Custom bikes или кастом мотори! - Сликички и коментари!!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Garfield напиша:
nov6.jpg

Uff EYECANDY vakof motor , simpaticen sofer i nemora da slezam od motor ich :))

криво ми е што постојат вакви мотори а неможам со голо око да ги видам, немора да ги пипнам само да ги видам :D

Мислев да почекам до утре со една објава, ама ќе ја пуштам сега, т.е ќе отворам топик за заинтересираните кои сакаат да видат, вакви слични мотори во Скопје, сега набрзо.

Инаку, еве еден од дрво направен.

woodcycle.gif

Да продолжиме, некои стритфајтери и чопери, за вас, љубителите на двете тркала, но, кастом:

267edfv.jpg

014aswerfd.jpg

269asedfa.jpg

008sdf.jpg

adrianmorton002.jpg

Трајк, направен од:
SPECS

Make: Peterbilt
Model: wide nose/small window
Year: 1972

Height: 59.5 inches
Width: 88 inches
Length: 158 inches
Ground Clearance: 3.5 inches
Weight: approximately 4,000 pounds

Jesse20James20Peterbilt03.jpg

ко бев детиште си купив МЗ 251, возев некое време, и отко треснав салам (камион за влакно ме промаши, завршив во карпи и дрен грмушки со скршена рака :poos: )

одтогаш претпочитам 4 тркала, а ако се две, тогаш точак :wink:

иначе машините на сликите се перверзни...

БОРН ТО БЕ ВАЈЛД ен рајд д бајк, бејби :msc3:

Е нормално декас ќе се сјебеш од МЗ, мене ми вчезе штендер од скутер во нога. килави машинчиња. од голем и средне не се паѓа освен ако не си копук невиден.
Штета што кај нас споро се развива мотокултурата т.е. возачите на 4 тркала малку се однесуваат како да не постоиме ние на две!
замисли ситуација, возам јас, низ Скопје, околу 60-70 км на час, позади мене Фиќо??? се обидува да ме претекне?????? Со самото тоа предизвикува несигурна ситуација, опасна, двај му прди колата, а мојон е гравиран 280 км/час, со 1200 кубика и 135 коњски сили. па, добро мајку му. што е тоа што ги тера сите мајмуни и морони низ МК да мораат да те претекнат и по цена на сообраќајка, само аки си на мотор????

Garfield напиша:
Е нормално декас ќе се сјебеш од МЗ, мене ми вчезе штендер од скутер во нога.

ауч :shok: конци? брррр.... со помин да е :wink:
.......

Garfield напиша:
... т.е. возачите на 4 тркала малку се однесуваат како да не постоиме ние на две!
има луѓе шо имат „вроден инстинкт„ на предност (и такви со мерцедеси и такви со фичо или стокец), и се понашат ко некакви идиоти на улица... :boks:

такви многу сретнав во словенија, и „по правило„ предизвикуваја сообраќајки :boks:

љубоморни на шо знам јас шо, нафурани, исфрустрирани, вози со 100 на лева страна на автопат, а има луѓе шо фурат и 240 и поќе, ако го видиш касно, си е.а мајката...

за жал не еднаш се има случено и во Битола и пошироко Македонија, луѓе кои ги познаваш од детство... :cry:

и ок, ако се курќиш кај шо не треба и скршиш глава, си го барал некако, ама да погинеш на автопат заради будала е глупаво... и без 240, и со 150 и со 120 се случува да ти излези некој да „претицва„ :boks:

Garfield напиша:
замисли ситуација, возам јас, низ Скопје, околу 60-70 км на час, позади мене Фиќо??? се обидува да ме претекне?????? Со самото тоа предизвикува несигурна ситуација, опасна,
ко шо пишав.... :boks:

Garfield напиша:
што е тоа што ги тера сите мајмуни и морони низ МК да мораат да те претекнат и по цена на сообраќајка, само аки си на мотор????

мхм...

простотилук и завист во најниска форма? на фреквенција на неадерталци или амеби :roll:

иначе, од постарите (сега преку 35) битолски бајкери неколки ми беа другари :)

некој уште ги газат автопатите :msc3:

а ја ако купам пак мотор (а не е искључено), само крос или модифициран ендуро, да можи по планини да вози

Мариово, бејби, поубај стази за газење амин :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom