- Член од
- 12 март 2024
- Мислења
- 400
- Поени од реакции
- 541
Britain e samo fudbal.use da im kazese deka cela britanska ekonomija e pomala od taa na shanghaiskiot region
Britain e samo fudbal.use da im kazese deka cela britanska ekonomija e pomala od taa na shanghaiskiot region
bash taka, ako se zeme olimpiski sport celokupno ni u toa ne im se konkurencija na kinezite...Britain e samo fudbal.
Ова треба да му го објасните на другарот @Human, нели наталитетот е проблем и ќе паднат како држава (баш напротив, мислам дека и без дополнителен раст на економија, само со намалување на наталитетот и примена на роботика, ќе го зголемат стандардот на ниво и подобар од тој во западните земји).Xiaomi започна со развој на коли пред 3 години.
Apple потроши повеќе години и 10 милијарди долари и се откажа од плановите за производство на коли.
Тогаш супер, нема што да дискутираме.Ова треба да му го објасните на другарот @Human, нели наталитетот е проблем и ќе паднат како држава (баш напротив, мислам дека и без дополнителен раст на економија, само со намалување на наталитетот и примена на роботика, ќе го зголемат стандардот на ниво и подобар од тој во западните земји).
Веќе имаат еден куп кафетерии каде целосно кафето се приготвува од робот, ресторани со мнозинство персонал роботи, маркети без вработени и тн. Не им треба да носат ни од Непал, ни од други земји како што е на запад, па и во моментов во Македонија.
А со вакво производство на возилата ќе го преплават и тој маркет, како и се друго, стандард Кинеска логика: пониски цени - полош квалитет. На крај од денот кај електрична кола (па и кај секоја друга), поарно да може да ја сменам на секои 7-10 години, отколку да се ебавам со истата 20 години. Во западните земји баш е и практичен овој метод, со novated lease илјадници луѓе веќе и го прават истото.
Му текна, ама доцни, многу регулатива и заебанции. Кај овие лесно е, еден чауш одлучува што смее, а што не.Тогаш супер, нема што да дискутираме.
Ако економијата е индустриски роботи и кафе роботи, одлично.
Како досега не му текна на алчниот Запад за овие работи...
Ќе го осудиш развојот на AI во Кина? Или тој AI е добар пошто не е од американците?Кина до 2030та ќе биде сај фај свет за западот. За скоро има авто индустријата да им ја скршат на европјаниве. BYD, NIO и останати се се поприсутни во европските пазари. И освен трговски војни како американциве што прават друго ништо не ги спасува.
Кинескиот АИ ги праи ли белците црнци, а мажите - жени и трансџендери?Ќе го осудиш развојот на AI во Кина? Или тој AI е добар пошто не е од американците?
што знам, АИ веќе го прифатив како дел од новата реалност. Без разлика дали е кинеско или америчко. Така да немам некои предрасуди ни према едно ни према друго. Само што како што кажа берик, америчкото е премногу цензурирано и воукерско перење мозок, поготово тоа од Гугл. Ова од Open AI не е дотолку.Ќе го осудиш развојот на AI во Кина? Или тој AI е добар пошто не е од американците?
Ги праи. Незнам, тоа ли е проблемот што го има Рон со AI уствари?Кинескиот АИ ги праи ли белците црнци, а мажите - жени и трансџендери?
Тоа од гугл за програмирање е тапа. Го пробав пред 2-3 недели, на прва ми дава грешен код, му пишувам корегирај таму и таму и препиши го целиот код, му еба мамицата го направи попара, на втора итерација направи грешки и во тоа што претходно беше точно.што знам, АИ веќе го прифатив како дел од новата реалност. Без разлика дали е кинеско или америчко. Така да немам некои предрасуди ни према едно ни према друго. Само што како што кажа берик, америчкото е премногу цензурирано и воукерско перење мозок, поготово тоа од Гугл. Ова од Open AI не е дотолку.
Не го хејтај гемини, македонец работеше на него баш на тие работи.Само што како што кажа берик, америчкото е премногу цензурирано и воукерско перење мозок, поготово тоа од Гугл.