Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ми го пратија изводот пријатели. Започнале да издаваат извод со бугарска националност. Само морате да сте упорни за да добиете!

Attachments

• received_1377211046393567.jpeg
    received_1377211046393567.jpeg
    105,2 KB · Прегледи: 221
Ми го пратија изводот пријатели. Започнале да издаваат извод со бугарска националност. Само морате да сте упорни за да добиете!
Super :D izvini samo roditelite sam si gi vnese ili morase so izjava na notar ( tvoite roditeli da se izjasnat ?)

Kade go izvadi izvodot od opstina li, i dali ke go vazat namesto star dokument?

Нема да ви поминат овие Изводи, така да не се ни мачете за џабе, оставете шо трубат по групата бугарите во мк
Така е, ама сега посредниците гледаат да искористат било каква шанса за лапање ќеш.

Нема да ви поминат овие Изводи, така да не се ни мачете за џабе, оставете шо трубат по групата бугарите во мк
Ти па како знаеш? Во МИнистерство во Бугарија работип?

"Документи издадени од бугарски или странски органи со кои се докажува дека кандидатот има барем еден предок до трето колено кој е од бугарска народност" (преведено да разберете од законот за бугарско државјанство)

Другарчиња да ве прашам дали некој има информација за променава на националност во извод на родени од Македонска во Бугарска доколку јас сменам во Бугарска дали задолжително ќе треба и моите родители со изјава на нотар да сменат и тие или не би било проблем кај нив ако е Македонска националноста?

И мене ова ме интересира. И дали воопште може да се извади пасош само со овој документ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom