Дали 2015 ќе биде подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали 2015 ќе биде подобра од 2014?

• Вкупно гласачи
    125
  • Гласањето е завршено на .
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
"Македонците во 2014 година се чувствувале среќни. Педесет и четири проценти од граѓаните кои биле анкетирани во рамки на истражувањето на Брима Галуп изјавиле дека во текот на изминатата година биле среќни, а 11 проценти несреќни.

Осум проценти од среќните граѓани се изјасниле дека биле многу среќни, а четириесет и шест проценти дека биле среќни.

Македонците се оптимисти дека и претстојната 2015 година ќе биде подобра од претходната, но истражувањето покажува дека оптимизмот е помал во однос на 2014 година бидејќи сега 33 проценти од анкетираните сметаат дека следната година ќе биде подобра за разлика од 2014 кога оптимисти биле 37 проценти од граѓаните."
http://republika.mk/?p=366966

Па драги пријатели новата 2015 е на прагот, па ме интересира дали сте оптимисти, песимисти или сеуште чекате да се начукате вечер па да кажете?
Кога прашувам подобра мислам генерално - на лично, општествено и било какво поле.

Јас сум оптимист во мојот песимизам.
Нема да биде подобра за сите нас во Македонија.
Ќе биде подобра за партиски полтрончиња, штабски војници, лижачи, дудлачи, роднини, пријатели, татини синови.

"Македонците во 2014 година се чувствувале среќни. Педесет и четири проценти од граѓаните кои биле анкетирани во рамки на истражувањето на Брима Галуп изјавиле дека во текот на изминатата година биле среќни, а 11 проценти несреќни.

Осум проценти од среќните граѓани се изјасниле дека биле многу среќни, а четириесет и шест проценти дека биле среќни.

Македонците се оптимисти дека и претстојната 2015 година ќе биде подобра од претходната, но истражувањето покажува дека оптимизмот е помал во однос на 2014 година бидејќи сега 33 проценти од анкетираните сметаат дека следната година ќе биде подобра за разлика од 2014 кога оптимисти биле 37 проценти од граѓаните."

Па драги пријатели новата 2015 е на прагот, па ме интересира дали сте оптимисти, песимисти или сеуште чекате да се начукате вечер па да кажете?
Кога прашувам подобра мислам генерално - на лично, општествено и било какво поле.

:lolzz:

Oвој не е нормален.

vmro-dpmne-slavi-pobeda-ban.jpg

Државите во Африка и Азија се најуверени дека претстојната година ќе биде подобра од 2014, а во западна Европа само 12 проценти од граѓаните веруваат дека 2015 ќе биде година со економски просперитет.
овие се несаглам. у ствари цел текст e несаглам. Дилетанти

Последно уредено:

Мене едно не ми е јасно. До сега 11 одговори на темава, и сите негативни, да не речам гневни. А на анкетава од Република врие од позитивни луѓе во Македонија. Или на Кајгана постираат само негативни ликови, или некој лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom