Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
рекла казала муабети најверојатно, штом законот не е излезен во собрание на гласање.
Rekla kazala pisuvate skoro site na ovoj forum. sekoja cest na isklucoci. Ovaa informacija e sto posto tocna.Zakonot za koj sto pisuvas jas prv go spodeliv na forumot, vrati se nazad i citaj . Site sto imaat brat ili sestra neka si odnesat dokumenti odnosno izvodi sigurno milion posto dobivaat drzavjanstvo

Rekla kazala pisuvate skoro site na ovoj forum. sekoja cest na isklucoci. Ovaa informacija e sto posto tocna.Zakonot za koj sto pisuvas jas prv go spodeliv na forumot, vrati se nazad i citaj . Site sto imaat brat ili sestra neka si odnesat dokumenti odnosno izvodi sigurno milion posto dobivaat drzavjanstvo
Ај да се разбереме нешто. Може да е 100% точно дека тоа си го чул и дека било кажано од некого, никој не ти го оспорува тоа, океј, ти веруваме. Но тоа не значи дека информацијата што си ја чул е "сто посто точна" и дека тој што ја кажал го знае тоа со сигурност, т.е. никој од нас не знае за колку веродостоен извор се работи, освен што го имаме твојот збор "сто посто точно", па затоа не избрзуваме да поверуваме. Затоа би те замолил ако може да ни кажеш каде, на какво ниво и од кого на 15-ти мај е одлучено да се даваат произходи и државјанства на луѓе со браќа и сестри со бугарско државјанство.

Последно уредено:
Jas imam trojca poznanici sto bea podnele 2013 znaci edniot bese dal dokumenti od dvajca braka sto imaat pasos i mu odobrija go dobi pasosot pred nekoj mesec i zamina. Drugiot bese vraten na dopolnitelna i podade dokumenti od eden brat i prepiskata mu se smeni od dopolnitelna vo zadolzitelna ptocedura pred nekoj mesec i sega ceka. A tretiot podnese dokumenti od vujko mu i eve veke dolgo vreme ceka edno 6 meseci sigurno, prepiskata mu e uste na dopolnitelna.
A edno devojce od 2012 podnelo od dedo licna karta i i se smeni statusot za potpis za ukaz znaci e odobrena duri pisle 8 meseci.

Луѓе јас да ве прашам некој да ми го објасни ова на кратко шо би можело да значи ако се има случено кај некого истово. Бројчето ми е излезено и ко го пишувам ми излегува ова ... Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции. Ви благодарам.

Ај да се разбереме нешто. Може да е 100% точно дека тоа си го чул и дека било кажано од некого, никој не ти го оспорува тоа, океј, ти веруваме. Но тоа не значи дека информацијата што си ја чул е "сто посто точна" и дека тој што ја кажал го знае тоа со сигурност, т.е. никој од нас не знае за колку веродостоен извор се работи, освен што го имаме твојот збор "сто посто точно", па затоа не избрзуваме да поверуваме. Затоа би те замолил ако може да ни кажеш каде, на какво ниво и од кого на 15-ти мај е одлучено да се даваат произходи и државјанства на луѓе со браќа и сестри со бугарско државјанство.
Daj ne seri veke po forumot. so tvoite tezi i antitezi i8 ne se glupiraj so vakov tekst

ovaa ko mojava rabota malboro i mene isto mi pisuva odnesov i poteklo i ne se menuva statusot a posrednikot uporen mi vika cekas na potpis taka da mislam deka ne zamajuvaat i tebe i mene

Луѓе јас да ве прашам некој да ми го објасни ова на кратко шо би можело да значи ако се има случено кај некого истово. Бројчето ми е излезено и ко го пишувам ми излегува ова ... Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции. Ви благодарам.

ovaa ko mojava rabota malboro i mene isto mi pisuva odnesov i poteklo i ne se menuva statusot a posrednikot uporen mi vika cekas na potpis taka da mislam deka ne zamajuvaat i tebe i mene
Mozebi vasite posrednici go videle vasiot broj i podatoci vo lista vo ministerstvo vo sofija? Ne gi prasavte?
Znam deka prvo izleguvaat na list soopstenija za ukazi vo sofija pa posle mesec dena im vrsat apdejt na internet.
Prasajte gi od kade im e informacijata.

Mozebi vasite posrednici go videle vasiot broj i podatoci vo lista vo ministerstvo vo sofija? Ne gi prasavte?
Znam deka prvo izleguvaat na list soopstenija za ukazi vo sofija pa posle mesec dena im vrsat apdejt na internet.
Prasajte gi od kade im e informacijata.
taka kaza i mojot posrednik deka videl i veli deka se ceka na potpis na pola prijateli i rodnini izvadi pasos ne bi trebalo da me laze ama od kaj da znam.da se nadevame na pozitiven rezultat site sto cekame dokumenti proishodi drzavjanstva pasosi

Јас чекам од март годинава, сеуште "Се обработва" си стои кога проверувам.. Се надевам дека наскоро ке се смени статусот, како кај тебе. Наскроро ке треба да ти пишува дека си добил произход, или така нешто и да закажеш за интеревју во Минстерството. Кога поточно ти се смени статусот, во понеделник или во вторникот?

pa mi se smeni minatata nedela cetvrtokot ili vo petokot[DOUBLEPOST=1432152666][/DOUBLEPOST]
и мене тоа ме интересира, послеka kako тоа како пишува, кога ќе ти одобрат или одбијат ?

neznam za ponataka sto ke pisuva, jas izlagam tuka so toa sto do sega mi e napisano, sepak jas pak ke spodelam i ponataka kako ke mi se odviva situacijata za da si pomagame edeni na drugi i za da se pronajdeme vo lavirintive vo koj sme :)

Последно уредено:
По доставување на дополнителни документи треба да го пишува баш тоа
"Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции"
Потоа сите твои документи кои си ги доставил треба да ги разгледа советот по државјанства кој се состои од министри и други стручни лица и се состанува 3 или 4 пати во месецот и да даде позитивен одговор и трба да го пишува ова:
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ."
Откако ќе ви излезе ова потписот на Вицепретсрдателот на РБ се чека во просек околу 2 месеци и треба потоа на страната на министерството за правда да ви пишува вака:
"
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ ..... от 20** година
Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само след като пропуснете п'рвата резервација.
За да се запишете за посештение преминете на следваштата страница.

pa mi se smeni minatata nedela cetvrtokot ili vo petokot

Мислам дека Понеделник и Петок се состануваат во ДАБЧ и одлучуваат кој ке добие произход, а кој не.

при поднесување на дополнителни документи во министерство треба да се состави некоја молба или таму даваат некој образец за пополнување?

Daj ne seri veke po forumot. so tvoite tezi i antitezi i8 ne se glupiraj so vakov tekst
Со други зборови - не сакаш да ни кажеш од каде ти е "сто посто точната" информација? Оки доки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom