Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Волшебник напиша:
Доста врски успеваат без разлика на одалеченоста...Живееме во свет на технологија пред се интернетот е одлична работа за таквите врски...Нон-стоп си се слушаат, гледаат и така...А кога ќе се видат си разменуваат еликсири на љубовта.....Мислам дека ако се сака некој далечината не е никаков проблем....

Како да е тоа доволно за една врска. Е значи, колку никогаш нема да помислам дека таква врска може да успее ... ако се лажеме, супер да, ама дај бидете реални и помислете два пати дали се живее од микрофони, тастатури и камери ... аман!

Daleku od ochi daleku od srce! NE!
Ke mi ostanish vo srceto ako si vredela ,ama druga vo krevetot!
Drkanje NE e sex!

Dzings напиша:
Daleku od ochi daleku od srce! NE!
Ke mi ostanish vo srceto ako si vredela ,ama druga vo krevetot!
Drkanje NE e sex!

Ете, една од причините поради која никогаш нема да поверувам во таква врска. Од камен да е човек па ќе помисли на друг додека не е партнерот тука, па и да не изневери физички, доволно е за да не е се` исто.

Дивајн напиша:
Ете, една од причините поради која никогаш нема да поверувам во таква врска. Од камен да е човек па ќе помисли на друг додека не е партнерот тука, па и да не изневери физички, доволно е за да не е се` исто.
Eh sega i ti! Do 5 pati ne se broi, samo ako, partnerot e daleku! A inaku se broi od prva! :)

Ima edna misla koja veli: "dalecinata i go pravi na ljubovta ona sto vetrot i go pravi na iskrata...ako e mala, ke ja zgasne, ako e silna-ke ja razgori!" taka da mislam deka ako dvajcata silno se sakaat, kilometrite ne se bitni, ljubovta ke mu opstoi na vremeto!

Дивајн напиша:
Како да е тоа доволно за една врска. Е значи, колку никогаш нема да помислам дека таква врска може да успее ... ако се лажеме, супер да, ама дај бидете реални и помислете два пати дали се живее од микрофони, тастатури и камери ... аман!
Немам доживеано таква врска но моја најдобра другарка го живее тоа... И гледам како се одвива сето тоа не е невозможно само ако се сака вистински ќе успее без разлика на одалеченоста....

Волшебник напиша:
Немам доживеано таква врска но моја најдобра другарка го живее тоа... И гледам како се одвива сето тоа не е невозможно само ако се сака вистински ќе успее без разлика на одалеченоста....

Да, да ... сите веруваат во таа изрека додека ја живеат таквата "љубов" или додека гледаат како некој друг околу нив го има и прави токму тоа ... но, секој со своето, мисли што си сакаш.:helou:

Колку да е љубовта силна а далечината голема.И тој таму и таа тука или таа таму а тој тука 1% ке биде сомнителен и доволен да се посегне по нешто ново и забрането. Кратко трајно задоволство или надополнување на времето...
Факт е дека никој не ги оспорува тие далечни врски али мн.мал е бројот на такви врско кој успеале во права смисла, не издавајки или изневрувајки си ја довербата на своите партнери. Но во повекето случаеви се случува обратното.. Потребата од заштита емоции и нежност ке ја побараме во друга прегратка...а Нашата ’’’ далечна љубов ‘‘‘ е таму некаде и го сакаме и со него сме во прекрасна врска :helou:

kolku i da e golema ljubovta i vistinska dolgo vreme bez partnerot ne moze da se izdrzi.No way,no how

taka e, ama nekoj si ima ucrtano u glavata deka mozhe, pa neka si guraat, neka si ja probaat srekjata, ja kje si ja probam srekjata u loto, slusham pogolemi mi se shansite :D

A vrska vo razlicni gradovi se broi kako vrska na dalecina?
Ako e da, jas imam takva vrska, jas sum vo Strumica, toj vo Ohrid, momentalno vo Sk na fakultet. i prilicno dobro e kolku sto dozvoluvaat uslovite neli.Odime veke 3 godini i eve od ovaa godina jas ke odam da sturdiram vo Sk i nema da bideme poveke vrska na dalecina.
Inaku tesko e da,no ne i nevozmozno.Sum rekla poveke patii i pak ke recam vrskata sto ja imam ne bi ja menuvalo so nisto na svetot.Ednostavno super funkcionirame.

колку што приметив, повеќето се изјасниле за тоа дека таква врска не е можна...но сепак насловот на темата зборува за тоа дали доколку партнерите се разделени тие ќе престанат да се сакат (далеку од очи-далеку од срце) а според мене, можеби врската нема да успее (се зависи од самата волја на двајцата) но тоа не значи дека чувствата ќе исчезнат...значи, не се согласувам со тоа дека далеку од очи-далеку од срце....далечината може да предизвика проблеми во врската но чувствата се посебна работа, ако се силни-далечината не може против нив :wink:

Мала е веројатноста врската да опстане, кога не се партнерите еден до друг не е тоа што треба да биде, врската се пренесува преку жица, па со тек на време по малку исчезнува, не е исто да се видат и да направат муабет и разговор преку телефон, мислам дека тешко успева, нормално секоја чест на исклушоците

TWEETY*** напиша:
A vrska vo razlicni gradovi se broi kako vrska na dalecina?
Ako e da, jas imam takva vrska, jas sum vo Strumica, toj vo Ohrid, momentalno vo Sk na fakultet. i prilicno dobro e kolku sto dozvoluvaat uslovite neli.Odime veke 3 godini i eve od ovaa godina jas ke odam da sturdiram vo Sk i nema da bideme poveke vrska na dalecina.
Inaku tesko e da,no ne i nevozmozno.Sum rekla poveke patii i pak ke recam vrskata sto ja imam ne bi ja menuvalo so nisto na svetot.Ednostavno super funkcionirame.

Тоа не е далечина која би била тежок проблем или голема пречка за една врска. Се` на се` патот од тебе до него е неколку часа. Башка ете, твоите планови биле да студираш каде што е и тој, па? Лесно е тоа, но само доколку се сакате, нали. Тука, јас барем дискутирам за оние врски кои се со држави меѓу нив.:smir:

колку што приметив, повеќето се изјасниле за тоа дека таква врска не е можна...но сепак насловот на темата зборува за тоа дали доколку партнерите се разделени тие ќе престанат да се сакат (далеку од очи-далеку од срце) а според мене, можеби врската нема да успее (се зависи од самата волја на двајцата) но тоа не значи дека чувствата ќе исчезнат...значи, не се согласувам со тоа дека далеку од очи-далеку од срце....далечината може да предизвика проблеми во врската но чувствата се посебна работа, ако се силни-далечината не може против нив :wink:

Тендер, неможе ни чувствата да останат тука. Ќе се најде некој што ќе ти ги освои и ќе ти ги тргне од тој другиот што е далеку.
Сепак, како може да прекине врска додека има чувства? Таа прекинува кога тие ќе избледат и ќе си фатат нов пат. А тоа, не е воопшто тешко. И за вистинска љубов да се работи, потребно е истата да се негува со двајца присутни на исто место ... не е тоа чувство што сега го закачуваш на себе и го носиш така засекогаш безрезервно ... :toe: :smir:

Ke kazam edna starinska:
Ljubovata na dalecina e kako zarce na veter: Ako e silno ke se razgori uste tolku, ako e slabo ke zamre.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom