Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
[DOUBLEPOST=1491225135][/DOUBLEPOST]
Se javiv vo MP baraat dopolnitelen dokument ,a koj e toj ?Imam se dostaveno sega pak fotokopija od pasos na sestra mi i nejzin izvod .E pa ne se normalni ama navistina .Javete se prasajte sto vi fali ,toj mi rece sto pobrzo se dostavat toa podobro bidejki za kratko vreme ke se smeni pak vo pozitivno ili negativno.
Na koj broj uspea da gi dobies vo MP? Moze li da go napises tuka?

Znaci vaka jas ne sum Barbarai bev do bg. Klub tamu mi objasnia nekoi raboti.No potocni informacii imam od posrednikot toj e vo Sofija i bese zapoznaen so slucajot i kaza da ka statusite sto bevme na intervju januari i februari 2016 se vrateni na dopolnitelen pregled od starata direktorka sega bila smeneta.Ne teba nikakvi dopolnitelni dokumenti mi kaza i sga pak sme staveni na razgleduvane od novata direktorka Bez panika do site sto ste vrateni.pozdrav

Na koj broj uspea da gi dobies vo MP? Moze li da go napises tuka?
[DOUBLEPOST=1491228504][/DOUBLEPOST]
Znaci vaka jas ne sum Barbarai bev do bg. Klub tamu mi objasnia nekoi raboti.No potocni informacii imam od posrednikot toj e vo Sofija i bese zapoznaen so slucajot i kaza da ka statusite sto bevme na intervju januari i februari 2016 se vrateni na dopolnitelen pregled od starata direktorka sega bila smeneta.Ne teba nikakvi dopolnitelni dokumenti mi kaza i sga pak sme staveni na razgleduvane od novata direktorka Bez panika do site sto ste vrateni.pozdrav
Jas ke podnesam dok. Ne ostavam na receno od posrednik od toa recenoto i cekaj ke bide vidov do kaj sum .Za vas neznam sekoj si znae za sebe.Jas prenesov sto kaza vraboten od MP a nekoj goltar sto se seta po Sofija i mlati pari od grevovi kako nas. Pozz i so sreka na site.
A i ova .I barbari e Januari pa odobreno i e .I sega nejze ja preskoknale,ili ova vazi za sredina na Januar .Dajte lugje neka ne ve lazat posrednicive i jas imam eden gospod da go pozivee za nisto ne e.

Attachments

• Screenshot_2017-04-03-16-05-43.png
    Screenshot_2017-04-03-16-05-43.png
    38,6 KB · Прегледи: 73
Последно уредено:
Дали сеуште се закажуваат интервјуа за по година (и повеќе) дена овие два-три месеца (од денес, па интервју 2018-та - март/април/мај)? :cautious:

Преку Софија.

Ќе пишам за ова крај на оваа недела или почеток на следна, пријател чека да му ги легализираат док. па да закаже за интервју.

А ова шо читам денеска вратени сите на дополнителна и тоа и со стари докуемнти е веќе игнорантски, понужувачки однос од страна на Бугарите.

Kako да не е доволно иритирачки со изглегуваат од секаков законски и логичен рок за решавање на постапката за државјанство, сега враќаат ретроактивно, заради промена на директорка? Ова е понижување и тортура до макс.

Веројатно им станува се појасно дека ова државјанство за 99% македонци е само getaway прилика за излез од државата, па ај ќе ги дупиме до крај. Ама нивното државјанство е најлесна getaway прилика, не и единствена.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Decki na intrevju sum vo maj tuka vo ambasada...da preporaca nekoj dobar preveduvac sudski od ambasadava za prevod i sreduvanje na dokumenti....fala odnapred

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

[DOUBLEPOST=1491228504][/DOUBLEPOST]
Jas ke podnesam dok. Ne ostavam na receno od posrednik od toa recenoto i cekaj ke bide vidov do kaj sum .Za vas neznam sekoj si znae za sebe.Jas prenesov sto kaza vraboten od MP a nekoj goltar sto se seta po Sofija i mlati pari od grevovi kako nas. Pozz i so sreka na site.
A i ova .I barbari e Januari pa odobreno i e .I sega nejze ja preskoknale,ili ova vazi za sredina na Januar .Dajte lugje neka ne ve lazat posrednicive i jas imam eden gospod da go pozivee za nisto ne e.

Ќе сакаш да ми објасниш како ти се движеше постапката, со какви документи беше и колку време чекаше?

http://www.vmro.bg/каракачанов-веројатно-до-великден-ште-е-јасен-с'став'т-на-кабинета/

Ќе сакаш да ми објасниш како ти се движеше постапката, со какви документи беше и колку време чекаше?
2014 neznam koga nekade mart dobien proishod.Maj podneseni dokumenti vo MP i 27.01.2016 na intervju.Obvrzuvana do neznam.koga da te lazam no na zadolzitelna do 23.09.3016.I se do denes na finalna i ova e denes na dopolnitelna .inaku so pasos od sestra.plus pra dedo od veliko trnovo dokument .i krstenici od trite tetki jezda kaj niv mozda i ne gi zemale vo obzir bidejki imaat poveke od 6 razlicni prrziminja.Togas koj kako sakal si menuval prezime abe luda rabota.Eve ova e i denes MP veli mora ova so pasosot od sestra ti da bide podrzan so dokument.a na intervju nemorase .Razbra ti pa jas da razberam,tupadjiska rabota.

Zdravo na site. Vo 2014 godina podnesov baranje za Bugarski pasos, go dobiv proizhodot, megjutoa zaradi X pricini ne ja prodolziv postapkata. Sega, nekolku godini podocna, prasav posreduvac, mi kaza deka navodno zakonot e promenet, toj proizhod ne vazi, kje treba da se odi po procedura od pocetok, megjutoa bidejki bratuced mi ima pasos podolgo vreme, nema da ima problem, celata procedura bi traela dve i pol godini najmnogu. Sakam da ve prasam za mislenje i predlog?! Blagodaram!

Себо што ќе кажеш за ситуацијава денеска еве има вратен на дополнителна со документи од брат?Како гледаш ти на ова?
Redbox sto ti kazav i sega sto pravime do formiranje na vlada site ke bidaat na dopolnitelno pa zdrabje ako se napravi vlada i se dogovorat so vice premierot ke se vratat pak ako ne pak na novo cela procesura pozz

Zdravo na site. Vo 2014 godina podnesov baranje za Bugarski pasos, go dobiv proizhodot, megjutoa zaradi X pricini ne ja prodolziv postapkata. Sega, nekolku godini podocna, prasav posreduvac, mi kaza deka navodno zakonot e promenet, toj proizhod ne vazi, kje treba da se odi po procedura od pocetok, megjutoa bidejki bratuced mi ima pasos podolgo vreme, nema da ima problem, celata procedura bi traela dve i pol godini najmnogu. Sakam da ve prasam za mislenje i predlog?! Blagodaram!
Пошто веќе си регистриран во системот на ДАБЧ за произход сега со документите на братучед ти или со потврда од некое од здруженијата можеш да поднесеш за дупликат произход секој работен ден во Софија во ДАБЧ,нема потреба да закажуваш електронски.А дали ќе добиеш државјанство тоа е знак прашалник.

Здрaвo нa сите нoв сум нa фoрумoв сaкaм дa прaшaм aкo некoј знaе дa ми oдгoвoри дaли е вoзмoжнo дa се зaкaже интервју вo aмбaсaдa a нaкнaднo дa се вaдaт дoкументи и прoизхoд зaтoa штo зaкaжувaaт пoсле гoдинa и пoлoвинa зa тoa време дa се извaдaт пoтребните дoкументи зa интервју

Redbox sto ti kazav i sega sto pravime do formiranje na vlada site ke bidaat na dopolnitelno pa zdrabje ako se napravi vlada i se dogovorat so vice premierot ke se vratat pak ako ne pak na novo cela procesura pozz
Ова до сега се нема случено да се враќаат на дополнителна луѓе со стари документи...па вака строго не беше ни 2014 година...што е сега работата кој знае!?Колку има вистина дека е до некоја директорка што ги вратила сите на дополнителна па сега има некоја нова назначено и дека ќе ги врати на разгледување сите од Јануари и Февруари???
Ти нешто напомена дека е до претседателот на Комисијата за гражданство....сеуште ли е тој и планираат ли да го сменат или да превземат нешто во врска со ова???

Zdravo na site, jas sum od prekratenite od 2014, vo noemvri 2015 ja pocnav postapkata od pocetok i izvadiv Duplikat proishod, no na nego ne mi pisuva vrz osnova na kakvo poteklo e dobien. intervjuto mi bese na 21.04.2016 i od 24.02.2017 sum na finalna. Dali e mozno da mi pravat problemi zosto nemam poteklo na proishodot?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom