Чакри

Citam se komentari :)
Dokolku bio energijata e nad nivoto sto sekoj covek ja ima kako na primer ja. Sto bi znacelo toa? Deka nekoja cakra e aktivirana?
Posto mene me ismevaja vo temata za Indigo deca koga neznaev kade da se obratam. Ako ne te mrzi odi pogledni za sto stanuva zbor i ako mozes da mi objasnis sto kako da ja povratam taa sposobnost? Verlivo ili ne postojat takvi raboti vo svetot i okolu nas. No se sramimo da kazemo i zborimo za raboti koi gi mozemo poveke od normalniot covek.
Верувањата кои го вклучуваат Бог, забрануваат чакри и сите тие њу ејџ ствари под едно име, а тоа е „магија“. Така што ако си комуницирал со Бог, сакаш да забораиш на сите овие ствари и да се осврнеш кон христијанство или друга монотеистичка религија. Пошто според тие списи на луѓе кои комуницирале со „Бог“, ако он те одбрал да зборува со тебе, ондак си пророк, а не индиго дете.

Другото објаснување е дека можеби не комуницираш со „Господ“ туку со некое астрално суштество кое ти се претставува така. Пошто реално, никогаш не можеш да знаеш дали тој со кој зборуваш е Бог или нешто друго. Исто така, дури и да имаш „интензивна“ енергија, не мора да значи дека си „индиго“. Колку што знам, тие што се склони кон лечење и се една генерација понапредни души од индиго децата се „кристалните“ деца. Гуглај за нив, можеби си тоа. :)

Последно уредено од модератор:
Верувањата кои го вклучуваат Бог, забрануваат чакри и сите тие њу ејџ ствари под едно име, а тоа е „магија“. Така што ако си комуницирал со Бог, сакаш да забораиш на сите овие ствари и да се осврнеш кон христијанство или друга монотеистичка религија. Пошто според тие списи на луѓе кои комуницирале со „Бог“, ако он те одбрал да зборува со тебе, ондак си пророк, а не индиго дете.

Спиритуалното објаснување е дека можеби не комуницираш со „Господ“ туку со некое астрално суштество кое ти се претставува така. Пошто реално, никогаш не можеш да знаеш дали тој со кој зборуваш е Бог или нешто друго. Исто така, дури и да имаш „интензивна“ енергија, не мора да значи дека си „индиго“. Колку што знам, тие што се склони кон лечење и се една генерација понапредни души од индиго децата се „кристалните“ деца. Гуглај за нив, можеби си тоа. :)
Znaci vaka posto jas probuvav se i sesto da se vrati taa sposobnost no ne uspesno. Direkten kontakt ne sum imal nego preku krst t.e jas go prasuvam Bog i na primer dokolku e Da krstot pocnuva da se vrti vo krug, odnosno jas go drzam krstot na krajot od lanecot i toj pocnuva da se vrti. Dokolku prasuvam drugo prasanje i odgovorot e Ne togas krstot se smiruva i ne se vrti.
Vo crkvata Sv. Mina vo Kumanovo ima edna zena koja ja ima taa sposobnost. Ona mi go kaza toa za Bio energijata i kaza deka ja imam istata sposobnost. Po 2-3 godini pa navamo ja nemam.

Im sorry for off topic.

Znaci vaka posto jas probuvav se i sesto da se vrati taa sposobnost no ne uspesno. Direkten kontakt ne sum imal nego preku krst t.e jas go prasuvam Bog i na primer dokolku e Da krstot pocnuva da se vrti vo krug, odnosno jas go drzam krstot na krajot od lanecot i toj pocnuva da se vrti. Dokolku prasuvam drugo prasanje i odgovorot e Ne togas krstot se smiruva i ne se vrti.
Vo crkvata Sv. Mina vo Kumanovo ima edna zena koja ja ima taa sposobnost. Ona mi go kaza toa za Bio energijata i kaza deka ja imam istata sposobnost. Po 2-3 godini pa navamo ja nemam.

Im sorry for off topic.
Да, тоа се вика пендулум. Вртењето на крстот доаѓа директно од твојата потсвест.
Се вика идеомоторен ефект.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideomotor_phenomenon

Спиритуалното објаснување кое ваљда ќе ти е попрималиво кажува дека твојата потсвест комуницира со натсвесното и добива одговори преку кои се одразува движењето на крстот или дека постојат одредени духови кои го водат движењето на пендулумот.
Патем за да имаш пендулум, не мора да е крст, може да е прстен на конец или слично.

Пробај дома закачи прстен на конец и постави си прашање на кое сигурно знаеш дека одговорот е „Да“. Види како ќе се движи пендулумот (кружно, лево/десно, напред/назад итн...). Потоа постави си прашање на кое сигурно знаеш дека одговорот е „Не“. Види како ќе се движи тогаш пендулумот.

Послем можеш да вежбаш со тоа што ќе си поставуваш различни прашања за кои не си сигурен кој е одговорот и можеш да видиш што уствари веруваш длабоко дека е и така ќе се движи пендулумот... Или можеш да го земеш тврдењето дека одредени духови комуницираат со твојата потсвест и ти одговараат.

Да, тоа се вика пендулум. Вртењето на крстот доаѓа директно од твојата потсвест.
Се вика идеомоторен ефект.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideomotor_phenomenon

Спиритуалното објаснување кое ваљда ќе ти е попрималиво кажува дека твојата потсвест комуницира со натсвесното и добива одговори преку кои се одразува движењето на крстот или дека постојат одредени духови кои го водат движењето на пендулумот.
Патем за да имаш пендулум, не мора да е крст, може да е прстен на конец или слично.

Пробај дома закачи прстен на конец и постави си прашање на кое сигурно знаеш дека одговорот е „Да“. Види како ќе се движи пендулумот (кружно, лево/десно, напред/назад итн...). Потоа постави си прашање на кое сигурно знаеш дека одговорот е „Не“. Види како ќе се движи тогаш пендулумот.

Послем можеш да вежбаш со тоа што ќе си поставуваш различни прашања за кои не си сигурен кој е одговорот и можеш да видиш што уствари веруваш длабоко дека е и така ќе се движи пендулумот... Или можеш да го земеш тврдењето дека одредени духови комуницираат со твојата потсвест и ти одговараат.
Samo so krst mozev so drugo nesto ne.

Edno prasanje. Kako se aktiviraat cakrite i sto se dobiva so sekoja od niv?

Prasanjevo e nameneto samo za Crnorizec Hrabar i ve molam drugi da ne komentiraat. Fala.
Cakrite ni se aktiviraat so samoto nase ragjanje podocna so nasiot nacin na zivot gi zagaduvame i ne rabotat kako sto treba ili voopste ne rabotat... Otidi kaj energo terapevt rasprasaj se da e dobar energo terapvt on moze da ti gi otvori. So samoto otvoranje ima promena ipol i vo karakterot i vo cuvstvitelnosta... Se razbuduva duhovnata svesnost. Se razbira ke treba da se pridrzuvash kon odredeni principi za da cakrite ostanat cisti i da funkcioniraat normalno. Pozdrav :)[DOUBLEPOST=1410124505][/DOUBLEPOST]
Знам дека ти е ради тоа, пошто ја лично тролам на темиве. Не веруем у ништо од ова што го кажувам, ако ме имаш читано, сум скептик и ваљда очекував да не ме ни читаш пошто мислев знаеш какви се моите ставови на темиве, али пошто порано се бафтав многу со ствариве, иам доволно познавања за да одговорам на било кое прашање и не ми смета да резонирам на „ваша фреквенција“ колку за муабет. :X3:

Биоенергија е практично истото што и „прана“. Различно име е. Се работи за истата “енергија“. Така што колку што се чакрите енергетски центри низ кои тече „праната“, семантички е исто валидно да кажеш дека се енергетски центри низ кои тече „биоенергијата“.
Steta sto na voa znaenje ne veruvash vo ovie raboti i ne rabotish na sebe za se pogolemo duhovno nivo... :([DOUBLEPOST=1410124652][/DOUBLEPOST]
Јас за чакра прв пат слушнав кога гледав некоја епизода од Наруто:D

И едно прашање и секако ако може некој пократок одговор..., за што воглавно ни служи чакрата?:)
Sekoja cakra si ima svoja uloga i funkcija izgledaj go linkot od prvoto moe mislenje i ke ti stane jasno. :)

Последно уредено:
Cakrite ni se aktiviraat so samoto nase ragjanje podocna so nasiot nacin na zivot gi zagaduvame i ne rabotat kako sto treba ili voopste ne rabotat... Otidi kaj energo terapevt rasprasaj se da e dobar energo terapvt on moze da ti gi otvori. So samoto otvoranje ima promena ipol i vo karakterot i vo cuvstvitelnosta... Se razbuduva duhovnata svesnost. Se razbira ke treba da se pridrzuvash kon odredeni principi za da cakrite ostanat cisti i da funkcioniraat normalno. Pozdrav :)[DOUBLEPOST=1410124505][/DOUBLEPOST]
Steta sto na voa znaenje ne veruvash vo ovie raboti i ne rabotish na sebe za se pogolemo duhovno nivo... :(
Нејќам више да се замарам со такви ствари, имав искуства за кои не сакам да зборувам.

Друго што мора да се напомене е дека мораш да пазиш колку и како ги отвараш/затвараш, бидејќи ако не го направиш тоа соодветно и правилно, постои опасност суштества од астралот да се прикачат за некоја од твоите чакри и да бидат „енергетски вампири“ или да извршат друг вид на напад што ќе резултира со дисбаланс на твоето физичко/психичко здравје.

Ја еднаш го остаив вентилот од шестата чакра отворен и после ми дое пет илјади сметка, така да дефинитивно треба да се припази на тоа.

Дали ако можеме да ги контролираме, би имале некој вид на ,,натприродна" моќ?:)
Nisto ne e natprirodno ova e nesto so postoi iljadnici godini. Natprirodna mokj se dobiva ako go iniciraat poedinecot vo nekoja lecebna meditativna tehnika. Vsusnost se slucuva da na poedinecot mu gi nasteluvaat cakrite za da niz niv tece nekoja od mnogute kosmicki lecebni energii.[DOUBLEPOST=1410125030][/DOUBLEPOST]
Нејќам више да се замарам со такви ствари, имав искуства за кои не сакам да зборувам.
Losi iskustva ?

Nisto ne e natprirodno ova e nesto so postoi iljadnici godini. Natprirodna mokj se dobiva ako go iniciraat poedinecot vo nekoja lecebna meditativna tehnika. Vsusnost se slucuva da na poedinecot mu gi nasteluvaat cakrite za da niz niv tece nekoja od mnogute kosmicki lecebni energii.[DOUBLEPOST=1410125030][/DOUBLEPOST]
Losi iskustva ?
Не би сакал да зборувам за тоа... Поврзано е со астралот.
Ја еднаш го остаив вентилот од шестата чакра отворен и после ми дое пет илјади сметка, така да дефинитивно треба да се припази на тоа.
Мачорка те молам, ако не планираш да дискутираш сериозно, не се праи паметњакович.
На крај краева, никој не те тера да веруваш, ок?

Последно уредено од модератор:
Pretpostavuvav od tamu se najneprijatnite iskustva.
Не секогаш, има и „пријатни“ димензии, али има и позаебани ствари, посебно ако се работи за сили кои се од повисок ред, како сивите и рептилите. Ќе треба во живо да се видиме за оваа проблематика, ќе те известам кога ќе можам, не е за по пп муабетот, бива?

Не секогаш, има и „пријатни“ димензии, али има и позаебани ствари, посебно ако се работи за сили кои се од повисок ред, како сивите и рептилите. Ќе треба во живо да се видиме за оваа проблематика, ќе те известам кога ќе можам, не е за по пп муабетот, бива?
Dogovoreno ;)

Back
На врв Bottom