Bulgaria Nationalists Stir Greek Protest with Patriotic Billboards

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Пер, муабетот ти е тиња, па затоа нема да одам на темата подалеку со тебе, ама морам да прашам чисто зашто ме јаде - кој Вујаклија збор го најде напишан кај мене, жити кариера? Ретардиран? :))
Ова му била омилена фраза на Блажета во неговите млади години! :kesa:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јајк, Бог да чува! Блаже и јас не сме исто. Тој од она што беше Македонски јазик направи некаква бизарна Белградски стокмена повраќаница, од она што беше Македонска кирилица направи Караџица итн, итн... Јас од друга страна, сум порасната во град каде во стандардното зборување „пер“ е збор кој се употребува без проблем. Тиња е Македонски збор, не знам зошто ве буни...
И да, да се повторам, јас не се чукам по гради со Македонштина и Македонски освен по интернет речиси и да не користам, а пак зборувам поправилно од момакот на кој се обраќав :)
И ај сеа пак, што па ти се најде засегнат овде?

M

MKEUpatriot

Гостин
Вселената и човечката глупост се бесконечни.Некој да го коментира Блаже и да кажува како треба идиотски-интелегентен да биде.Ама земјава се држи...

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јајк, Бог да чува! Блаже и јас не сме исто. Тој од она што беше Македонски јазик направи некаква бизарна Белградски стокмена повраќаница, од она што беше Македонска кирилица направи Караџица итн, итн... Јас од друга страна, сум порасната во град каде во стандардното зборување „пер“ е збор кој се употребува без проблем. Тиња е Македонски збор, не знам зошто ве буни...
И да, да се повторам, јас не се чукам по гради со Македонштина и Македонски освен по интернет речиси и да не користам, а пак зборувам поправилно од момакот на кој се обраќав :)
И ај сеа пак, што па ти се најде засегнат овде?
Овде ми воде очи зборот „момак“ на македонски е момче или во случајот момчето! Што направил Коневски од Македонскиот јазик и азбука навистина незнам , ама овој „нов“ македонски кој јас го зборувам е јазикот со кој сум се родил и воспитувал, мој мајчин јазик! Ако решат да се вратат на писмото и јазикот од пред 10 века нема проблем, пред 20 века исто така нема проблем... пак мој ќе си е.
Не се лути... :back:

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
мома - момак, момиче - момче.

Сите се со ист корен, каков ти е проблемот? :toe:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
У прао си не се пишуе ПЕР туку ПЕЕР со две еиња треа. Тапа и е литературнио...Чоече :uvo: никао да научат фиаско бро

Член од
1 март 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Nemojte be so bugarite da se cepkate,grcite se po interesni:toe:

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Пееер, А Момо го забораи бе????
Е па Момо си ти беше СтеФчо, ама знаев дека ќе се јавиш дека сум те заборавил, рекох со помалку пишување да мина ... :smir:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Е па Момо си ти беше СтеФчо, ама знаев дека ќе се јавиш дека сум те заборавил, рекох со помалку пишување да мина ... :smir:
Јеби га треа се по списку...Неој да скокнеш некој ќе ти се љути пеер па и СтеВчоно неаш појма кој љутко е Ајт Чао :bip:

H

HITCH

Гостин
Не знам дали да се лутам или да се смеам на овој блог. Знам дека е провокација од двете страни, ама веќе ми станува мачно. Ми се смачи да се докажуваме цело време на некого. Чувствувам како тапкаме во место баш од вакви будалаштини, АМА кога ќе ми текне како се борат комшииве за она што е наше, а им го дале, па уште бетер е кога ќе помислам на она што сакаат уште да го земат. Мора да се истрпат сите напади! За нив чувството да си Македонец е непознато, затоа сакам да им кажам на педериве и на татарите:

Kajgana Shop

На врв Bottom