Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Некое инфо некој 26.10.2016 интервју сеуште задолжителна. Произход добиен со стара крштеница од прадедо. Меѓутоа кога поднесував носев изод од мене, мајка, баба и крштеницата од прадедо. Не носев негова умреница не ми бараа. И ми ги вратија оригинал документите. На интервју не ми зедоа ништо оригинал од старите документи. Дали треба да доставувам нешто дополнително или да чекам статусот да ми се смени оти скоро година дена сум на задолжителна. Девојка ми е со копија од пасош сестра бугарка и она е сеуште задолжителна.. Некое искуство, мислење, совет ?!
Мое мнение, однеси си го оригиналниот документ за да не те вратат на дополнителна. Сепак за секој случај, прашај го посредникот преку кој идеш (ако си преку посредник) дали е тоа во ред сега да го сториш
https://mjs.bg/25/2503/ btw ај провери да не те има тука? На интервју бев февруари 2016 и само копија ми зедоа, ме има на листава за доставување дополнителен документ
И јас сум со крштеница од баба и после 3 месеци финална, пак на дополнителна па мораше оригинал да доставам

Во протоколов треба да се барам под број на преписка што ми го отвара кога ќе влезам во системот штто ми е 97XX/2016 или со оној број што се логирам 762/2016 ?

Во протоколов треба да се барам под број на преписка што ми го отвара кога ќе влезам во системот штто ми е 97XX/2016 или со оној број што се логирам 762/2016 ?
Па пробај не знаеме кој број ти е преписката

• 1.Полетата за Молба вх. номер и ПИН са зад'лжителни.
  • 2.Входјаштијат номер на молба е в'в формат „номер/година“ . Пример: „123/2016“.
  • 3.ПИН код'т е вписан в документа, којто сте получили при подаването на молбата на гишето в дирекција „Б'лгарско гражданство“(за подалите молби след 20 декември 2015).
  • 4.Ако сте подали молбата си преди 20 декември 2015 г. Вашија ПИН е полученијат при провеждане на интервјуто номер на преписка в'в формат „номер/година“ . Пример: „234/2015“.
  • 5.Ако сте подали молбата си преди 20 декември 2015 г. и с Вас не е проведено интервју, ПИН кода ште получите след провеждане на интервјуто от служител на Дирекција „Б'лгарско гражданство“.

Преписка N:/година
Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т

• В'ведете номера на преписката в'в формат „номер/година“ . Пример: „231/2014“.

Се бара бројот на Молбата(значи бројот што ти го пишале кога си поднесувал за прв пат докумнети во Министерството) а не бројот на Преписката(денот кога си бил на интервју).

Тие што се на проверка од виве президент нема уште никој земено[DOUBLEPOST=1507531824][/DOUBLEPOST]
Немам така кај мене веке има неколку примери а другите од јануар до јули со брат сестра се на дополнителна

Mojot slucaj e : na dopolnitelna dum so zapirka, mojot broj go ima vo objaveniot protokol deka treba da dostavime dop. dok. Imam podneseno vrz osnova na krstenica od bg ehzarhija od tatko mi od 1942 g. Imam i vencanica od dedo mi i baba mi od 1941 god. Dedo mi e roden 1914 god. vo Kumanovo. Dali koga ke nosam original krstenica, da ja odnesam i vencanicata? Proizhodot mi e vrz osnova na krstenicata od tatko mi.

Тие што се издадени на основа со братучет чичко или вујко не ги признават во правосудието
A ako potvrdata ti e od kaj lazar mladenov so dokumenti od tatko dedo pa prababa od 1906 godina ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Група 1: лица со неприкосновено потекло мајка татко,
Група 2: лица со неприкосновено потекло брат/сестра, и документи до трето колено
Група 3: лица со потврда од роднини, на разгледување
Група 4: лица со потврда од бугарски клуб, на детална анализа, со можност за прекин.

Значи ова е вистина, па што сакате мислете. Потврди од клуб, тешко ќе бидат уважени, т.е. само оние кои ќеможе да се поврзат.

Цел ден ќе има промени, следете

Нова листа најрано 1/11/2017[DOUBLEPOST=1507531339][/DOUBLEPOST]

1. Се тера работата, не си дојдена на ред
2. Не знам
3. Минатата недела 2 од 2014

Fatigoova da te prasam za ova pod 3 so e grupata za lica so potvtdi od rodnini dali mislis na lica koi preku izvodi se povrzale so vujko,tetin,cicko, itn?Pokokretno za mene jas sum so dokumenti od Vujko mi koj ima bg pasos ako moze nekoe objasnuvanje za mene.Intervju 04.04-2016 vo Sofija

здраво, потврдата од бккс од Младенов се вади за еден ден,истион ден кога ке се пријавиш или се чека со недели

здраво, потврдата од бккс од Младенов се вади за еден ден,истион ден кога ке се пријавиш или се чека со недели
Јас ја извадив за 20 мин. Се зависи дали ќе има гужва.

Fatigoova da te prasam za ova pod 3 so e grupata za lica so potvtdi od rodnini dali mislis na lica koi preku izvodi se povrzale so vujko,tetin,cicko, itn?Pokokretno za mene jas sum so dokumenti od Vujko mi koj ima bg pasos ako moze nekoe objasnuvanje za mene.Intervju 04.04-2016 vo Sofija
Пиши ми во инбокс ќе тивратам после 21:00

Здраво кајганџии,
Имам две прашања за поупатените околу процесот на вадење БГ пасош / државјанство.

1. Поднесов документи за происход пред пар месеци. Колку време се чека да биде издаден произходот ?
2. Имам опција да приложам документи директно во Софија или преку амбасадата во Скопје. Ваше искуство преку каде е подобро и постапката тече побрзо ?

Mojot slucaj e : na dopolnitelna dum so zapirka, mojot broj go ima vo objaveniot protokol deka treba da dostavime dop. dok. Imam podneseno vrz osnova na krstenica od bg ehzarhija od tatko mi od 1942 g. Imam i vencanica od dedo mi i baba mi od 1941 god. Dedo mi e roden 1914 god. vo Kumanovo. Dali koga ke nosam original krstenica, da ja odnesam i vencanicata? Proizhodot mi e vrz osnova na krstenicata od tatko mi.

Крштеницата обавезно под секој случај да ја однесеш зошто произходот ти е базиран на неа, а венчаницата зависи колкава желба имаш да плаќаш и пак да легализираш изводи до баба ти и дедо ти, Мислам доволна е крштеницата на татко ти :)

Последно уредено од модератор:
Здраво кајганџии,
Имам две прашања за поупатените околу процесот на вадење БГ пасош / државјанство.

1. Поднесов документи за происход пред пар месеци. Колку време се чека да биде издаден произходот ?
2. Имам опција да приложам документи директно во Софија или преку амбасадата во Скопје. Ваше искуство преку каде е подобро и постапката тече побрзо ?
Мене ми излезе за неполни два месеци, но на финална сум од Мај

Здраво кајганџии,

Пошто издавањето на произходот иде многу бавно и се чека околу 9-9.5 месеци а додека стигнеш на ред сигурно ке те фани и една година .Во амбасада незнам кога закажуваат за интервју,за во Софија мислам дека некој спомена пред недела-две дека закажуваат Октомври 2018 а во конзулатот мислам дека е Март 2018.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom