Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична вест е ова..За сите оние кој сонуваа дестабилизација на Македонија, за сите кои очекуваа да грабнат, да ќарат од ова...Браво Буш..Си има на совест што не влезе Македонија...А од друга страна има ИНТЕРЕС за Македонија држи терк кон евроатлантските интеграции, за да не скршниме кон про-руска ориентација...

Едно прашање:Зашто мислам дека со потпишување на ваков договор ние идиректно стануваме протекторат?

Моето мислење за овај договор е дека Американците сакаат да си ја заштитат Шпиунската зграда што се гради во Скопје.

Абе ахајцине од југ, и Филип го викаа варварин, ама на син му му ги лижеа стапалата...Епа сега мислам дека ИСТОРИЈАТА ЌЕ СЕ ПОВТОРИ!

Зошто мислите дека во светот сите 198 земји се не-протекторати?

Не-протекторат во вистинска смисла на зборот се група на земји кои можат да се избројат на прсти... Се друго е привидно...

Светските војни покажаа кои се на врвот на синџирот на исхрана :wink:

абе се е тоа во ред што САД ќе се грижат за нас, ама колку и до кога? нели требаше `сигурно да влеземе` во НАТО според Буш, ама некако тенко.......ние сме важни за Америка да влеземе у НАТО, колку толку, ама мислам дека им прават многу мал притисок на грциве селски

0,1020,1140276,00.jpg

Едни на една, други на трета, само Буш кон Македонија.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,grossbild-1140276-545178,00.html

Инаку зошто никој не спомна дека има и ваква алтернатива?
Или скрен ас.

Fakt e deka Bush dobi dve shlakanici od Evropa na ovoj samit..Ednata slakanica e za Ukraina nesoglasuvanjeto od Francija, Germanija i tradicionalniot sojuznik V.Britanija...Od druga strana dobi shlakanica od hellas, ama taa shlakanica veruvam deka troduplo ke bide naplatena..Samo treba trpenie i vreme...

SAD se "grizea" i za Liban..
sega (zaedno so nas) za Irak i Avganistan...

da bereme pamet?

Fakt e deka Bush dobi dve shlakanici od Evropa na ovoj samit..Ednata slakanica e za Ukraina nesoglasuvanjeto od Francija, Germanija i tradicionalniot sojuznik V.Britanija...Od druga strana dobi shlakanica od hellas, ama taa shlakanica veruvam deka troduplo ke bide naplatena..Samo treba trpenie i vreme...

Se soglasumvam so tebe. Covekot izgleda smiren i naiven ali ne dozvoluva zezancii

Nikoj ne ja spomna ovaa alternativa zato sto mnogu bi ja oslabila pozicijata na makedonija (kojasto vo glavno argumentirase deka dodeka ne bide primena ke nema garancija za stabilnost)

Alal i vera znaci na Amerika, znae kako da im se oddolzi na svoite prijateli. Ne sum naiven, sigurno ne e samo za da i pomogne na Makedonija i ne e zatoa sto sme ubavi i go pravi toa pred se od svoj interes no sepak sum ubeden deka malku zemji od EU bi go napravile istoto i malku od niv bi ja imale taa hrabrost da se borat na ovoj nacin za svoite interesi.

Da bideme realisticni, nemase nikakva sansa grckiot parlament ili javnost da ratifikuvaat clenstvo na MK pod imeto Republika Makedonija.

Zosto i e na Makedonija vazen NATO? Bezbednost (makar i da e pseudobezbednost) za da gi ubedi stranskite investitori deka nivnite investicii se sigurni.

Na ovoj nacin dobivame em bezbednost em zacuvuvanje na naseto ime so mnogu silna podrska od Amerika a na druga strana politicki oslabena Grcija. Mislam deka ako se odigra situacijata na pravilen nacin Makedonija moze od ova da odnese mnogu poveke otlku sto ke bese clenstvo vo NATO so promeneto ime.

Успеа да ја пробутка идејата за американски анти-ракетен штит.
Со Украина и Грузија направи проба, спомнаа дека во декември, пак ќе се разгледува тоа прашање.
Грузија вели, нашиот пат кон нато оди преку Ирак.
Не се знае какви биле плановите на почеток на самитот, па да заклучиме дека добил шлаканици.
Америка некои работи ги добива сега, некои покасно. Но ќе ги добие.
p.s.Франција се согласи да се врати во воените операции на алијансата и ќе испрати 900 војници во Авганистан.
Може тоа била и играта со Грција.

Ај баш да видам,дали Буш ќе ја среди работава...

ајде сега како Израел ке бидеме.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom