Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
kolku vreme cekase od potpis do pristignuvanje na ukaz vo ambasada ?
Автоматски споено мислење:

Decki dali mozi nekoj da mi kazi koga bi go imal pasosot vo raka? Situacijata e : dobiv status deka e ispraten za potpis na 04.11.2025 i imam aplicirano preku konzulat vo bitola.Sekoe iskustvo i mislenje e dobredojdeno.Blagodaram odnapred
Potpis sam čekao 2 godine i 7 meseci

Dobio sam termin u Konzulatu u Beogradu za podizanje Ukaza interesuje me kako da uplatim taksu za preuzimanje Ukaza nikakvu uplatnicu nisu mi poslali bio sam u banci oni neznaju kako da popune uplatnicu. Bio bih zahvalan na svaku informaciju
Odi v konzulat i prasaj tamu. Ili javi se ili prati mail. Vo makedonija imat pos terminal vo konzulat, tamu uplakjas. Mnogu e verojatno i deka site banki ne vrsat uplata za bugarija kaj nas e samo edna banka.

Decki dali mozi nekoj da mi kazi koga bi go imal pasosot vo raka? Situacijata e : dobiv status deka e ispraten za potpis na 04.11.2025 i imam aplicirano preku konzulat vo bitola.Sekoe iskustvo i mislenje e dobredojdeno.Blagodaram odnapred

Momentalno posledno bile potpisani juni 2025. Za ovoj status nema rok vo zakon. Spored fb 3 do 5 meseci najcesto. Nesto so ne znam e dali ke ti izlezi da mozis da zakazis sofija ili direktno ke go pratat konzulat. Ako e konzulat imas konzulska posta t.e. ke se javis konulat i ke prasvas koga ke stigni za da go zemis jas za ova stavam otprilika 3 meseci. Ako e sofija zakazvas data i odis. Po to so znam bese nekoj sat imas opcija da zakazis pa prakjat za makedonija, ama sega imase slucai samo direktno konzulat, ako razberam dali mozi da se zakazi za sofija ke pisam

Momentalno posledno bile potpisani juni 2025. Za ovoj status nema rok vo zakon. Spored fb 3 do 5 meseci najcesto. Nesto so ne znam e dali ke ti izlezi da mozis da zakazis sofija ili direktno ke go pratat konzulat. Ako e konzulat imas konzulska posta t.e. ke se javis konulat i ke prasvas koga ke stigni za da go zemis jas za ova stavam otprilika 3 meseci. Ako e sofija zakazvas data i odis. Po to so znam bese nekoj sat imas opcija da zakazis pa prakjat za makedonija, ama sega imase slucai samo direktno konzulat, ako razberam dali mozi da se zakazi za sofija ke pisam
fala ti na odgovor

Isto i jas cekam od 01.08 na potpis intervju vo ambasada vo skopje , prethodno beshe maksimum do 90 dena chekanje za potpis od juni navaka kako so moze da zabelezite e promeneto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom