Cutting Edge - македонските Depeche Mode

• Креатор на темата Креатор на темата Shorty
  • Време на започнување Време на започнување

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Cutting Edge е бенд кој доаѓа од Тетово, Македонија и е формиран во 2014 година.Cutting Edge како бенд прави музика која припаѓа на различни правци и секоја песна е поинаква, но воглавно тие се електронски синт поп/инди рок бенд. Од неодамна го промовираа нивниот прв спот а наскоро ќе го објават и промовираат и нивниот прв албум кој ќе содржи 9 песни и ќе биде насловен Connected.

Интервју за МОФ

Тука на Саундклауд има објавено повеќе песни
Линк од ФБ профил

Што мислите за бендот и нивната музика. Дали имаме публика во Македонија за вакво нешто :)

Инди рок сега секогаш и во вечни векови!
Амин.
Што мислите за бендот и нивната музика. Дали имаме публика во Македонија за вакво нешто :)
Мене ми се ок, само ние имаме многу осетлива и пребирлива публика која знае што слуша.
Како ќе поминат не знам, со оглед на тоа што кај нас се бара нешто невидено и нечуено, на страна таа масата што слуша прчварници, може да се пофалиме со публика со остро уво. Како и да е, со среќа нека им е на дечкиве во кариерата.

COOL! И да нема доволно публика ( а нема ) тука, момциве имаат потенцијал за интернационална публика што е многу подобро од само тука да имаат некаква публика. :)

Од 1:50 нагоре има одличен дилеј песната :) Ок ми се. За македонски услови се и повеќе од ок. Нека си го тераат филмчето, ќе ги потслушуваме и така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom