Дали да се оди на предавање или на состанок на AIESEC?

Член од
11 февруари 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.myspace.com
Незнаев кај да ја поставам темава, па се одлучив за општо.
Се надевам дека сте слушнале за светската студентска организација AIESEC. Се зачленив меѓутоа состаноците се одржуваат за време на предавањата. Како бруцош, уште незнам што попрво а сум се загреал за добри оценки. И?!!

Темава ја преместив во образование и наука, сметам тука и е местото...
Како студент бев член во оваа организација и има супер дружење, забава и семинари во странствo:salut:

Да, супер организација е, се запознаваш, дружиш, комуницираш, учиш нови и интересни работи. Но, бидејќи си бруцош внимавај:helou:

Не е битно шо е бруцош.Прашај го татко ти и ке ти каже.
Битно,како да се зачленам ја во организацијава.Пошто ја сум волен да не одам на предавања.И без тоа не одам од кеиф,па сеа барем да си имам причина да си се оправдам пред самиот себеси.
Ај кажете...

па ја знам дека има претставништво на економски,најверојатно и на другите факултети.ќе отидеш во нивните простории и ќе се зачлениш:)(можда ќе ја запознаеш и братучетка ми пошто е помошник директор за организација во 2008 или така нешто:))

Aiesec е супер ствар ама само ако го користиш рационално времето.Иначе секој студент треба да ги користи ваквите можности,но сепак студиите треба да ти се на прво место.Треба време да се ушалташ во системот.Брзо студентско темпо јебига...

Темава ја преместив во образование и наука, сметам тука и е местото...
Како студент бев член во оваа организација и има супер дружење, забава и семинари во странствo:salut:
Dur Bardo bese pretsedatel? :vozbud:
Samo da se nadovrzam...AIESEC e mozebi edinstven pozitiven primer za studentska organizacija vo Makedonija.
A na globalno nivo se verovatno najmokni i najpriznati.
Edinstvena studentska organizacija za koja sto vredi pri baranje rabota da navedes vo svoeto CV...member of AIESEC since ....

Дали можи некој да објасни подетално каква е таа организација,каде можи да се зачлени и сл.

врска нема организацијата, мене ми се ко секташи...имаат свои песни и танци.
Се подмочуваат коа ке ги пуштат. Сум бил на нивнен семинар.

Финтата е што можеш ако се потрудиш да идес у некоја фирма у странство да волонтираш.

имаж веб страна гооглај

мене тоа ми се некако живи глупости... дружење забава бла бла... сето е ветар во магла, одат таму 2-3ца се испикани и патуваат еднаш годишно странство на сметка на организацијата, странски пари, а за тоа треба да му прикажат членство итн итн.. има еден куп такви организации кои кога ќе ги прашаш која му е целта имаат одговор од десетина страници на кои во долги црти е објаснето дека немаат цел ... дека некој прај нешто за ништо... ај донт тејк ит.

Дали можи некој да објасни подетално каква е таа организација,каде можи да се зачлени и сл.

па иди на Економски и прашај некој ќе ти каже кај се наогаат канцелариите...

Мој совет не си губи време

Бев на состанок и морам да кажам дека ми е многу племенско тоа нивното поздравување: Еј Ајсек! и следи одговор на присутните на состанокот: Еј ШО! искрено не ја сфаќам потребата да се издераваат:toe:
Да го оставам тоа на страна, луѓето многу бараат..ако сакаш да тераш факс и тоа, многу тешко(ова си зборам за кај мене на Филолошки пошто предавањата се скоро сите задолжителни), додуша ако си на Економски и само идеш на испити (ко што прават) може да ти е добро пополнување на времето и,сите што го потенцираат, дружењето.
А што се однесува до тоа праксите мислам дека се супер можност за мали пари да шеташ и да стажираш само што треба да се докажуваш нонстоп, превод да се моташ по организацијата за да те изберат или нешто така...
Лично, не се импресионирав, ама ич!:smir:

Имало тема значи...

Ме интересира како оди тоа со праксите во странство. Има ли некој искуство и слично, и дали мора да аплицирам баш преку aiesec во македонија, или може и независно да се пријавам.

Било каква информација е добредојдена =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom