Creedence Clearwater Revival

• Креатор на темата Креатор на темата нихилист
  • Време на започнување Време на започнување
па оригиналот мислам од 1956, кога и музиката беше поинаква, денешните препеви на блуз мајсторите од 20сетите и 30сетите звучат поинаку а за некој и подобро со електрични гитари, ефекти, завивања........ али сепак како што запишав погоре тие само се обидуцваат да испејат на свој начин нечии туѓи зборови и нечија туѓа музика произлезена од некои туѓи емоции и инспирации
Да, се согласувам. Но, сепак повеќе ми се допаѓа тој стил, инструментално збогатен. А и конкретно за оваа песна, некако поинтензивно, подраматично ми звучи преработката, незнам сега како најдобро да опишам... како и да е, прашање на вкус е.
--- надополнето: Sep 12, 2011 5:48 PM ---
А да, ќе заборавев... Down On The Corner исто така ми се бендисува од нив

Да, се согласувам. Но, сепак повеќе ми се допаѓа тој стил, инструментално збогатен. А и конкретно за оваа песна, некако поинтензивно, подраматично ми звучи преработката, незнам сега како најдобро да опишам... како и да е, прашање на вкус е.
--- надополнето: Sep 12, 2011 5:48 PM ---
А да, ќе заборавев... Down On The Corner исто така ми се бендисува од нив
Таа песна е многу преработувана, јас си имам така слабост да пратам преработки и ова е една од попреработувани песни, инаку Криденси си ги сакав доста пред едно... 20 сетина години али од тогаш ми излегоа од умот, не ми се здосадени али не ми ги будат емоциите како кога бев млад и убав (сега сум само убав)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom