Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
konsultirajse najubo so nekoj posrednik vo najbrz rok ili nekoj individualno sho imal iskustvo.... jas da sum na tvoe mesto ne bi zalel pari shtom si doshol do ovde ... ako slucajno ti treba sovet od soliden posrednik za situacijata kontaktirajme samo to mozam da ti pomozam.... drugoto e natebe! Cestitki za ukazot! i jas cekam, na polozitelno sum ....pozdrav

Pa zatoa prasuvam deka neznam koj den kolku vreme imam fora
Porano bilo nekolku saati. Sega kako e ne znam. Mozis da pisis i vo poraka na toj so ja vodi stranata na fb odgovara najkasno za 1 den. Ama najpametno ti e da zakazis za sofija em nema da cekas em promena na zakon nema da fatis

Pitanje za forumaše iz Srbije.

Da li nekog lično poznajete ko je u zadnjih par godina dobio državljanstvo na osnovu:

1. 5 godine "stalnog" boravka, pa predao za drzavljanstvo na osnovu boravka

2. Dobio na osnovi izjasnjavanja sebe i roditelja u maticnoj sluzbi kao bugarin/ka, i na osnovu tih originalnih izvoda iz MKR i obrasca 9 aplicirao, gde jasno pise nacionalnost 'bugarska'

Srećno svima sa foruma!

Pitanje za forumaše iz Srbije.

Da li nekog lično poznajete ko je u zadnjih par godina dobio državljanstvo na osnovu:

1. 5 godine "stalnog" boravka, pa predao za drzavljanstvo na osnovu boravka

2. Dobio na osnovi izjasnjavanja sebe i roditelja u maticnoj sluzbi kao bugarin/ka, i na osnovu tih originalnih izvoda iz MKR i obrasca 9 aplicirao, gde jasno pise nacionalnost 'bugarska'

Srećno svima sa foruma!
Ja sam predao za bugarsko državljanstvo preko vojne knjižice gde piše poreklo bugarsko od mog roditelja...cela procedura je trajala 8 godina i sad 13 og novembra idem u ambasadu da preuzmem ukaz i platim takau za matični broj i prijavu na adrsau njihovu onu dole...kad dođe to za 3 meseca onda radim licnu i pasos...toliko od mene

Porano bilo nekolku saati. Sega kako e ne znam. Mozis da pisis i vo poraka na toj so ja vodi stranata na fb odgovara najkasno za 1 den. Ama najpametno ti e da zakazis za sofija em nema da cekas em promena na zakon nema da fatis
Pozdrav, o kakvoj promeni zakona se radi? Nisam pratio forume neko vreme pa ne znam o cemu se radi.

Najblisku sum do Minhen pa potoa Viena, za prodolzuvanje na pasosot, dali treba da se odi na termin pred data na istecuvanje? gledam za poveke strani i so AI "consulatebg.eu" a dava kako strana kade sto se aplicira za termin se ceka nekade 2 meseca za termin primer Minhen kade se odi vo Bugarski konzulat, nekoj so slicno iskustvo?

Pozdrav, o kakvoj promeni zakona se radi? Nisam pratio forume neko vreme pa ne znam o cemu se radi.
Nemam zacuvano tocno kako se vika. Bese nesto predlog za izmena i dopolnuvanje na zakon za bugarsko drzavjanstvo. Mislam deka pomina na prvo citanje ama ne e staveno na vtoro. Posledno znam imase komisija i tuka prestanav da pratam. Pobaraj na strana na sobranie tamu mislam deka bese. Isto i na stranata na fb ako ima nesto pisuva toj so ja vodi. Kolku so znam ne se izglasani promenite i vlezeni vo sila. I tocno ne se znae sto od predlozenoto ke vlezi vo zakon. Zatoa i mn mn ne pratam ko ke go izglasat togas ke vidam dali i sto od toa ke se odrazi na mene

Dobro vece na site.. Sakam da prasam za priatela do kde e stigl znae li nekoj.. Hvala na svaku pomos 1000031185.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom