Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
1184.

И ај речи нешто позитивно после инфото дека има 50000 преписки моментално, што во голем дел се и заглавени.

:facepalm:
Полошо не можеше да биде, баш тоа што зборувавме и се убедувавме овде месеци уназад дека не чини работава. Од сите издадени државјанства годинава едвај 20% македонци земале, а години уназат тој процент бил најмалку 60%. Катастрофа.

Dali nekoj znae,sto znaci ovaa, ovaa e prepiska na bratuched mi, taka mu bilo vekje edna nedela ,inaku toj e preku ambasadata vo sk, intervju april-ovaa godina,

Имаше вакви случаи со "преписки" доставени до Тел Авив, Израел.

Има некоја грешка во бирократија. Појди на долниов пост >>>

Разбарај на форумов, имаше еден скоро ист (ако не и скроз ист) случај.

Мислам дека беше грешка на службениците во Софија - што само по себе говори како ги спроведуваат сопствените протоколи, правила и прописи. :tapp::pos:

Да не се мачиш, еве го постот -
[DOUBLEPOST=1513602354][/DOUBLEPOST]
Полошо не можеше да биде, баш тоа што зборувавме и се убедувавме овде месеци уназад дека не чини работава. Од сите издадени државјанства годинава едвај 20% македонци земале, а години уназат тој процент бил најмалку 60%. Катастрофа.

Проблеми:

1. Онаа дополнителната наредба дека истите документи во ДАБЧ треба да бидат доставени и до МП.
2. "Непризнавање" на произходот направен во ДАБЧ од страна на МП (буквално дуплирање на работата на бирократијата).
3. "Непризнавање" на потврдите од Здруженијата во МП и кај Вицепрезидентот, иако се тие ставени во Закон.
4. Своеглав Вицепрезидент.
5. До некаде и оправдан сомнеж кон Здруженијата бидејќи и тие можат да му извадат потврда секому, но тоа е лесно да се провери со сите пропратни документи.
6. Фамозното "взодјашт" роднина, кој и на друг начин може да се докаже дека е истиот (на пример - први братучеди делат исти баба и дедо, вујко ми го дели истиот пра/дедо) итн, но не го признаваат и тоа.
7. Преспора администрација.

И ел реши ги сега проблемиве. :facepalm:

Освен со политичка одлука, на друг начин ова не се решава.

Последно уредено:
Некој што во скоро време подавал дополнителни во правосудието, дали треба и од мене извод од ново да се преведува и легализира, оти нели коа подаваш им оставаш еден во досието ?!

Некој што во скоро време подавал дополнителни во правосудието, дали треба и од мене извод од ново да се преведува и легализира, оти нели коа подаваш им оставаш еден во досието ?!
Не треба да носиш одново.Само копија од пасошот и секако,уредно пополнета молба.

potpol
Имаше вакви случаи со "преписки" доставени до Тел Авив, Израел.

Има некоја грешка во бирократија. Појди на долниов пост >>>

[DOUBLEPOST=1513602354][/DOUBLEPOST]

Проблеми:

1. Онаа дополнителната наредба дека истите документи во ДАБЧ треба да бидат доставени и до МП.
2. "Непризнавање" на произходот направен во ДАБЧ од страна на МП (буквално дуплирање на работата на бирократијата).
3. "Непризнавање" на потврдите од Здруженијата во МП и кај Вицепрезидентот, иако се тие ставени во Закон.
4. Своеглав Вицепрезидент.
5. До некаде и оправдан сомнеж кон Здруженијата бидејќи и тие можат да му извадат потврда секому, но тоа е лесно да се провери со сите пропратни документи.
6. Фамозното "взодјашт" роднина, кој и на друг начин може да се докаже дека е истиот (на пример - први братучеди делат исти баба и дедо, вујко ми го дели истиот пра/дедо) итн, но не го признаваат и тоа.
7. Преспора администрација.

И ел реши ги сега проблемиве. :facepalm:

Освен со политичка одлука, на друг начин ова не се решава.
potpolno si vo pravo,samo tuka kako ke te razberat[DOUBLEPOST=1513632364][/DOUBLEPOST]povtorno ke prasam,dali ima isto znacenje toa sto sum staven na dopolnitelna proverka sto zavrsuva so zapirka ili kako tuka nekoi sto pisuvaat deka im pisuvalo dopolnitelna proverka so naglasuvanje da dostavat dopolnitelni dokumenti???

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
zdravo da prsam ideli procedurat uste imam podneseno od 1 bratuced dukumenti pred 1 mesec bev na intervju dali ima sansi da iskoci eli e ukineto so bratucedi fala

potpol

potpolno si vo pravo,samo tuka kako ke te razberat[DOUBLEPOST=1513632364][/DOUBLEPOST]povtorno ke prasam,dali ima isto znacenje toa sto sum staven na dopolnitelna proverka sto zavrsuva so zapirka ili kako tuka nekoi sto pisuvaat deka im pisuvalo dopolnitelna proverka so naglasuvanje da dostavat dopolnitelni dokumenti???
Ние што сме со запирка,голем дел ако не и сите сме во овојhttps://mjs.bg/25/2503/ список каде што се бара да доставиме дополнителни документи на предок блгарин тс ''взходјашт блгарин''.
zdravo da prsam ideli procedurat uste imam podneseno od 1 bratuced dukumenti pred 1 mesec bev na intervju dali ima sansi da iskoci eli e ukineto so bratucedi fala
Сега за сега оние што имаат поднесено со докумнети од братучед,чичко,тетка не поминуваат.
Додека да дојдеш на ред за разгледување во Министерството можно е да има некакви промени така да следи го форумов редовно и ќе имаш барем каква-таква представа.

ete sega proveriv i me ima na toj spisok no jas imam dobieno proushod vrz osnova na star dokument, bugarska voena kniska i licna karta na istiot t.e mojot dedo.Izgleda ima nepismeni tamu sto pregleduvaat!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom