Буш одобри воена помош за Косово + бонус балкански турлитава муабети

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Американскиот претседател Џорџ Буш одобри воена помош за Косово како знак за воспоставување на односите по признавањето на независноста, соопшти Белата куќа.
Во меморандумот на Белата куќа претседателот Буш наведува дека Косово откако стекна независност, може да добие одбранбен материјал во склад со американските прописи.
Според меморандумот во однос на американската воена помош за Косово ќе се применуваат и ограничувањата, предвидени со планот на Ахтисари.
Во меморандумот Буш потенцира дека доставувањето на оружје и нудењето на воени услуги за Косово ќе ја зголеми безбедноста на САД и ќе придонесе за меѓународниот мир.

1BUSH_Leads_Albania_gov%20copy.JPG

И нека рече некој Путин бил цар...

доставувањето на оружје и нудењето на воени услуги за Косово ќе ја зголеми безбедноста на САД и ќе придонесе за меѓународниот мир.

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Американскиот претседател Џорџ Буш одобри воена помош за Косово како знак за воспоставување на односите по признавањето на независноста, соопшти Белата куќа.
Во меморандумот на Белата куќа претседателот Буш наведува дека Косово откако стекна независност, може да добие одбранбен материјал во склад со американските прописи.
Според меморандумот во однос на американската воена помош за Косово ќе се применуваат и ограничувањата, предвидени со планот на Ахтисари.
Во меморандумот Буш потенцира дека доставувањето на оружје и нудењето на воени услуги за Косово ќе ја зголеми безбедноста на САД и ќе придонесе за меѓународниот мир.

Сепак политиката е бизнис..Каде ќе им се троши на Американците оружјето, што и тоа како се произведува во огромни количини?Прво им фрлаат мало рипче на јадица, па за да фатат крапче:wink:Им даваат малку оружје, за да се осигураат дека во иднина армијата на Косово ќе се снабдува од Американско оружје...Јас мислам дека ова не е ни изненадување, се знаеше дека ќе направат така америте...

Чекор за поздравување на Џорџ дабјлу Буш и татко му Барбара.

Ajde Makedoncinja site vo glas
ve ceka "svetla" idnina!
to to to je to
ajde svi da igramo
to to to je to
Kosovo da priznamo
usa usa usa
njato njato njato
eu eu eu

ништо ново не кажал Буш, само што сега косово и официјално ке добива воена помош од САД

:pos2:Абе луѓе...Ова се прави, за да во иднина косоварите да купуваат оружје од САД..Инаку САД се толку добри па без пари ќе им даваат оружје нон стоп..Вака еднаш ќе им дадат, и си имаат муштерија...Инаку, кај ќе го продаваат онај арсенал кој го произведува Америка годишно?

Фрли рипче, фати крапче!thats the point!

:pos2:Абе луѓе...Ова се прави, за да во иднина косоварите да купуваат оружје од САД..Инаку САД се толку добри па без пари ќе им даваат оружје нон стоп..Вака еднаш ќе им дадат, и си имаат муштерија...Инаку, кај ќе го продаваат онај арсенал кој го произведува Америка годишно?

Фрли рипче, фати крапче!thats the point!

:smeshko::pos2: :lud:

zosto se cudite cel svet znae deka albancite se 2 izrael na balkanot,i treba da gi oruzuva pogolemiot tatko!

Кико, да не беа тоа дилерите на дрога?

Косово ќе биде центар во Балканот за дрога, проституција и оружје(за се мислам)...Се ми е исто...

El CId,:pos:
:lazgo: :lazgo:

Косово ќе биде центар во Балканот за дрога, проституција и оружје(за се мислам)...Се ми е исто...

El CId,:pos:
:lazgo: :lazgo:

Косово(Илирида) ке е главна сила на балканот...

а останатото од ДРМќе е задна рупа на свирала :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom