Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво дечки!
Пред некој ден ми закажаа интервју во конзулатот во Битола дури за во септември. Па неколку прашања до поупатените кои имале искуство со конзулатот- дали кога се оди на интервју таму се плаќа повторно нешто или само документите се носат? и какво е вашето искуство со добивање државјанство преку конзулатот. Инаку поденсов сo бг документи од прв братучед од страна на мајка.

a ti gi odnese vo bugarija na notar ?ili
A ne ,dadose izjavu u selo gde mi deda I majka rodeni ,u njihova opstina I toa prevedo vo Sofia I dado u MP[DOUBLEPOST=1490308748][/DOUBLEPOST]
Intervju bev septemvri 2016, broj na prepiska 11xxx/2016 , inaku statusot mi se smeni pred 7-10 dena ne znam tocno. Nekako epten brzo se smeni :) se nadevam deka ke prodolzi vaka i deka nema da ima nikakvi problemi.

Eden cekor sum poblisku do Avstralija :)
Cestitam ,
Ne li znaes kolko vreme proslo od cekanje na potpis do potpisan ukaz ,I za kolko dena uze pasos I koja je procedural

da ne gi obeshrabruvam novite clenovi na `finalna`
ama
jas i use bajagi drugi sme 6+ meseci na finalna

Здраво дечки!
Пред некој ден ми закажаа интервју во конзулатот во Битола дури за во септември. Па неколку прашања до поупатените кои имале искуство со конзулатот- дали кога се оди на интервју таму се плаќа повторно нешто или само документите се носат? и какво е вашето искуство со добивање државјанство преку конзулатот. Инаку поденсов сo бг документи од прв братучед од страна на мајка.
После интервјуто во конзулатот се уплаќа во Уни банка 15е од документ за легализација,50 евра за апликација и 15е за процеурата,+200ден земаат провизија од Уни банка.Инаку уплатата во Уни банка може да биде и во евра ако имате ако не во денари и од банката ти издаваат уплатен лист и истиот го носиш во конзулатот.
А зошто дури за 6 месеци ти закажале ти така им рече или тоа е првата слободна дата за интервју?
За произход каде поднесе во Софија или конзулатот и дали ти е издаден истиот?

kraj na septemvri bev 2016 a vo sistemot vlegov 21 dekemvri 2016 so potvrda od strumica ama so 100% bugarsko naselenie i togas lazar mi rece deka so sigurnost jas ke dobijam... pa ke vidime
ЧЕКАЈ МАЛКУ,ти си само со потврда от БККС.ако убо те разбрав,интервју си правела септември но во системот те внеле во декември после два месеци така?[DOUBLEPOST=1490342632][/DOUBLEPOST]
Zdravo decki,
Imam podneseno za bg pasos uste vo 2005god vo 2009 na moeto brojce pisuvase prekratena prepiska od togas nisto nemam prevzemeno.Pa sovet ili iskustvo sto ponataka dali da podnesuvam nova procedura ili pak mozam da prodolzam so istata[/QUOT
на твое место би ошол во софија на шалтер би прашал,,,НЕ Е МОЖНО 2009 да си прекратен,време кога делеа пасоши ко колачиња (НА ЖИМИ МАЈКА) едино ако си муслиман или има нешто друго.....
[DOUBLEPOST=1490342782][/DOUBLEPOST]
Pozdrav do site zemen pasos na 15.03 vo sabota odam za svajcarija
зарем може да се живее во ШВАЈЦАРИЈА со бг.мислам дека неможе,несе во унијата!!![DOUBLEPOST=1490342976][/DOUBLEPOST]
Intervju bev septemvri 2016, broj na prepiska 11xxx/2016 , inaku statusot mi se smeni pred 7-10 dena ne znam tocno. Nekako epten brzo se smeni :) se nadevam deka ke prodolzi vaka i deka nema da ima nikakvi problemi.

Eden cekor sum poblisku do Avstralija :)
ти мислиш со бг. пс.да одиш во австралија??инаку среќно

Последно уредено:
ЧЕКАЈ МАЛКУ,ти си само со потврда от БККС.ако убо те разбрав,интервју си правела септември но во системот те внеле во декември после два месеци така?[DOUBLEPOST=1490342632][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1490342782][/DOUBLEPOST]
зарем може да се живее во ШВАЈЦАРИЈА со бг.мислам дека неможе,несе во унијата!!![DOUBLEPOST=1490342976][/DOUBLEPOST]
Da samo so potvrda od BKKS

ЧЕКАЈ МАЛКУ,ти си само со потврда от БККС.ако убо те разбрав,интервју си правела септември но во системот те внеле во декември после два месеци така?[DOUBLEPOST=1490342632][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1490342782][/DOUBLEPOST]

Може со БГ пасош во Швајцарија, без никаков проблем, со договор што стапи во сила минатата година.

Во однос на Австралија, важат исти правила како и кај секоја друга ЕУ земја.

Може со БГ пасош во Швајцарија, без никаков проблем, со договор што стапи во сила минатата година.

Во однос на Австралија, важат исти правила како и кај секоја друга ЕУ земја.

Австралија или Австрија ???? Голема е разликата да се разбереме ;)

Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Не са изп'лнени изискванијата на заповед ЛС-04-214/12.03.2005 на Министерство на правос'дието. Лицето не живее на посоченија адрес за кореспонденција .

Dali znaete definicija za ova mi e porakata odkoga ke go vnesam brojot na dosie i moze li nesto da se prevzeme

Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Не са изп'лнени изискванијата на заповед ЛС-04-214/12.03.2005 на Министерство на правос'дието. Лицето не живее на посоченија адрес за кореспонденција .

Dali znaete definicija za ova mi e porakata odkoga ke go vnesam brojot na dosie i moze li nesto da se prevzeme
A kade zivees ako ne e tajna? Da ne si vo stranstvo, a ne vo MK? Toa da ne e problem?

После интервјуто во конзулатот се уплаќа во Уни банка 15е од документ за легализација,50 евра за апликација и 15е за процеурата,+200ден земаат провизија од Уни банка.Инаку уплатата во Уни банка може да биде и во евра ако имате ако не во денари и од банката ти издаваат уплатен лист и истиот го носиш во конзулатот.
А зошто дури за 6 месеци ти закажале ти така им рече или тоа е првата слободна дата за интервју?
За произход каде поднесе во Софија или конзулатот и дали ти е издаден истиот?
Се јавив на 20ти март и тогаш ми закажаа најверојатно тоа е првата слободна дата за интервју. А за происход поднесов во конзулатот во Битола. Не ми е издаден,само се јавив да прашам дали е испаднат-ми кажаа дека е испаднат и дека можам да закажам интервју и тоа беше.

Mnogu e polesno da se dobie viza so BG pasos otkolku so MK pasos. Avstralijancite gi rangiraat zemjite vo tri kategorii. Makedonija e vo tretata, odnosno najlosata, a Bugarija e vo prvata - najdobrata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom