Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно е селанец ( има многу образувани и паметни луѓе ) а друго е сељак. Молам правете разлика. Btw сите ние сме селани ( кој повеќе кој помалку ).
Да те прашам нешто. Од каде доаѓа зборот "сељак"?

Stvarno Candy ti nekako otstapuvas. Jas sum so intervju oktomvri, uste sum na zadozlitelna, a i ne vidov nekoj da se javil kako tebe tolku brzo na finalna. No barem ke ni bides reper dali ke dadat so potvrda. Ti bese samo so potvrda od zdruzenie, taka?
I jas i brat mi sme veke 1mesec finalna intervju 29sept. Ambasada vo sistem 21.12.2016god. zavedeni , taka da koj znae sto ke bide ke vidime

Znae li nekoj koga posleden pat e ispratena diplomatska posta od Skopje kon Sofija?

upload_2017-4-23_16-24-34.png денес сменет статус,
Интервју на 13.11.2016 - дали некој знае како оди процедурата понатаму?

Поздрав

Zdravo

Postapkata ja pocnav so document od vujko. Pred izvesno vreme I tatko mi dobi pasos. Sum momentalno na finalna.Brojce 14** /2016.Sakam da gi dostavam I dokumentite od tatko mi , za posigurno.Pocnav preku konzulat vo Bt. Dali nekoj moze podetalno da mi kaze sto dokumenti treba da dostavam I kade potocno se dostavuvaat vo BG- kade e ministerstvoto I slicno.

Vo konzulat Bt sto treba da zaveram : kopija od licna karta I pasos, I preveden izvod od roditel ? I dali nekoj bi gi primil tie dokumenti Bg iako ne sum na dopolnitelna ?

Blagodaram

Daj be luge javete te se vo ministerstvo, prasajte sto se bara ili e nekoja proverka? Ili posrednikot neka vi prasa, pa da kazete i da se prevzeme nesto
Statusot finalen eksperten pregled znaci uste edeno razgleduvanje na podadenite dokumenti od strana na novoformirana Sudska komisija sostavena od tri clena. I taa treba da kaze dali e ok ili e nok. I toj status bi trbalo da ne bide poveke od tri meseci. ( info od bg )

Pozdrav

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

znachi procedurava iskacha kako lotarija, koj ima srekja kje lapa papiri, koj ne da e ziv i zdrav.. nekako nema pravila MME. :/

Statusot finalen eksperten pregled znaci uste edeno razgleduvanje na podadenite dokumenti od strana na novoformirana Sudska komisija sostavena od tri clena. I taa treba da kaze dali e ok ili e nok. I toj status bi trbalo da ne bide poveke od tri meseci. ( info od bg )

Pozdrav

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ne se odnesuvase postot za finalen ekspertski, tuku za ovie sto se vrateni na doponitelna a cekaat za potpis vizepresidentot.
Za toa da se prasa sto sakaat. Ovaa "novoformirana Sudska komisija sostavena od tri clena" sto ja spomnuvas e za finalen ekspertski ili za proverka od vicepresidenta?

Дечки, ми се наближува денот на интервјуто и имам едно последно прашање пред да ви се придружам во чекањето. Ако може да ми кажете колку долга ви беше автобиографијата и колку од прилика би требало да биде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom