Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pominata e.Пребарување се забави скроз на скроз.Ни 2014 не е разгледана оште цела.
To su gluposti, svako prica razlicito. Ne mora star dokument. Mislis da su svi koji su dobili pasosi imali stari dokumenti? Lepo je pisalo da se kao dokaz dostavi dokument koji dokazuje bugarsko poreklo i to bugarski dokument ili dokument koji izdaju inostarani organi preveden na bugarski i legalizovan.[DOUBLEPOST=1460751522][/DOUBLEPOST]Pak go zategnuvaat izdavanjeto na bg drzavjanstvo. So potvrdite na lazar mladenov se dobiva poteklo no vo ministerstvoto ne gi priznavaat. Bratuced mi pred nekoj den vo ministerstvoto za pravosudie go prekratija a imase podneseno dopolnitelen dokument potvrda od klubot vo strumica. Denes bevme vo ambasada vo skopje i rekoa deka samo so star dokument od tatko majka baba i dedo pominuva vo ministerstvo za pravosudie.
To su gluposti, svako prica razlicito. Ne mora star dokument. Mislis da su svi koji su dobili pasosi imali stari dokumenti? Lepo je pisalo da se kao dokaz dostavi dokument koji dokazuje bugarsko poreklo i to bugarski dokument ili dokument koji izdaju inostarani organi preveden na bugarski i legalizovan.Pak go zategnuvaat izdavanjeto na bg drzavjanstvo. So potvrdite na lazar mladenov se dobiva poteklo no vo ministerstvoto ne gi priznavaat. Bratuced mi pred nekoj den vo ministerstvoto za pravosudie go prekratija a imase podneseno dopolnitelen dokument potvrda od klubot vo strumica. Denes bevme vo ambasada vo skopje i rekoa deka samo so star dokument od tatko majka baba i dedo pominuva vo ministerstvo za pravosudie.
sekako deka ke spodelam deneska mi se promeni statuso vonikolce ke sakas li da spodelis koga ti se smeni statusot jas su od 2013 broj 83.. imam dostaveno dop dokumenti i seuste mi e dopolnitelna vo mp
sekako deka ke spodelam deneska mi se promeni statuso vonikolce ke sakas li da spodelis koga ti se smeni statusot jas su od 2013 broj 83.. imam dostaveno dop dokumenti i seuste mi e dopolnitelna vo mp
kak sto znam jas imalo objaveno slobodni adresi i da si izberes ti od tie adresi jas taka mislam ama nesum mn siguren[DOUBLEPOST=1460753089][/DOUBLEPOST]Prasuvav nekolku posrednici no ne znaea,rekoa nie gi plakame adresite i po 8 luge stavale na adresa i toa se proveruvalo...Taka da ne znam,tatko mi ima pasos pred 4 godinu i dali mozam na negovata da se prijavam ako e dadena na uste 7 ne znam :/
bobi i jas istoto go slusav moj dr izvadi bg pasos so vujkomu toj ima bg pasos i so negovi dokumenti izvadi a dr bese od 2012 g i so bratucedive isto se vadi ali kako ke im tekni ako saka ke te odbija jasimam citano na forumov sto beja odbijani i so krstenici ima nanazad vo stranitePak go zategnuvaat izdavanjeto na bg drzavjanstvo. So potvrdite na lazar mladenov se dobiva poteklo no vo ministerstvoto ne gi priznavaat. Bratuced mi pred nekoj den vo ministerstvoto za pravosudie go prekratija a imase podneseno dopolnitelen dokument potvrda od klubot vo strumica. Denes bevme vo ambasada vo skopje i rekoa deka samo so star dokument od tatko majka baba i dedo pominuva vo ministerstvo za pravosudie.
da AloeForeverLife,ama da ostaneme taka i do karaj a ne otkako ke zememe pasosi da ne snema od forumov kako sto napravija mn dusi sepak nekogas ke pomogne i nekoj komentar od tie sto imale izvadeno nekoje iskustvo ili bilo sto ama za zal gi nema mn retko koj moze da bidi prisuten na forumov od niv ajde da bideme site zaedno i od koga ke dobijame pozzz do siteSo sreka Nikolce ponataka zaedno sme posilni pozzz ;-)
Ама од која година е неговиот происход? И има ли статистички податоци во него? Старите потврди од Лазар Младенов немаат статистички податоци и тие ги одбиваат.[DOUBLEPOST=1460754258][/DOUBLEPOST]Pak go zategnuvaat izdavanjeto na bg drzavjanstvo. So potvrdite na lazar mladenov se dobiva poteklo no vo ministerstvoto ne gi priznavaat. Bratuced mi pred nekoj den vo ministerstvoto za pravosudie go prekratija a imase podneseno dopolnitelen dokument potvrda od klubot vo strumica. Denes bevme vo ambasada vo skopje i rekoa deka samo so star dokument od tatko majka baba i dedo pominuva vo ministerstvo za pravosudie.
Ама од која година е неговиот происход? И има ли статистички податоци во него? Старите потврди од Лазар Младенов немаат статистички податоци и тие ги одбиваат.Pak go zategnuvaat izdavanjeto na bg drzavjanstvo. So potvrdite na lazar mladenov se dobiva poteklo no vo ministerstvoto ne gi priznavaat. Bratuced mi pred nekoj den vo ministerstvoto za pravosudie go prekratija a imase podneseno dopolnitelen dokument potvrda od klubot vo strumica. Denes bevme vo ambasada vo skopje i rekoa deka samo so star dokument od tatko majka baba i dedo pominuva vo ministerstvo za pravosudie.
ISTOTO GO VELAM.Jas bev protiv zdruzenieto vo bitola se dodeka ne dobiv sigurna informacija. I od strumica i od bitola potvrdite so koi ima statistika na naselenieto pominuvaat sekade. Tie sto se bez statistika i tie sto se stari od 2012 2013 2014 i nemaat statistika na naselenie ke bidat prekrateni. Dosta zboruvanje gluposti se zategalo ili opustalo. Veke banalno e![]()
Jas imam potvrda od strumica od 2015, samo me buni ovaa statistika sto ja zborite, kaj mene ne e POSEBEN LIST kako sto nekoj spomena poodamna, tuku vo samata potvrda pisuva deka spored nekoja statistika vo seloto na baba mi pred 1920 naselenieto bilo bugarsko. Dali sega na novi potvrdi od Strumica se misli na potvrda so poseben list-statistika ili i mojata potvrda se smeta kako nova? PozdravJas bev protiv zdruzenieto vo bitola se dodeka ne dobiv sigurna informacija. I od strumica i od bitola potvrdite so koi ima statistika na naselenieto pominuvaat sekade. Tie sto se bez statistika i tie sto se stari od 2012 2013 2014 i nemaat statistika na naselenie ke bidat prekrateni. Dosta zboruvanje gluposti se zategalo ili opustalo. Veke banalno e![]()
Мојата потврда е нова. Не е посебен лист туку на истиот лист пишува дека тоа и тоа лице, мој дедо, е роден таму и таму и во 1900 год. во тоа село живееле пр. 600 лица, од кои сите се изјасниле како православни бугариJas imam potvrda od strumica od 2015, samo me buni ovaa statistika sto ja zborite, kaj mene ne e POSEBEN LIST kako sto nekoj spomena poodamna, tuku vo samata potvrda pisuva deka spored nekoja statistika vo seloto na baba mi pred 1920 naselenieto bilo bugarsko. Dali sega na novi potvrdi od Strumica se misli na potvrda so poseben list-statistika ili i mojata potvrda se smeta kako nova? Pozdrav
Бројче 11555/2014 е на финален преглед.Како је помината онда ?Pominata e.
Ja bev 11870/2014Бројче 11555/2014 е на финален преглед.Како је помината онда ?
Пријател,не се работи за желба кога си без посредник.Немам јас посредник,сам одам и нема избор туку една е адресата во тој случај Леге 6Одете со адресата која Ви ја даваат посредниците. Нема желботека ваму сакам таму сакам. Кај нив МВР е поинаку организирано. Во Софија е по квартали (И не прашувајте како е точно, ирелеватно е). Инаку улицата Ви ја пишува само на личната карта а на пасошот не. Така да кога ќе минете граници никој нема да Ви гледа улица.
I taa da e druze bitno e pasoso da go imas adresata ne e tolku bit na kaj ke ti bide problemot e vo toa sto koga ke imas potreba za obnovuvanje na pasoso ili bilo sto vo vrska so nego ke treba da ides do sofija a mn pat e I maltretirajne dr e se okПријател,не се работи за желба кога си без посредник.Немам јас посредник,сам одам и нема избор туку една е адресата во тој случај Леге 6
Зашо си стварате проблеми без потреба...не обновуваш пасош секој месец. ако идеш до Софија 1 на десет години па многу разлика ти праи дали ќе поминеш 100 или 200 км. Ако не па дај нека ни овозможат во Скопје да ги вадиме, да не не тераат ич да се малтретираме. Никако не му чини на македонецот.[DOUBLEPOST=1460800908][/DOUBLEPOST]I taa da e druze bitno e pasoso da go imas adresata ne e tolku bit na kaj ke ti bide problemot e vo toa sto koga ke imas potreba za obnovuvanje na pasoso ili bilo sto vo vrska so nego ke treba da ides do sofija a mn pat e I maltretirajne dr e se ok![]()
Зашо си стварате проблеми без потреба...не обновуваш пасош секој месец. ако идеш до Софија 1 на десет години па многу разлика ти праи дали ќе поминеш 100 или 200 км. Ако не па дај нека ни овозможат во Скопје да ги вадиме, да не не тераат ич да се малтретираме. Никако не му чини на македонецот.I taa da e druze bitno e pasoso da go imas adresata ne e tolku bit na kaj ke ti bide problemot e vo toa sto koga ke imas potreba za obnovuvanje na pasoso ili bilo sto vo vrska so nego ke treba da ides do sofija a mn pat e I maltretirajne dr e se ok![]()