Да им овозможиме подобар живот на децата! 10.02.2013 (12:00-16:00 ч.) - Соборен Храм

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.641
Поени од реакции
29.641
Локација
Скопје
Тимот на Мак Тифо со гордост ви ја најавува првата хуманитарна акција, за децата од СОС детското село. На ден 10.02.2013 (недела) со почеток од 12 часот до 16:00ч пред соборната црква ќе биде поставен пункт каде ќе можете да ги извршите вашите донации. Секаква помош е добредојдена, стара облека, книги, цедиња, списанија, парични средства или било што што мислите дека ќе им помогне на дечињата е добредојдено.

Секој има по дома нешто што не му е потребно, а сепак го чува. Бидете хумани и донирајте го, само така би им го подобриле нивниот живот и ќе им дадеме мотив за понатака, дека не се заборавени. Тие се нашата иднина, тие се деца Македонци. Не се работи за донација од Комити, Војводи, Фемили, ЦПБ, Чкембари се работи за сите навивачки групи, донација од секој Македонец. Затоа Македонци раширете го овој настан и сите сложно да помогнеме, од срце!

Со почит,
Македонска Тифо Сцена.

извор

Кајганџии, ве повикувам да се вклучиме што помасовно во акцијава. Не го одминувајте коментаров откако ќе го прочитате, туку дајте придонес.
Ќе се организираме ли заеднички да поминеме и да ги оставиме нашите донации?

Доаѓам обавезно и ќе донесам некои работи, кои сум сигурна дека ќе им се најдат на дечињата.
Апел до сите кајганџии, да не се праат на Тошо околу акцијава. Башка и наместо облеката која не ја носите да ја остаате пред контејнер па некој Амди да бира шо му одговара, донирајте ја на дечињава од детско село.
Покажете ја хуманоста на дело, а не само преку пост за лајк.

И јас се пријавувам.

Имам облека и книги за донирање.

Ацид,ако има иницијатива за собир на кајганаџии,пингај.

Апсолутно ја поддржувам акцијава, плус живеам толку блиску до Соборна, што би било срам за самата себе ако не придонесам на било каков начин... Ќе прочепкам таман деновиве низ дома, има време до 10ти да се соберат доста работи.
Браво за акцијава, камо да се овие акции се почести!
Може да се договориме и Кајганџии групно исто да одиме!

ЕДИТ: Едно прашање: На какви книги се мисли? Учебници или општо книги? Знам дека е смешно прашањево, ама ме интересира за да знам пошто и тука мислам дека можам да помогнам... :)

Јас исто имам многу за донирање, значи од бебешка облека па се до за поголеми деца до 8-9 години, арно ама сама сум и ако некој се нафати да ми помогне да спакувам сето тоа, ќе имам доста за донација :)

ЕДИТ: Едно прашање: На какви книги се мисли? Учебници или општо книги? Знам дека е смешно прашањево, ама ме интересира за да знам пошто и тука мислам дека можам да помогнам... :)
Децата од таму веќе одат во школо така да учебници сигурен сум дека имаат..

Браво за акцијава,добра е за продолжување на навивачкото обединување,после онаа на Војводи која беше поддржана од ФА,Комити,Ајдуци.Се надевам дека барем Скопските Тифо групи ке земат учество и ке помогнат.Уште еднаш браво за акцијава

Ме занима кај се медиумите да објават некоја информација во врска со ова?
Или знаат да пишуваат само кога треба да се прикаже полошата страна на навивачите?
Кај беа да пишат за низата хуманитарни дела на навивачите во последниов период?

Све да им ебам на новинарите, души продадени, полоши се и од ќерови и од политичари...

Така ќе бидат нарушени мозокоперењето и лоботомијата кај просечниот Македонец дека искомплексираната група луѓе која се нарекува навивачи е главен извор на проблеми во државава.

Ние што сме надвор од Велес како можеме да помогнеме, а не сме во можност да дојдеме во Скопје и да го направиме истото. Еве јас на пример имам нешто облека која не ја носам и можам да ја донирам.

Па ако можете превоз да најдете ако не по автобус да се прати пакетот или по пошта друго чаре не гледам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom