CIBC credit card

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Се дешава, веројатно некоја мурва :D
--- надополнето: 25 јуни 2013 во 22:22 ---
или можда некоја кајгана собиранка :icon_mrgr:
Не е курва не плаќам јас такви работи :D
А не е ни собиранка,немаше собиранки на 15 :icon_lol:, туку можно ли е да е провизија ? Затоа што на исти датум имам и исплата и уплата ? kartica1.jpg
ALTERNATIVE BEVERAGES мора да е кодно име на шпанска мушичка и/или Вијагра :D
.
Мислиш дека со вакво салдо треба да купувам шпанска мушица за да запалам некоја ? ?
А вијагри не користам од тие чуда, не викам дека нема некогаш да користам да ќе користам ама таму негде на 95/100 години сега не.
Кај ќе најдеш бе вијагра за 13 долари ?:pos:

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Не е курва не плаќам јас такви работи :D
А не е ни собиранка,немаше собиранки на 15 :icon_lol:, туку можно ли е да е провизија ? Затоа што на исти датум имам и исплата и уплата ?
Ај бе шо се замараш за 20 евра, голема работа ;)
Овие од тутунска не ти прават проблеми за "гибралтар" зашо кај нас треба да е забрането, посебно на поголеми суми?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ај бе шо се замараш за 20 евра, голема работа ;)
Овие од тутунска не ти прават проблеми за "гибралтар" зашо кај нас треба да е забрането, посебно на поголеми суми?
Цк до сега не, фино лепо си пополнуваш изјава си плаќаш 10 % данок на приход и никого кур не му чуе. Барем до сега сум немал никаков проблем.
И не е до 20 евра, денес 20 утре дваесет задутре може 200 или 2000

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Цк до сега не, фино лепо си пополнуваш изјава си плаќаш 10 % данок на приход и никого кур не му чуе. Барем до сега сум немал никаков проблем.
И не е до 20 евра, денес 20 утре дваесет задутре може 200 или 2000
батали ти 20 евра туку 10 % (на сумава 47000 денари) на апашиве наши им даваш :eek: аууу тебе очајно ти треба сметка у странство :oops:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
батали ти 20 евра туку 10 % (на сумава 47000 денари) на апашиве наши им даваш :eek: аууу тебе очајно ти треба сметка у странство :oops:
Остави не ми е криво за тие 10 % нек си ебе матер, нек се радуваат нек си прават споменици, мене поише ми е за оние 18% + акцизи + други глупости % што ќе ми ги земат,сметка у странство здравје боже во некој подобри времиња ( а и немора сепак тука живеам па и плаќањето данок ми е обврска) знаеш шо викаат дај им го нивното од твоето на државата државното за тебе шо ќе остане :icon_lol:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Чек сега сакаш да кажеш дека некој те краде , доколку те краде што станува со парите ?Дали ќе ти бидат вратени, како извршиле трансакција без да те известат ?

Tehnichki ne me kradat mene, ja kradat bankata shto ja izdava VISA kartata. Ne e moj problem shto nekoj doshol do tie informacii i gi zloupotrebil.
Nema shto da mi vrakjaat pari, ednostavno gi ponishtuvaat tie transakcii, gi brishat prosto kazhano.
Pred 5-6 godini istoto mi se sluchi so RBC banka, no ovoj pat mi ja "provalija" debit kartata, pa mi izvlekoa 3000 dolari. Kolku shto se sekjavam toa go pravea na nekoja ili nekolku benziski pumpi. Plakjash za benzin i lepo fino fraerot ti ja skanira kartata dva pati i nad kasata, obichno na tavan, imaat kamera shto go snima kodot kako go tajpash...toa ti e toa. Normalno transakciite bea ponishteni.
Mi se ima slucheno 2-3 pati na kredit karta da charghaat 100 - 150 dolari...Ednostavno se javuvash na VISA i gi nishtat tie transakcii, vrshat istraga i vo rok od tri meseci dobivash izveshtaj dali navistina transakcijata bila bez tvoe odobrenie.
Vakvi raboti se sluchuvaat sekojdnevno, ovoj vid kriminal e mnogu rashiren samo bankite ne digaat mnogu galama okolu ova, drzhat "low profile" od razbirlivi prichini.

P.S. Do site ..ne CIBS tuku e CIBC, Kanadska banka.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Tehnichki ne me kradat mene, ja kradat bankata shto ja izdava VISA kartata. Ne e moj problem shto nekoj doshol do tie informacii i gi zloupotrebil.

Pred 5-6 godini istoto mi se sluchi so RBC banka, no ovoj pat mi ja "provalija" debit kartata, pa mi izvlekoa 3000 dolari.
Mi se ima slucheno 2-3 pati na kredit karta da charghaat 100 - 150 dolari...
Е како на нас не ни се случува иако секојдневно (барем јас и онлајн и по продавници) ги користиме картичките а тебе партал те прават кој како ќе стигне? o_O
Мислам ај еднаш да се случи разбирам али ова кај тебе е како "мала нужда" :eek:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Е како на нас не ни се случува иако секојдневно (барем јас и онлајн и по продавници) ги користиме картичките а тебе партал те прават кој како ќе стигне? o_O
Мислам ај еднаш да се случи разбирам али ова кај тебе е како "мала нужда" :eek:

Mozhebi "dechkive" ne se zainteresirani za denari...:icon_lol: Vo sekoj sluchaj ne e na odmet da se vodi postojana kontrola na transakciite.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Mozhebi "dechkive" ne se zainteresirani za denari...:icon_lol: Vo sekoj sluchaj ne e na odmet da se vodi postojana kontrola na transakciite.
Никој не збори за денари :гик: барем не онлајн, да не користиш windows xp и avast antivirus? :D

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Никој не збори за денари :гик: барем не онлајн, да не користиш windows xp и avast antivirus? :D
Koristam Mac OS-X..Ne e do softverot ili nekoj virus. Na nekoj "secure" sajt mu gi fakjaat transakciite i taka go pravat toa.
Kolku shto znam koga pazarish on line, vednash posle transakcijata site info od kredit kartata se delitaat ama nekogash hakeri uspevaat da fatat info vo let prosto kazhano.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Koristam Mac OS-X..Ne e do softverot ili nekoj virus. Na nekoj "secure" sajt mu gi fakjaat transakciite i taka go pravat toa.
Kolku shto znam koga pazarish on line, vednash posle transakcijata site info od kredit kartata se delitaat ama nekogash hakeri uspevaat da fatat info vo let prosto kazhano.
Хакер во лет може само мува да фати. Јас имам Mac, и редовно плаќам онлајн, и купувам онлајн, до сега не ми се има случено да ме фати хакер во лет. Ова според првиот пост, ми личи дека си кликал на фејсбук и си внесол информации од картичката негде. Или си играл некои игри кај што си ја дал картичката. Или некој ти го дознал бројот од картицата (некаде кај што си плаќал) и си завршил работа.
Еве ти ја компанијата што ти се појавува на картицата: http://companies.findthecompany.com/l/30994383/Infinity-Debt-Solution-Inc-in-Milpitas-CA

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Хакер во лет може само мува да фати. Јас имам Mac, и редовно плаќам онлајн, и купувам онлајн, до сега не ми се има случено да ме фати хакер во лет. Ова според првиот пост, ми личи дека си кликал на фејсбук и си внесол информации од картичката негде. Или си играл некои игри кај што си ја дал картичката. Или некој ти го дознал бројот од картицата (некаде кај што си плаќал) и си завршил работа.
Еве ти ја компанијата што ти се појавува на картицата: http://companies.findthecompany.com/l/30994383/Infinity-Debt-Solution-Inc-in-Milpitas-CA

Fejsbuk skoro i ne go koristam a da sum daval informacii nema teorija a za nekoi igri ne stanuva zbor.So taa karta samo go plakjam internetot i mnogu retko ja koristam vo prosek na mesec dva edna dve tansakcii.
Mozhno e nekoj vo bankata da "provalil" i posle vrshel transakcii vo ime na fejsbuk i Debt solution.
Da bea pametni ke cedea po 20-30 dolari pa mnogu lugje nemashe ni da primetat.
Samo shto se javiv na bankata sluchajot im e poznat i znaat shto stanuva ama od razbirlivi prichini si traat.

Kajgana Shop

На врв Bottom