Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Prijavi radi sto i od koj ?
Ete postapile, pominale kaj nejze doma, nemalo vidlivi tragi od nasilstvo i zenata niti prijavila, plus negirala deka ima problem.
Tuku ti mene kazi mi oti sistemot dozvolil taa zena da bidi ostavena da se grizi za maloletno dete, ocigledno so naruseno psihicko zdravje. Ete toa ti mene odgovori mi. Taa go ubila deteto, ne mazot. Toj mozi togas si bil kaj negovata idna zena, posto so ovaa vekje se razvedval.
На болница ја фрлил по скали, пред сведоци, нема тука што да се прашува жената, иди полиција и чао.
За системот и за детето ти напишав поназад, дека ниту таа ниту тој требало да бидат старатели на тоа дете.

Пак избегнуваш прашање.
Мене можи да ме тригерни и оти денес дожд заврна, каква врска има тоа со семејно насилство за кое се гони ликот.
АБе речи за кур не ги бива и овие моиве, нема правда во оваа држава без разлика жена или маж и толку, нема да ти пишат минус вмровците
Abe neka go gonat za semejno nasilstvo ako si ima dokazi, ama ne za ubistvo kako sto povekjeto tuka sugeriraat.
Nastrana toa sto i nea treba da ja gonea za semejno nasilstvo i fizicki napad. Ili za nea opravdano, zena e ?
Semejno nasilstvo ne e samo fizicko nasilstvo tuku i psihicko. Ovaa oddamna trebalo da bidi zgrizena vo nekoja institucija, ne pak dete da i ostavat.
P.s vo nedostatok na argumenti odma se povikuvas na partiska karta, a da si ja zavrsese domasnata kako so treba ke znaese podobro deka vrska ti nema muabetot.

Abe neka go gonat za semejno nasilstvo ako si ima dokazi, ama ne za ubistvo kako sto povekjeto tuka sugeriraat.
Nastrana toa sto i nea treba da ja gonea za semejno nasilstvo i fizicki napad. Ili za nea opravdano, zena e ?
Semejno nasilstvo ne e samo fizicko nasilstvo tuku i psihicko. Ovaa oddamna trebalo da bidi zgrizena vo nekoja institucija, ne pak dete da i ostavat.
P.s vo nedostatok na argumenti odma se povikuvas na partiska karta, a da si ja zavrsese domasnata kako so treba ke znaese podobro deka vrska ti nema muabetot.
PRESTANI BE DA TROPAS GLUPOSTI, GLUPAK EDEN.

Владеееееее
Човек со толку дебело досие се знае кај требало да биде,а не жени да трчка и да ги крши од ќотек
I tolku nestabilna zena so odi po kafici i se tepa se znaela kaj treba da bide, pa ete ne e. I ne samo so ne e tuku site cvekje za mirisanje ja napravivte, a taa cedoubiec.
Neka trepka ova.
Автоматски споено мислење:

PRESTANI BE DA TROPAS GLUPOSTI, GLUPAK EDEN.
Babe daj odjebi.

I tolku nestabilna zena so odi po kafici i se tepa se znaela kaj treba da bide, pa ete ne e. I ne samo so ne e tuku site cvekje za mirisanje ja napravivte, a taa cedoubiec.
Neka trepka ova.

Babe daj odjebi.
A ovoj stabilniov shto ja frlil po skali, sho ja tepal pred site, so 10 krivichni prijavi kaj trebalo da bide?

На болница ја фрлил по скали, пред сведоци, нема тука што да се прашува жената, иди полиција и чао.
За системот и за детето ти напишав поназад, дека ниту таа ниту тој требало да бидат старатели на тоа дете.
Mozi samoodbrana bilo, gledas deka ne i bilo prv pat prva da zapocnuva nasilstvo. Vekje ednas fizicki ja napadnala zenata na vekje bivsiot maz nejzin, ni kriva ni dolzna. Gospod znae uste kolku nedokumentirani izlivi na nasilstvo imala, nastrana psihickite.
Da de sega pisite, vcera taa bese herojot koj si go otepa deteto.

Се случила затоа што насилството ја дотерало до точка каде смртта била единствениот начин да го спаси детето од пеколот. Тоа не е избор, тоа е краен очај.
... дискутабилно,
како ќе кажеме дека мајката нормално резонирала дека со убиство на сопствено чедо всушност го „спасувала“, попрво би рекла дека „го казнува“ мажот со убиство не негова ќерка, тој ја матретирал мајката затоа имал и друга жена, ама ќерката можеби ја сакал!

Па имале докази, имало и сведоци, цела зграда малку ли е ? Зошто не го гонеле тоа сите знаеме, не е ни прв ни последен
Од кај да знаеме дека жената не се пореметила психички од години малтретирање од страна на сопругот
ЗА какво семејно насилство неа да ја гонат ?
Таа беше тепаната не тој, за тоа во кафичот требало да си одговара за постапката.
Не пробвај да оправдаш нешто шо нема оправдание.
За неа нема сведоци дека го малтретирала мажот, за него дека ја тепал има

... дискутабилно,
како ќе кажеме дека мајката нормално резонирала дека со убиство на сопствено чедо всушност го „спасувала“, попрво би рекла дека „го казнува“ мажот со убиство не негова ќерка, тој ја матретирал мајката затоа имал и друга жена, ама ќерката можеби ја сакал!
Ако ја сакал немало да ја тепа мајката на тоа дете пред него, ја кршел од ќотек додека чупето вриштело да не го прави тоа, каква љубов е таа објасни ми

A ovoj stabilniov shto ja frlil po skali, sho ja tepal pred site, so 10 krivichni prijavi kaj trebalo da bide?
Covek e nevin duri ne se dokazi sprotivnoto.
Od kaj znaes za sto bile tie 10 krivicni prijavi i dali bil vinoven voopsto. Prijava e, ne e osuden.
Mozi vo samoodbrana ja turnal i taa padnala po skali, go napadnala. Ocigledno bila nestabilna i sklona na nasilstvo.

Ама ти ме читаш ли што пишувам - според закон, полицијата мора да постапи ако има основано сомнение за сторено дело - семејно насилство. Значи и да нема пријава, мора да го уапсат и обвинителството да поднесе обвинение. Тие не го сториле тоа зашто се правдаат дека немало на неа физички знаци за насилство. Тоа го кажувам јас, три пати истото го пишав, ти ми викаш - доктор требало да види дали имало знаци за насилство. Каков црн доктор ќе ја види кога она го негира насилството.
... ќе може да го видиме членот од тој закон за што тврдиш?
Јас тебе ти кажувам дека ако на некој полицаец некој му е суспектен дека е жртва на било какво насилство они треба да си покренат кривична пријава до обвинителство. Обвинителот е тој што ќе нареди истрага и ќе си прибира докази.
... во кој член на закон го пишува тоа или тоа е според твоја логика, (а богами и моја).

Covek e nevin duri ne se dokazi sprotivnoto.
Od kaj znaes za sto bile tie 10 krivicni prijavi i dali bil vinoven voopsto. Prijava e, ne e osuden.
Mozi vo samoodbrana ja turnal i taa padnala po skali, go napadnala. Ocigledno bila nestabilna i sklona na nasilstvo.
Vlade mislam deka sega vekje na site im e jasno oti komsikata si zela kuche a tebe ne te percepira deka postoish.
I ovaa jadna devojka da si zemela kuche sea kje beshe zhiva i zdrava.

Па имале докази, имало и сведоци, цела зграда малку ли е ? Зошто не го гонеле тоа сите знаеме, не е ни прв ни последен
Од кај да знаеме дека жената не се пореметила психички од години малтретирање од страна на сопругот
ЗА какво семејно насилство неа да ја гонат ?
Таа беше тепаната не тој, за тоа во кафичот требало да си одговара за постапката.
Не пробвај да оправдаш нешто шо нема оправдание.
За неа нема сведоци дека го малтретирала мажот, за него дека ја тепал има

Ако ја сакал немало да ја тепа мајката на тоа дете пред него, ја кршел од ќотек додека чупето вриштело да не го прави тоа, каква љубов е таа објасни ми
Ne e tocno. Site mozi kako tebe pretpostavuvale, slusnale vreva, vikanje i pretpostavile kako i ti tuka sto pretpostavi deka ja tepal. Realnosta mozi bila sosem poinakva. Mozi isklucila, imala panicen napad itn itn.
Pri uvidot od policijata i pri obdukcijata nemalo znaci na fizicko nasilstvo. Na tolku krvnicko tepanje kako sto tvrdite, ke imalo znaci na nasilstvo.

Vlade mislam deka sega vekje na site im e jasno oti komsikata si zela kuche a tebe ne te percepira deka postoish.
I ovaa jadna devojka da si zemela kuche sea kje beshe zhiva i zdrava.
Sega na site vekje im e jasno deka ili si frustrirana zena so dupli akaunt ili maska feministka . Treto nema.
Ni ednoto, ni drugoto ne e na arno.
I vekje ko sme tuka gi zamoluvam administratorite da se pozanimavaat so tvojot akaunt, ip adresi, logiranje. Bas me interesira cij dupli akaunt si :cautious:

Ne e tocno. Site mozi kako tebe pretpostavuvale, slusnale vreva, vikanje i pretpostavile kako i ti tuka sto pretpostavi deka ja tepal. Realnosta mozi bila sosem poinakva. Mozi isklucila, imala panicen napad itn itn.
Pri uvidot od policijata i pri obdukcijata nemalo znaci na fizicko nasilstvo. Na tolku krvnicko tepanje kako sto tvrdite, ke imalo znaci na nasilstvo.

Sega na site vekje im e jasno deka ili si frustrirana zena so dupli akaunt ili maska feministka . Treto nema.
I vekje ko sme tuka gi zamoluvam administratorite da se pozanimavaat so tvojot akaunt, ip adresi, logiranje. Bas me interesira cij dupli akaunt si :cautious:
Jas pa se si vikam oti so tebe treba da se pozanimavaat, dali si samo trol sho pati po vniamnie pa rage baita da go dobie ili si seriozen.
Ako e taka treba so vreme da te izoliraat oti se gleda deka begash od menteshe i prasanje na vreme koga kje bidne belja
Bolje sprechiti nego lechiti

PS Kazi kade i koga sakash da se sretneme da me proverish dali sum mazh il ne i da te vidam dal si tolku jak u zhivo :icon_lol:

Последно уредено:

Како бе не е точно, не било еднаш туку со години ја малтретирал.
Цела зграда претпоставиле дека ја тепа, во лифт кога ја истепал сигурно очевидци имало, по скали на болница кога ја турнал и тоа било претпоставка ?
В комши кај мене сопругот ја кршеше од ќотек сопругата, лепенки бевме со куќите, пријавивме во полиција, од тераса ја фрли, братот негов да не беше мртва ќе беше досега, пред децата ја тепаше, ногата му ја скрши и таа на болница рече дека сама по скали падна, зошто полицијата не дојде записник да направи и да не сослуша ние комшиите дали сме виделе нешто ?
Од страв го криеше, на крајот избега преку ноќ, и го пријави, полицијата само забрана за доближување му додели, среќа за неа се прежени и ја остави на раат.

Друг случај, овој пат во улица кај мојот сопруг мажот беше тепан од страна на жената и мајката нејзина, пријавено во полиција, иди полицијата и од надвор вика дали е се во ред, овие му рекоја да, и си заминаа.
Како на цртан филм, ни да проверат, ни да излези некој за записник ништо.
И се ова се случува пред деца мали, какви деца ќе израснат тие од тие дисфункционални семејства ?

Jas pa se si vikam oti so tebe treba da se pozanimavaat, dali si samo trol sho pati po vniamnie pa rage baita da go dobie ili si seriozen.
Ako e taka treba so vreme da te izoliraat oti se gleda deka begash od menteshe i prasanje na vreme koga kje bidne belja
Bolje sprechiti nego lechiti
Pa napisav be Igec nekolku posta prethodno, citaj be pickamu mater.
Samo koj ke bidi kriv, Mackata so mi vrsi psihicko nasilstvo so toa sto mi deli kazneni ili Acid so ne reagiral na vreme na moite i poplakite na drugite i ne ja otstranil od funkcija.
Ili pak mozi Ti ke bidis kabaet so te toleriraat so dupli akaunt da me tormozis mene i ostanatite.
Od kade znaes koj kolku osetliv e i kolku malce mu treba da si presudi.
Prevencija Igec, prevencija :toe:
P.s @Macka12345 izvini vaka so te zedov za primer kolku da im dolovam poenta ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom