Дали е шерифот во право?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Тексашкиот шериф Гери Пеинтер го отпишти од работа својот заменик, а двајца други суспендира откако во јавноста излегоа фотографии дека тројцата и дале на некоја келнерка да држи автоматско оружје (AR15) со кое се сликала на нивната патролна кола.

ДА! Обично имам разбирање, но правилата за ракување со оружје се познати. Ако не можеле да ја ќарат девојкава сем со оружје, навистина се токмаци.

Објаснување за оние што не знаат: најјаки девојки има во Тексас. ;)

image_8626603.jpg

Midland County, Texas, Sheriff Gary Painter fired one deputy officer and suspended three others after photos surfaced of a scantily-clad waitress holding an rifle while posing on the hood of their police cruiser.

The deputies were all attending a training session in Austin, and the incident occurred in the parking lot of Twin Peaks Restaurant & Bar, located in nearby Round Rock. Waitresses at Twin Peaks typically wear halter tops and short shorts.

Round Rock police officers were sent to the scene after an off-duty policeman called in a complaint about the waitress holding a police rifle while sitting on a police car. "Bambi," the waitress, told investigators that the deputies asked her to come outside and pose with the weapon.

While the deputies are being punished by the Midland County Sheriff's Office, they will not face charges in Round Rock, since authorities determined that the deputies did not break the law.

http://www.statesman.com/news/content/news/stories/local/2009/08/20/0820twinpeaks.html

Ја би и дал на оваа да ракува и со друго оружје а може и ракувала за возврат.

-“ШШШшшццц мала, сакаш да ми го видиш пушко митралезов?“
“?“
-“
m15a2rifle.jpg
"
":wub:"

Сакаш да го штелуем на аутоматик или менјуел ?

Типкава работи во ресторанот “Twin Peaks’’ во Round Rock.

Рекламата на тој ланец на ресторани е: “два пати повеќе забава отколку во другите ресторани’’. :tv:

highres_6306890.jpeg

Супер и стои машинката :wink:

треба да ја запознаеме и со мојот пуско митраљез:pusk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom