Чоколада за готвење

• Креатор на темата Креатор на темата Anne.
  • Време на започнување Време на започнување

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Која чоколада за готвење е вашиот прв избор при правење на слатки? Која највеќе го задоволува она што го барате во поглед на вкус, мирис и боја?

clasico-dark1-2.jpg

Мене секогаш прв избор ми е чоколадата од Европа, ама пошто понекогаш за да се направи нешто се потребни и повеќе чоколади, а сум кнап со пари, доста често ги користам и чоколадите на Витаминка и на Swisslion Таково.
Сите овие чоколади освен што се одлични да се ставаат во колачи и торти, вкусни се и за јадење. :)

Не знам дали има ваква тема, побарав и не најдов, ама пошто срчот некако не го баратам ако е дупла нека иде во канта. :)

Од Swisslion мајка ми купува најчесто и пошо не готвам ногу, ја јадам место друга чоколада. Задоволува до негде :D

Јас ги користам тие од КАМ, не ми текнува како се викаат. Имам земано и на Swisslion ама некако многу ми горчи, а и Грација ги купувам посебно ако користам бела чоколада :pipi:

Аииии да, Грацијата бела што е, е одлична! Помрсна е, убав вкус има, не е како другите бели чоколади што се како дрво. А обичната црна чоколадан на Грација не ми прави баш мерак.

Олимпија другарке исто чоколадо користиме, од КАМ :)
Служи и за торти правење, за колачи, за филови, за кога нема што благо да се јаде :)

Од тие 20 денари обичните кај мене се користи, ама мене тие повеќе ми служат за јадење одколку за готвење. Само да се јаде нешто си одам во продавница купувам едно 3-4 кукински чоколада и продавачката секогаш мисле дека правам торта а јас јадам си ги.
Ама многу ми се вкусни:)

Од тие 20 денари обичните кај мене се користи, ама мене тие повеќе ми служат за јадење одколку за готвење. Само да се јаде нешто си одам во продавница купувам едно 3-4 кукински чоколада и продавачката секогаш мисле дека правам торта а јас јадам си ги.
Ама многу ми се вкусни:)
Да, да многу се вкусни, Милка може вода да им носи :D
Посебно вкусна е кога е замрзната, пробај ;)

Има едни од Кам маркетот ми се чини Алпико дека се викаат не се чоколада за готвење туку е темно чоколадо во паковање од 200 грама со висок процент на какао во него , убави ми се како за готвење така и за јадење :)

Крем нутела...слатките ги прави божествени.

Да, да многу се вкусни, Милка може вода да им носи :D
Посебно вкусна е кога е замрзната, пробај ;)
Ева ти точен ли си?
Сега пробувам замразната ваква чоколада, поправо забите ќе ми се скршат него чоколадава :D

Ева ти точен ли си?
Сега пробувам замразната ваква чоколада, поправо забите ќе ми се скршат него чоколадава :D
Нема врска, не треба да ја гризаш кога е замрзната, туку ќе ја лижеш ко бонбона :)

Jas obicno koristam od Kras i za slatki koga pravam i onaka za jadenje,nekako mi se naj ubavi.
Imam citano deka tie cokoladi so 70% kakao se naj dobri...:)

4e5318ff4f9b9d6e01dd956ab7206b21_1024_0_center.jpg

Само оваа ја јадам, најдобра ми е а и не е многу скапа. Кога би ми дозволувале можностите би ја јадел органската чоколада од биокосмос:
cokolada%2092%20posto%20kakao-300x300.jpg

180 денари е, малце забегале...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom