Човечки особини

• Креатор на темата Креатор на темата sagaqua
  • Време на започнување Време на започнување

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Која е најлошата човечка особина, чувство или „квалитет„ за Вас лично?
Можеби е една која никако не би сакале да ја имате како дел од Вас или Вашиот карактер, а можеби се и повеќе?
И обратно. Која е најдобрата особина, чувство, квалитет...
На пример: лудоста, сомнежот, зависта, мрзата, себичност, импулсивност, срамежливост, добродушност, гордост, љубопитност, ентузијазам, оптимизам, песимизам, злоба, искреност....други.
Се поврзуваат ли последователно неколку заедно или може да функционираат и посебно и независно една од друга?
:raz:

Толку многу се.
Но,се гордеам што ја немам и никогаш не би сакала да ја поседувам -ЗЛОБАТА. Таа е за мене најодвратната човечка особина,од која произлегуваат и сите други лоши особини.
Покрај злобата и срамежливоста е исто така многу глупа особина,која за жал ја поседувам,но сепак се трудам да ја искоренам....

Crazy in Love напиша:
ЗЛОБАТА.таа е за мене најодвратната човечка особина,од која произлегуваат и сите други лоши особини...

:nenene:

Сите други лоши особини потекнуваат од ЉУБОМОРАТА.

Јас би рекла рамнодушност/ладнокрвност. Полошо од тоа да ти е сеедно за нешто нема. Никогаш не сум се поставила рамнодушно кон било која работа во животот.

Најдобра особина не би можела да изделам. Ќе си го едитирам постов подоцна.:)

zavisnik,ne sum od nisto(barem ne zasega)
zloba,malku,pa sekoj ima mala doza
ljubomora,ma ic
a se gordeam so ludosta i ljubopitnosta koja posledno vreme zgasnuva poleka...

pearl напиша:
Гледам различни одговори, па раков да си прашам. Темава е за лично наши особини кои ги носиме или генерално што мислиме кои се најдобри/најлоши особини?
Генерално, колку што јас сфатив.:)

Инаку, според мене, тоа се љубомората и себичноста. Злобата не е карактеристика. Исто како што никој не е апсолутно добар, така никој не е ни апсолутно злобен.:)

сигурно има голем број на карактеристики што ме нервираат, во овој момент ми текнува: ЗЛОБА, ЗАВИСТ, (претерана и неконтролирана) САМОУВЕРЕНОСТ итн.

Најлошата човечка особина за мене претставува песимизмот !! се додека сме песимисти никогаш нема да го постигнеме тоа што сакаме да го постигнеме..значи, според ова...најдобрата човечка особина е оптимизмот :) секогаш треба да бидеме оптимисти !!!! не треба да се разочаруваме и секогаш треба да му се насмевнуваме на животот...ЕДЕН Е !!!
една од човечките особини што посебно ја мразам е ГОРДОСТА а посебно кога само заради неа самиот човек не можеме да го видиме во вистинското светло...т.е. зад таа гордост што ја покажува всушност се крие друг човек...:toe:

Мистичен напиша:
:nenene:

Сите други лоши особини потекнуваат од ЉУБОМОРАТА.
Токму така, тотално се согласувам.
Се што не е добро денес е од завист...најлошиот од сите 7 смрттни гревови.

Егоизам и субјективност. Таму почнува се`.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom