Цената на трудот во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Значи дали со вас си ги бришат чевлите ЕУ - ДА.
Што дробиш, што филозофираш, што мудруваш не ми е јасно. Кога ќе влеземе ние во ЕУ збори, дотогаш глеј си копарот и бугарките и молчи. Шшшшшшш!
Па тоа е статистика бе Леандра... види коj беше на последно место от 2004 па до 2007 година. Не е тежко да го провериш. Днес со нас, вчера со Литва, утре со вас, други ден со некоj друг.

Убаво почнува денов, бугарчиња ме цитирале со бугарски хумор.
Бухахаха, логика ала леандра! :pos:

Ова бухахаха е некој бугарски израз за смеење или? Оти вака ако го разглобам ми излегува бу - почетно од бугар и хахахх во превод бугархахаха.

Па тоа е статистика бе Леандра... види коj беше на последно место от 2004 па до 2007 година. Не е тежко да го провериш. Днес со нас, вчера со Литва, утре со вас, други ден со некоj друг.

Мене не ми треба статистика за вас, најискрено. Убаво ми доаѓа вака кога сами ќе си напишете дека живеете најмизерно во ЕУ. Минато свршено време и идно несвршено не ги користам ако приметуваш. Тие се времиња кои ги користат оние кои неможат да ја прифатат сегашноста. Алергична сум на изрази од типот ами тогаш како беше и ќе биде. Така да држи до сегашноста, бугарија и бугарскиот народ земаат саатница во еу колку еден европски државјанин што троши на тоалетна хартија.

Ова бухахаха е некој бугарски израз за смеење или? Оти вака ако го разглобам ми излегува бу - почетно од бугар и хахахх во превод бугархахаха.
.
Какот секогаш - неумели обиди да бидеш оригинал. Както секогаш - не ти се получава.:pos:
Така и не каза нешто со мисал и аргумент. Секоj твоj пост е лечене на комплекси.

Тоа што го пишеш на fmi, може да го каже некоj швед или германец, но не и некоj од држава коjа е посиромашна и од Бугариjа. Затоа и . . . .бухахахахаха :pos:

Какот секогаш - неумели обиди да бидеш оригинал. Както секогаш - не ти се получава.:pos:
Така и не каза нешто со мисал и аргумент. Секоj твоj пост е лечене на комплекси.

Тоа што го пишеш на fmi, може да го каже некоj швед или германец, но не и некоj од држава коjа е посиромашна и од Бугариjа. Затоа и . . . .бухахахахаха :pos:
Ти да не треба да ми даваш право да коментирам за еу? Ах бе бугар еден се фалиш дека си во еу а бришеш чевли на сите. Бугарот од секогаш бил најмизерен народ, дали во еу илу надвор од него беда си е беда.
И не се споредувај со мене гадно ми е компарација со бугар, како шуга ве доживувам.

Мене не ми треба статистика за вас, најискрено. Убаво ми доаѓа вака кога сами ќе си напишете дека живеете најмизерно во ЕУ. Минато свршено време и идно несвршено не ги користам ако приметуваш. Тие се времиња кои ги користат оние кои неможат да ја прифатат сегашноста. Алергична сум на изрази од типот ами тогаш како беше и ќе биде. Така да држи до сегашноста, бугарија и бугарскиот народ земаат саатница во еу колку еден европски државјанин што троши на тоалетна хартија.
Не ти треба, но гледаш во графата што пишува нели?! :icon_lol: Види се како уште друго не си видела и прв пост ти е тоа на темава. :) Браво Леандра, разтури ...,jaс немам потреба да се замарам со Б комплексот ти, па и не сметам дека треба да разтураш темава со вакви свои изблици на Б-то. Темава е доволно сериозна за анализа.
Леандра, уж разбираш от икономика, па зашто вака се правиш пишман глупа... не знам. Предпоставувам дека си чула за терминот-купувна мок.

Анализа на резултативе? Фми ти мислиш дека јас сум слепа или глупа? :icon_lol:
Ако направам анализа на ЕУ цена на труд, ќе треба да ми ветите дека сите бугари на форумов ќе се самобанирате и никад повеќе да не ве видам на Кајгана, оки?
Али бидејќи тоа е невозможно, бугар гз пика секаде каде што не му е место, не ми се исплати анализа да правам. Доволна е сликава, бугаристан е на убедливо последно непроменливо место на мизерија во ЕУ.
Атила тоа се пишува разделено О пази Боже!!! Толку години труеш овде и не се научи да пишуваш правилно. Глава бугарска.

Атила тоа се пишува разделено О пази Боже!!! Толку години труеш овде и не се научи да пишуваш правилно. Глава бугарска.
Хахаха, рекох ти - успокоj се, избриши се и си кути!
Опази и пази не е едно и исто (както не е едно и исто чувам и зачувам). А "О пази" ако се користи, се користи во некоj дел од Балканот после 1945 година. Види старите црковни книги и тогава ела да збориш.
Се пак не мислја дека тука е местото да те едуцирам, неудобно е некак си - лугето ке ти се смеат (исто като кога се пофали дека имате и користите "зачинот" "Вегета" :pos:).

Хахаха, рекох ти - успокоj се, избриши се и си кути!
Опази и пази не е едно и исто (както не е едно и исто чувам и зачувам). А "О пази" ако се користи, се користи во некоj дел од Балканот после 1945 година. Види старите црковни книги и тогава ела да збориш.
Се пак не мислја дека тука е местото да те едуцирам, неудобно е некак си - лугето ке ти се смеат (исто като кога се пофали дека имате и користите "зачинот" "Вегета" :pos:).
Ете бугаров ме просветли со бугарски факти. Информацијава ми значи многу. Се мислам сега како ќе заспијам. Имаме и користиме вегета, сакаш да ти позајмам? Душата ти смрди на копар и чубрика, дојди да те освежам.

Со "зачинот" Vegeta? :pos:
56% сол, 15% мононатриев глутамат, динатриев инозинат, шеќер, скроб, боjа . . . !
Благодарам! :pos:
Добро тогаш само копар за тебе.

Ај малце офтопик.Дали знае некој како се движи платата во швајцарија за спасувач на базен???

а кај нас........геврек и јогурт за еден час на машина кај некој газда
еве и како
9000 : 30 = 300 : 8-12 = 35 денари = геврек 15 д. + јогурт 20 д. = 35 денари
обавестување,ова важи само за тие што работат, а не и за тие на кои овие им работат
Која точна констатација и пресметка е ова,навистина 1 час кај некој газда е геврек и јогурт,некому да му кажуваш вака ќе мисли дека се заебаваш,ама кога ќе му ја покажеш математикава ќе се заозбили,тоа сигурно,секоја чест за пресметкава на геврече-платава,хахаха!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom