Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Denes naftata na berzite tropna na okolu 66 dolari....ke padni benzinot za 2-3 denari vo slednite nedeli

Denes naftata na berzite tropna na okolu 66 dolari....ke padni benzinot za 2-3 denari vo slednite nedeli
62 усд Брент барел е сега. Има загриженост за економскиот раст и последиците од царините на Трамп. Исто усд еур малку падна така да има доста простор за намалување. Обично намалување на цена на нафта е лоша знак за глобниот и македонски со тоа економски раст...ама немора секогаш.

Tramp tvitna...i gi ruši berzite. Ke voveduva carina na uvoznite avtomobili najprvo od Meksiko kako kazna za nesprečuvanjeto na migracijata. Dokolku Meksiko ne ja suzbie nelegalnata migracija, carinite ke se zgolemzvaat.
Toa gi potona akciite na avto industrijata, koja najmnogu e ,,naselena,, vo Meksiko, a posle toa padnaa i drugite indeksi

Recisi 67$ barel Powell implicirase cut I ripna naftata. Taka da najverojatno I mkd benzin ke odi gore. Ne mislam deka e ova dolgorocen trend...ama ne e loso da napolnite rezervari.

Не е само поради коронавирусот, туку има во позадина војна помеѓу Русија и Саудијска Арабија. Да видиме која држава повеќе ќе издржи..
Во моментов приходите кај Русите од нафта во буџетот се 35% додека кај Саудијците 87% така да ќе биде интересно
Ќе ја намалат ли кај нас цената? Или ќе челаат до следната недела да направат профит?

Корекцијата се врши еднаш на 1 или 2 недели мислам

Значи утре да очекуваме драстично намалување или ќе почекаме? :)

Значи утре да очекуваме драстично намалување или ќе почекаме? :)
Кога најрано може да се знае за ова? Утре кое време излага соопштението?
Автоматски споено мислење:

Регулаторна кога излага со соопштение?

Последно уредено:
Кога најрано може да се знае за ова? Утре кое време излага соопштението?
Автоматски споено мислење:

Регулаторна кога излага со соопштение?
Секој понеделник, околу 12/13ч.

Имам 5 тона за земање у компензација,да одам да ги точам или да чекам? Може ли да се поскапи?
Имаш време утре од кога ќе објават кај 12 саат до вечерта до 00 за да земеш. Најубаво да почекаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom