Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кинескиот одлив на мозоци кон САД е зголемен во последните неколку години:
Прегледај го приврзокот 457180

Но дали се луѓето спремни да ја платат цената на ова научно чудо?Изгледа Путин и Си ќе ги гледаме уште долго време
Researchers from the Chinese Academy of Sciences (now ranked as the world’s top research institution) have managed to systematically reverse aging in primates, using engineered human stem cells.
The age reversal is across the board: it affected 10 organ systems, 61 tissue types, the brain, the bones, teeth, reproductive system, all the way down to cells and neurons.

Олигарсите се таму каде што се зошто немаат совест.Обичните луѓе? Што е тоа ќе треба а што не го плаќаме и досега?
Не може да постои елита/ологархија без експлоатирање на останатите 99.999% од луѓето.
Филозофска дискусија за бесмртноста или на друго мислиш?Но дали се луѓето спремни да ја платат цената на ова научно чудо?
Не мислам на парична.
На кој начин победуваат?И пак победуваат![]()
На кој начин победуваат?
Не гледам некаде каде што победиле освен во својата сопствена илузија и нормално во приказните на Димче од Велес.
Кога купуваш пиперки од пазар за ајвар, во кого е моќта?и сам не си веруваш у тоа. Све околу тебе е мејд ин Кина. Производствен џин што реално ништо не може да го запре. Кинезите праат чипови за АИ, не купуваат повеќе од нвидиа. Имаат батерии кои се неколку класи над другите, најразвиена роботика. Додека западов направи план, они веќе некој инфраструктурен проект веќе го изградиле. Силата на една држава не мора секогаш да биде колку може да избомбардира јадни клошари на блиски исток.
Кога купуваш пиперки од пазар за ајвар, во кого е моќта?
Во земјоделецот кој ги продава за 10 денари килограм или во прекупецот шо ти ги шитка за 50 денари?
А тој земјоделец почне да се прави многу паметен и му ја сопрат водата да ги наводнува пиперките?споредбава не ти е на место. Кина е земјоделец, но е единствен земјоделец што ги прави тие работи. Да избере да не им продаде, нема каде да купат.
Пример се критичните минерали кои Америка ги купува од нив за изработка на оружја. Ако кинезите не им ги продадат, овие нема од каде да ги купат.