- Член од
- 6 февруари 2018
- Мислења
- 52
- Поени од реакции
- 56
Почеток на постапка ...допрва те чека патешествието ...најмалце година ке ти е овој статус ...Среќно
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почеток на постапка ...допрва те чека патешествието ...најмалце година ке ти е овој статус ...Среќно
Шо не ти е јасно?Убаво звучи, но дали е така во пракса?
Zdravo!
Ve molam za vashe mislenje...
Vo juli 2016 bev vo Sofia preku Jonche od Ohrid. Podadov dokumenti. Vo Dekemvri 2016 odma me pratija na intervju. So prethodno dokument za proishod. Imam PIN I brojce.
Denes proveriv deka e vo finalna procedura (so zeleni bukvi) Se javiv vo bg ambasada mi rekoa odkako ke ispadne ukaz ... pak da se javam vo bg ambasada vo Skopje.
Do kade ide ova?
БлагодарамПочеток на постапка ...допрва те чека патешествието ...најмалце година ке ти е овој статус ...Среќно
Шо не ти е јасно?
Со какви документи си?Sakam opcija za rabota nekade niz Eu
Se smarav, frliv pari, nesto I mito za da me butnat odma na intervju ...
Skoro 2 god cekam a mi bese kazano deka za odprilika god dena ke imam pasosh. Plativ 350 e vo Bugarija kaj Jonche i 400 evra vo Skopje. Od tie vo Ambasada 100, plus 300 mito. 50 evra pat bg... sena se 800 e.
ko sto mi ide preku se, one final call ke napraam ako produzi sranjevo u neizvestnost, ke odebam bilo sto.
Ova sto ni se pravi e tipicno izivuvanje.
Ke probam Norway out of ebaniot EU sistem!
I onaka nesakam use od start da idam so dvojni drzavjanstva... ova go pocnav bidekji rabotodaveceot od Danska mi rece deka vo Eu baraat isklucivo Eu gragjani... i ajde, frki baranje lugje, pari... u pm zivotot na mladite tuka. Kako I da e, drugar, fala na odgovorot.
Preku brat mi ima b.g.pasos i od strumica potekloto sto go zemaat sitezdr druze,nema odredeno rok za razgleduvanje,tocno nikoj nema da ti kaze,so sto dokumenti si i dojde do potpis ,pa na razgleduvanje poxx
Со какви документи си?
батец уште ли му е истата цена??мене ми бараше околу 700евра!!плус 100евра за мито...????!патем "lipsat dani" погрешно внесуваш податоците...поз..[DOUBLEPOST=1521686769][/DOUBLEPOST]последниве 5 страни ПЛУКАТЕ И КОЛНЕТЕ по БУГАРИЈА.,..,..,,.,СРАМ ДА ВИ Е,..,..,.,..никој со сила не ве тера,,имате и други опции,НЕ Е САМО БГ ПАСОШ,,женачка/мажачка,апликација за виза,апликација за друго државјанство пр.амерички пс или дански.идр.нешто од овие работи може да ви се посреќи,немие јасно на кој ебан основ ви дале ебен происхот,,кажувате и сами дека немате дадено потврди от БГ клубови (БККС),изводи от прадедо и дедо,сте носеле само от татко плус сте носеле КОПИИ и после се чудите зошто сте одбиени и зошто ви БАРААТ плус ОРИГИНАЛ документи(ви даваат шанса) Петар Колев немие при срце но и тој напомена во неколку наврати прво информирајтесе убаво за процедурата што треба што се бара,за да нема недоразбирања.сакате да е се преку ноќ е нема да може,сакале нејчеле така функционираат работите и точка.никој нема да ве праша за ништо молите вие не тие..за жал да вистината и реалноста БОЛИ...Decki se raboti za brojce od drugar Feb 2014 ..od finalna denovive mu se promena vo "lipsat dani" inace odime zaedno so preku gnasata jone od ohrid...sto znaci ova?
Zdravo!
Ve molam za vashe mislenje...
Vo juli 2016 bev vo Sofia preku Jonche od Ohrid. Podadov dokumenti. Vo Dekemvri 2016 odma me pratija na intervju. So prethodno dokument za proishod. Imam PIN I brojce.
Denes proveriv
Se javiv vo bg ambasada mi rekoa odkako ke ispadne ukaz ... pak da se javam vo bg ambasada vo Skopje.
Do kade ide ova?
KOJ br i godina si?batec istiot status i mene mi se smena sabajlevo, a sho e sledno pojma nemam... prvpat srekavam vakov status ... ako imas nekakva informacija ili bilo koj drug neka spodeli pozdrav do site dezurni forumdzii
После овој статус следи или -Положително становиште-предстои издавање на указ-или недај боже да те стават на таа фамозна дополнителна проверка ,па пак на финална ,па на положително.После положително пак имаш две опции или да ти потпише Јотова указ и да си го земеш државјанството,или да те стават на проверка од Вицепрезидент а тука никој незнае колку се чека за потпис.batec istiot status i mene mi se smena sabajlevo, a sho e sledno pojma nemam... prvpat srekavam vakov status ... ako imas nekakva informacija ili bilo koj drug neka spodeli pozdrav do site dezurni forumdzii
Taman si e statuso, ne e nov.... na finalna ste...posle ova sleduva odobreno od sovet so polozitelno, t.e. deka ste pominale za da vi potpise viceprezidento ili ke ve stavat na dopolnitelna proverka.... zavisi kakva vi e srekata .... kolku se ceka tocno nikoj ne moze da vi kaze. Jas bev so ovoj status 8 meseci, sega veke vtor sum na polozitelno....drugi po 2, 3, ,4, 5... 10, 15 meseci... zavisi kako ke te fatat u kupata od dokumenti ili kakvo ke e vremeto i slicnobatec istiot status i mene mi se smena sabajlevo, a sho e sledno pojma nemam... prvpat srekavam vakov status ... ako imas nekakva informacija ili bilo koj drug neka spodeli pozdrav do site dezurni forumdzii