Црна се чума зададе...

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување

Се согласувате ли со ова решение?

• Да

Гласови: 24 45,3%
  • Не

Гласови: 29 54,7%

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Г

Господ

Гостин
Црна се чума зададе врз корисниците на јавниот градски превоз а.к.а градски автобуси,црвени.
Станува збор за решението секој петок лицата над 62 години да
добијат бесплатен превоз во автобусите на ЈСП.
Иако звучи како добра идеја,денов беше тотален хаос.
Сите пензионери од цело Скопје буквално го блокираа градот.
Автобусите каснеа чекајки ги да се качат и симнат,дејствија кои траеа и по 10-20 минути.
Сиот овој неред кој успеаа да го создадат старците резултираше со каснење на училиште,факс,работа.
Дали мислите дека е чиста глупост?

Пазарен ден е петок. Мора да се купи патлиџанче, морковче, зачинче, чајче.

Ко шо рече Марче, пазарен ден, сите пензионери на нозе! Ќе одат на другиот крај од градот да видат дали боранијата поефтинила пола денар.

Малце да отидам оф топик... Дедо на мој другар шо живее у Тафталиџе оди пешадија до Аеродром на пазар само за да купи4 денари поевтин патлиџан.

Корисник сум на ЈСП траспорт 10-12 години и ниеднаш во сиве овие години не сум видел толку старци накрцани во еден автобус,верувајте работава не е на арно.
Ниеден петок не бил толку гужвест и закочен како денес.
Имено ова се случуваше:
На секоја станица чекаа во просек 5-10 старци,и се качуваа во просек по 2 минути секој и автобусот заглавуваше по 10 минути од станица.
50ка заглави околу пола саат на ГТЦ чекајки старци оддалечени по 100-200 метра од автобуската да се довлечкаат до автобусот.
Таман мислиш ќе тргне ете некој дедо ное мавта со бастумот чекај синкоооо.

Прашање до сите пензионери?
WTF are ya'll doin on the street??
Stay at home and decay >.>

Корисник сум на ЈСП траспорт 10-12 години и ниеднаш во сиве овие години не сум видел толку старци накрцани во еден автобус,верувајте работава не е на арно.
Ниеден петок не бил толку гужвест и закочен како денес.
Имено ова се случуваше:
На секоја станица чекаа во просек 5-10 старци,и се качуваа во просек по 2 минути секој и автобусот заглавуваше по 10 минути од станица.
50ка заглави околу пола саат на ГТЦ чекајки старци оддалечени по 100-200 метра од автобуската да се довлечкаат до автобусот.
Таман мислиш ќе тргне ете некој дедо ное мавта со бастумот чекај синкоооо.

Прашање до сите пензионери?
WTF are ya'll doin on the street??
Stay at home and decay >.>
Да видиш друже што беше на Јаја паша пред да ги тргнат семафорите. Бучкуруш -.-

Значи се на се петок Скопјани каде и да одите каде и да шетате не се плашете не се срамете сигурно касните:smir:

Абее фина работа за нив. И мене би ми пречело (ако се возам со автобус) ама кога ќе дојдеме на нивни години... Вчера ради тоа избегнав одење на пазар, значи не сум згрешил.
Само градов... дефинитивно треба у петок да пуштат други автобуси (и на нив да пише 64+ на другите 64- ). Овие се се, само не се за пензионери (не се ни за другите ама ај), една скала пола метро.

Е сеа, поарно да им качат пензија некој денар па сами да си платат ама...то ти е...мало замачкување очи кое ги радува луѓево.

Нека им дадат 8 автобуски билети со пензијата и решен проблем.

Малце да отидам оф топик... Дедо на мој другар шо живее у Тафталиџе оди пешадија до Аеродром на пазар само за да купи4 денари поевтин патлиџан.

Не е толку за тие 4 денара колку што е до пополнување на времето, на пензионерите му е досадно и се чудат цел ден што да прават, па или ќе се шетаат цељ ден или ќе бараат некој да го "дават" со нивите истории кои немаат крај. :)

Вчера еден на ТВ кажа: Браво за бесплатните карти, јас после 10 години, пак се возам во автобус, бидејќи ми е скапо да плаќам карта со мојата скромна пензија од 8000 денари.

Која иронија!

глупости , не знам како може на пензионери ( кои имаат пензија)да даваат бесплатно возење , а ние студентите и учениците мора да плаќаме парти.

гласачко тело, и тоа баш тоа што му фали на Груевски. Бања бесплатна, автобус... ама не сфаќа он... дур на сител ги даваат Сутјеска, Неретва и застава филм, се му е џабе :)
извинете за политикава, ама смрди на кампања...;)

ХАХАХАХАХА луда работа :)
можам да замислам како е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom