласови: 7 13,7%
  • Двете

Гласови: 35 68,6%
  • Не знам

Гласови: 0 0,0%
  • Не е корумпирано воопшто

Гласови: 5 9,8%

• Вкупно гласачи
    51
Ако де ..... сепак ова е ДЕМОКРАТСКО ПРАВО ????
ДА ПРАШАШ НЕШТО И ДА ТИ СЕ ОДГОВОРИ СО " ДА " или " НЕ " Е 100% ДЕМОКРАТСКИ
Можеби ќе беше поубаво кога би го поставил и прашањето- Дали верувате дека некогаш ке успееме да ја сузбиеме корупцијата во нашето судство?

Значи : ЈАС НЕ ВЕЛАМ ДЕКА Е КОРУМПИРАНО СУДСТВОТО ИЛИ СУДИИТЕ..... САМО МЕ ИНТЕРЕСИРА КАКВО Е МИСЛЕЊЕТО НА ЧЛЕНОВИТЕ ОД ФОРУМОВ.
ЗА ТОА ДАЛИ НЕКОЈ СУДИЈА Е КОРУМПИРАН ПОСТОИ АНТИКОРУПЦИСКА КОЈА ГИ ПРОВЕРУВА ПРИЈАВИТЕ.
АКО ПОСТОИ ТАКВО НЕШТО ТОГАШ СУДСКИ СОВЕТ ОДЛУЧУВА.
И НЕ ГЛЕДАМ НЕШТО НАВРЕДЛИВО ТУКА??
ОВА Е ВИД НА АНКЕТА .... ДА ИЛИ НЕ ?????
па и јас не реков дека ти кажа нешто навредливо.

Додадена уште една опција во анкетата: Не е корумпирано воопшто.

Ајде г-не да ми одговорите конкретно за мојот случај ????
За што се работи ??? Корупција или Незнаење ????
Автоматски споено мислење:

Додадена уште една опција во анкетата: Не е корумпирано воопшто.
Благодарам

Судството е квалитетно,има многу јаки правници кои се навистина стручни за својата област.Поентирам дека има кадар кој е доста искусен и јак . Ова е се од професионален аспект. Проблем прави личното поле/аспект кој многу лошо и гадно се судира со професионалниот аспект. Личниот интерес за партија,пари,моќ меша и помага да пропаѓа професијата. Треба да се скрати едната страна која нема контрола.

Еве еден пример ( личен ).
Утужувам решение на МТСП за укинување на СПП.
Водам управен спор каде имам 5 пресуди вп моја полза. Никој не постапува ???

За каков твој случај збориш?

Лелееееее милион пати напишав... ЗА ОВОЈ СЛУЧАЈ :

СУДОТ НОСИ ПРЕСУДА ( независно од исходотна истата ) ЗА КОЈА ПРЕСУДА Е ПОКРЕНАТА ПРЕДХОДНО ТУЖБА ОД СТРАНА НА АДВОКАТ КОЈ НЕМА УРЕДНО ПОЛНОМОШНО ДОБИЕНО ОД ДОВЕРИТЕЛ ????

И стариот и новиот ЗПП велат :
При првото дејствије , полномошникот е должен во судот да приложи полномошно а судот по службена должност мора да внимава на тоа. Исто така судот е должен на полномошникот да му наложи во рок од 8 дена да приложи УРЕДНО ПОЛНОМОШНО во спротивно судот таа наводна ТУЖБА ја отфрла какп НЕЦЕЛОСНА И НЕПОТПОЛНА И ПОДНЕСЕНА ОД НЕОВЛАСТЕНО ЛИЦЕ.

СЕГА ЈАСНО ВИ Е ????

АКО ОВА НЕ ВИ Е ЈАСНО ЗАТОА ШТО ОВА Е КАКО 1 + 1 = 2 ВО МАТЕМАТИКАТА.
Тогаш ВО СПРОТИВНО ФРЛЕТЕ ЈА ДИПЛОМАТА
ПОЗЗ

СУДОТ НОСИ ПРЕСУДА ( независно од исходотна истата ) ЗА КОЈА ПРЕСУДА Е ПОКРЕНАТА ПРЕДХОДНО ТУЖБА ОД СТРАНА НА АДВОКАТ КОЈ НЕМА УРЕДНО ПОЛНОМОШНО ДОБИЕНО ОД ДОВЕРИТЕЛ ????

При првото дејствије , полномошникот е должен во судот да приложи полномошно а судот по службена должност мора да внимава на тоа. Исто така судот е должен на полномошникот да му наложи во рок од 8 дена да приложи УРЕДНО ПОЛНОМОШНО во спротивно судот таа наводна ТУЖБА ја отфрла какп НЕЦЕЛОСНА И НЕПОТПОЛНА И ПОДНЕСЕНА ОД НЕОВЛАСТЕНО ЛИЦЕ.

СЕГА ЈАСНО ВИ Е ????

ПОЗЗ

Нема ништо нерегуларно, возможно е адвокатот на странката само да ја поднел тужбата, можеби само за тоа бил овластен без да застапува, а имено, после на рочиште странката била без адвокат, самата странка лично во свое име си ги преземала парничните дејствија. Тоа е тоа.

Да да тоа велам..... ако бил овластен за да поднесе тужба..... дали треба у судот да приложи полномошно дека некој го овластил да поднесува поднесоци ?????
Што е тука регуларно ????

СЕГА ЈАСНО ВИ Е ????

ПОЗЗ
Прво, не се дери.

Второ, што има напишано судот во пресудата за приговорот на твојот адвокат дека тужбата е неуредна? Што има одлучено повисока инстанца по истата жалба?

Трето, за колкава сума те гонат, 100 милиони евра, па направиле злосторничко здружување на судии, адвокати и институции?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom