Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Gi dal vo dabc a sega mu gi baraat i vo mp. Stom taka mu kazale taka neka napravi
ne znam sso da kazzam....kassa popara....
a zss togaj na udostovarenieto pissvet kako nekoj go dokazzvit svojot proizhod i se navedeni koi dokumenti gi dostavil?
ako taka mu rekol posredniko togaj neka gi dostavit, se sloozzuvam so tebe

A po tebe nie sto nemame sto da pravime da se otkazime predvreme.eve jas se nadevam deka ke Ima promena na zakonot I sve ke se olesni.inace fakt e deka zakonot vo ovoj moment e toj I deka situcijata I relnosta e surova za mnogu od nas.
kasa popara e sea se baralo od predok pred 1920 so e roden, pred nova godina pustaa so bratucedi cickovci strini.Vo ambasada u sk ne davale ni intervjuto da go pravis ako si preku cicko bratucet ..... mn cudna rabota da se nadevame deka ke se sredi od septemvri

A po tebe nie sto nemame sto da pravime da se otkazime predvreme.eve jas se nadevam deka ke Ima promena na zakonot I sve ke se olesni.inace fakt e deka zakonot vo ovoj moment e toj I deka situcijata I relnosta e surova za mnogu od nas.
kasa popara e sea se baralo od predok pred 1920 so e roden, pred nova godina pustaa so bratucedi cickovci strini.Vo ambasada u sk ne davale ni intervjuto da go pravis ako si preku cicko bratucet ..... mn cudna rabota da se nadevame deka ke se sredi od septemvri

Здраво

Ќе ве молам за мислења од тие што се повеќе упатени
Ситуацијата кај мене е следнава
Бев на интервју во април 2016 година до пред 1 месец имав статус финален експертен преглед па се смени во дополнителна проверка, контактирав со посредникот за плус информации ми објаснува дека треба повторно да сум извадел изводи и посмртници ( 20 евра по документ за превод ), 7 документи - 140 евра и плус во МК за вадење околу 160 евра ќе биди се на се, овие документи при аплицирањето си беа извадени сите и преведени, некако ми е сомнителна ситуацијата зошто би барале повторно изводи а при проверка на мјс.бг не пишува кој документ треба да се извади наново само дополнителна проверка

Фала
Te cica

Здраво

Бев на интервју во април 2016 година до пред 1 месец имав статус финален експертен преглед па се смени во дополнителна проверка, контактирав со посредникот за плус информации ми објаснува дека треба повторно да сум извадел изводи и посмртници ( 20 евра по документ за превод ), 7 документи - 140 евра и плус во МК за вадење околу 160 евра ќе биди се на се, овие документи при аплицирањето си беа извадени сите и преведени, некако ми е сомнителна ситуацијата зошто би барале повторно изводи а при проверка на мјс.бг не пишува кој документ треба да се извади наново само дополнителна проверка

Фала
И кај мене и кај уште 20-тина на форумот е тој статус. Од МП во БГ и во Амбасада им било кажано на луѓе кои носеле дополнителни документи дека истите не се потребни. Така да тој твој "посредник" сака да ти лапне уште 150е без врска. Кулирај сите сме со тој статус.

И кај мене и кај уште 20-тина на форумот е тој статус. Од МП во БГ и во Амбасада им било кажано на луѓе кои носеле дополнителни документи дека истите не се потребни. Така да тој твој "посредник" сака да ти лапне уште 150е без врска. Кулирај сите сме со тој статус.
Jas bev da dostavam me vratija. Mi kazaa ako toa ae pobara od tebe ke ti pisuva i tigas ke doneses a za sega nema potreba...[DOUBLEPOST=1501966441][/DOUBLEPOST]Sekoj moze da se javi da otide da prasa ako smeta deka lazam :D

Здраво

Фала

Jas sum Juli 2016 intervju i sum seuste na finalana od April 2017. Zosto kaj i da e ke mi se smeni vo dopolnitelna go prasav posrednikot dali da nosam dopolnitelni dok., mi rece deka zatoa sto sum so dok. od prv bratuced najdobro e da dostavam pak novi izvodi no sega i posmrtnica od prababa/dedo. I plus potvrda od zdruzenie i se zaedno 160 evra pak dadov. Sto e najdobro ne znam, i dali e samo za zemanje pari no sepak mi gi dostavi tie plus dokumenti

Jas sum Juli 2016 intervju i sum seuste na finalana od April 2017. Zosto kaj i da e ke mi se smeni vo dopolnitelna go prasav posrednikot dali da nosam dopolnitelni dok., mi rece deka zatoa sto sum so dok. od prv bratuced najdobro e da dostavam pak novi izvodi no sega i posmrtnica od prababa/dedo. I plus potvrda od zdruzenie i se zaedno 160 evra pak dadov. Sto e najdobro ne znam, i dali e samo za zemanje pari no sepak mi gi dostavi tie plus dokumenti
Izvadi potvrda od zdruzenie i ja povrza so izvodi?

Gi dal vo dabc a sega mu gi baraat i vo mp. Stom taka mu kazale taka neka napravi
можеби на посредникот му требаат ПАРИ,,,навистина е некако глупаво ако веке ги дал претходно истите документи да мора да ги дава ПАК?????освен ако небиле копии.?????[DOUBLEPOST=1501989756][/DOUBLEPOST]можеби некого ке го интересира,мое пријателче ми кажа дека е на проверка от вицепрезидента,инаку е со БККС и братучед,от 2013 год.

Последно уредено:
alal neka im e na posrednicite kako vi gi lapaat parite.Sam si brkav rabota za se, me stavija na dopolnitelna so bugarska licna karta i bugarska voena kniska.I sto sega,treba nekoj posrednik da mi kaze deka treba da gi dostavuvam istite dokumenti.Prasav vo ambasadata mirekoa deka ako ne mi pisuva da dostavuvam dokumenti ne treba da dostavuvam a vie polnete im gi dgepovite na vasite posrednici i cekajte promena na status kako mene!!!

Дали после 13 август ќе работи мп или вицепрезидентот за доставување на доп. Документи?

Здраво

Фала

А кај ти беа доставени изводите ? Изводите доколку ти биле однесени во ДАБЧ се враќаат, зошто се носеа само на увид, не ги задржуваа

Јас пишав на еден псоредник Гоше, дали е потребно умреници од прадедо, ми кажа не. Јас сум со ученичка книшка, сопругот е со прв братуцед на татко. Стварно ми е крајно нелогично прадедо/прабаба што живееле у таму некоја си година, да е побитно од роднини и стари документи.

А кај ти беа доставени изводите ? Изводите доколку ти биле однесени во ДАБЧ се враќаат, зошто се носеа само на увид, не ги задржуваа

Јас пишав на еден псоредник Гоше, дали е потребно умреници од прадедо, ми кажа не. Јас сум со ученичка книшка, сопругот е со прв братуцед на татко. Стварно ми е крајно нелогично прадедо/прабаба што живееле у таму некоја си година, да е побитно од роднини и стари документи.
Ne ti vrakaat izvodi od dabc. Nisto ne ti vrakaat sto ke ostavis tamu. Jas si gi barav izvodite original i mi kazaa deka ne moze da mi gi vratat[DOUBLEPOST=1502057512][/DOUBLEPOST]Ako porano nekogas vrakale sega veke ne e taka

Ne ti vrakaat izvodi od dabc. Nisto ne ti vrakaat sto ke ostavis tamu. Jas si gi barav izvodite original i mi kazaa deka ne moze da mi gi vratat[DOUBLEPOST=1502057512][/DOUBLEPOST]Ako porano nekogas vrakale sega veke ne e taka

Добро, ако не ви ги враќале изводите тогаш што сте однеле во Министерство ? Особено тие што се со стари документи. Ти си од клуб, сакаш да кажеш немаш однесено ни твој извод во министерсво ?

Добро, ако не ви ги враќале изводите тогаш што сте однеле во Министерство ? Особено тие што се со стари документи. Ти си од клуб, сакаш да кажеш немаш однесено ни твој извод во министерсво ?
Vadis nov izvod tvoj koga odis na intervju davas nov.
A ako sakas i vo MP da dades dokukenti za poteklo i ako si preku BKKS prmer ti davaat nova potvrda bez pari e i si gi vadis pak site izvodi do tebe da se povrzes[DOUBLEPOST=1502058998][/DOUBLEPOST]a starite dokumenti ne gi zadrzuvaat vo dabc peavat kopija samo. Drugo se zadrzuvaat i ne vrakaat

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom