DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Храбро , храбро на кои форуми си сретнал користење на чепкалка за уши да им честитам лично (јас лично не сум сретнал никаде) .
Тоа е таков ризик што се граничи со лудило
1. ако е обична чепкалка за уши во нејзе има парчиња груби влакна да не речам (дрва) така да којзне што грбаници можат да направат.
2. Дури и да е посебна чепкалка за уши 100 % памук е голем ризик затоа што го чистиш локално само во едн точка .
Ако не ми веруваш пробај на некој стар објектив под силна светлина.
Ти можеби нема да ги видиш ситните гребаници секако влијаат на квалитетот на фотката.
Ти зборувам од искуство со чистење на објективи ,дури и за нив не е препорачлио да се чистат често само кога многу ќе се извалкаат ,а камо ли сензор.
Со среќа
ете за нареден пат знам иначе стретнав додека барав начин за чистење и дали е q-tip добра опција искористив 100% памучна и нежно ептен пробав ете успеа немам гајле бар засега еднаш е сепак а читав така демек го сушеле сензорот од т.х. воденото чистење

--- надополнето: 16 октомври 2012 во 19:08 ---
Мене сензорот ств ми беше мн за нигде оти сликав во Америка за време на силни ветришта а морав да сменам сензор иако во покриени места т.е. затворени локали менував ама ете ..... добро е ништо се нема случено лошо ете на светлина го гледам нема ни гребнатинка