Чекање

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Во последно време заклучив дека цел живот ни врви во чекање.
Кога сме мали чекаме да ни ја купат омилената играчка, чекаме да порастиме, потоа кога ке почниме на училиште чекаме што побрзо да завршат часовите па што побрзо да дојди распуст, чекаме да видиме резултати дали сме се запишале во средно, и пак чекаме да поминат часовите и се така чекаме , потоа чекаме да се запишиме на факултет, или дали ке не примат на работа, чекаме да ни се родат деца, итн итн и на крајот кога ке неможиш веке да се движиш бидејки си остарел од чекање и чекаш да умриш бидејќи ти е смачено од чекање. :toe: :)

Си утнал нешто. Тоа што ти го викаш „чекање“, во мојот речник е наречено “живот„. :)

Неможиш така да гледаш на животот, како да си во редица, ...
Животот е МНОГУ повеќе од чекање на нешто...

Твоето чекање е илузија. Тоа ти е метална рамка за една убав пејсаж!

cekanje ova cekanje ona cekanje ova cekanje ona
niednas ne e upotrebeno da imas trpenie za nesto
vo zivoto ima raboti koj se usloveni so toa sto treba da cekas da se slucat
i raboti koj se usloveni od tvoeto trpenie jas mislam retki se lugeto koj cel zivot go pominuvaat vo cekanje ednostavnosta efikasnosta brzinata lukavosta itrinata gi naveduva odredeni luge da manipuliraat so toa cekanje i samovolno da pristapuvaat vo zivotot porano od zamislenoto

Koj ceka ke doceka , A nekoj od cekanje umrel

Во нашиот случај чекањето претставува задоволство.
Сите знаеме дека чувството додека копнееме по нешто е многу поубаво и не одржува во живот отколку кога веќе ќе го добиеме она што сме го посакувале.

u pravo e FliX... Sve u cekanje pominue zivotot. i ka ce umres dali ce cekas za mesto u rajot/pekolot... pa tamu da cekas da te primat, pa da cekas...

Mislam deka ja ne se cuvstvuvam taka, deka cekam, izgleda tebe ti e smaceno od zivotot ili neznaes kako da zivees, posto ako se ti se sveduva na cekanje...a kamo trpenie? Ubavinata na zivotot si ja vkusil li? I vo toa tvoe cekanje ima nesto ubavo samo treba da se najde. Ja ne se soglasuvam

Pa mene mi e najmalku samceno od zivoto, si mislam deka nema da stignam mnogu raboti da gi proziveam, 200 godini mi se malku :)
Miselv na prasanjeto da se diskutira filozofski, razmisluvanja ova ona a ne dali nie licno cekame :)

Хахаха, фликс, искочи од депресијата дечко... А кога седиш на маса со другари и пиеш пиво, чекаш нешто? Кога имаш секс со девојка ти, чекаш нешто? Кога славиш за диплома чекаш нешто? Кога си играш со дечињата чекаш нешто? Убаво ти го плесна PSY, тоа во нашиот речник се вика живот...

па .........не баш
секој ден од животот е разлиЧен.....животот не се состои само од големите работи кои ги оЧекуваме да дојдат.........напротиф ...баш тие мали детали мала насмевка макар да е ни прават задоволство во животот......животот никогаш не бил Чекање...........ке помине за секунда.............задоволи се со тие мали мигови и не мисли мн мн на иднината
океј
поздрав!

јас едино нешо шо чекам е место на кајгана да играм

Од шо чекам многу чекан се сторив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom