Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се јавив 7 Декември 2015 а на интервју бев 17 Декември 2015,со сите документи од татко со Бугарски пасош,удостоверение,лична карта,возачка...и еве денес звонам во Амбасадата пак ме мотаат на крај на Септември да сум се јавел за бројчето..АКо има некој како мене нека пише ако е со истиот проблем..
[DOUBLEPOST=1472484703][/DOUBLEPOST]Јас бев на интервју февруари 2016 се јавив денеска ми го кажаа бројчето... пробај пак

Prvo go pisi brojot so ti go dadoja na zakazvenje za intervju pr.xxxx/2015 pa posle go pisis pinot noviot broj od intervjuto ne go pisis voopsto
jas prvo go pisuvam brojot od zakazuvanje na intervjuto pr.xxxx/2015
a potoa pinot od intervjuto 3xx/2016 i istoto pisuva ЛИПСВАТ ДАННИ ???[DOUBLEPOST=1472488297][/DOUBLEPOST]
Prvo go pisi brojot so ti go dadoja na zakazvenje za intervju pr.xxxx/2015 pa posle go pisis pinot noviot broj od intervjuto ne go pisis voopsto
a potoa pinot od intervjuto 3xx/2016 i istoto pisuva ЛИПСВАТ ДАННИ ???

a potoa pinot od intervjuto 3xx/2016 i istoto pisuva ЛИПСВАТ ДАННИ ???[DOUBLEPOST=1472488297][/DOUBLEPOST]
Znaci pinot ti e 6 cifren broj,toj so go vnesvis ti ne ti e pin,kaj mene e 72xxxx

Znaci pinot ti e 6 cifren broj,toj so go vnesvis ti ne ti e pin,kaj mene e 72xxxx

Само овој дел ми е малку збунувачки...

Ja barate opstina Sredec. Tamu zemate formulari na eden salter. Gi nosite na kasa da platite. Ako ne mozete da se snajdete ke vi gi popolnat. Normalno ke pocastite 5 leva. Popolnetite formulari gi kopirate. Ke se vratite i vi davaat kvitancija za toa deka ste platile. Obicno za 7 dena vi izleguva maticniot broj.

Колкава сума треба да се плати на каса во општина?

И ова општина Слатина е главен центар за сликање или зависи?
30 leva a so dobieno EGN i adresa predhodno prijavena vo Min. za Pravda se odi vo Oblasten Ucastok(Pol.Stanica) za izdavanje biometriski licni ispravi na ul:Shipcenski Prohod 67...[DOUBLEPOST=1472490568][/DOUBLEPOST]
A знае ли некој кај точно треба да се иде во Ќустендил за матичен број ?
Vo opstinata se odi so ukaz za drzavjanstvo i notarski zaveren akt za zakup na stan(zivealiste).Vo opstinata te vpisuvaat vo Kartotecen spisok na naselenie,na posocenata adresa i so dobieno EGN vo policija na slikanje...

Ако некој вози за Софија деновиве и сака да си го намали трошокот, нека ми пише во приватни.

jas sum od 2013 i dvapati bev vraten na dopolnitelna na 19 avgust odnosov ponovo dokumenti a denes mi se promeni statusot na finalen ekspertski pregled... Aj da vidime ekspertite sto kke kazat ...

Br: 4XXX/2013 i 1XXXX/2013

Каде ги однесе документите? Кажи каде треба да се однесе точно и колку време се чека таму.

D
Каде ги однесе документите? Кажи каде треба да се однесе точно и колку време се чека таму.

Друже ќе те излажам ако ти кажам ваму таму... Искрено незнам, ама ако прочепкаш назад по странициве гарант ќе најдеш инфо каде се носат дополнителни. Јас на посредникот му ги дадов и тој ги легализира и поднесе...

30 leva a so dobieno EGN i adresa predhodno prijavena vo Min. za Pravda se odi vo Oblasten Ucastok(Pol.Stanica) za izdavanje biometriski licni ispravi na ul:Shipcenski Prohod 67...

Мислиш ако си под општина Средец одиш во Слатина,Шипченски Проход 67 на сликање...бидејќи знам некои кои идеа во участокот кај Хотел Рамада.

Vo opstinata se odi so ukaz za drzavjanstvo i notarski zaveren akt za zakup na stan(zivealiste).Vo opstinata te vpisuvaat vo Kartotecen spisok na naselenie,na posocenata adresa i so dobieno EGN vo policija na slikanje...

Ако ти дадат службена адреса во Средец ова не е потребно?

Инаку кај мене е малце комплексна работата со адреса,бидејќи незнам дали посредникот кој само апликацијата ми ја среди околу документите,незнам кај ме пријавил.
Дали на иста адреса на која се води татко ми (БГ државјанин) во едно село во кое подпаѓа под Столична Обштина,или во Благоевград (кај што му е на посредникот базата).
Ќе биде супер ако ми понудат да можам да се пријавам во општина Средец,централна општина,по малце малтретирање.

Последно уредено:
Мислиш ако си под општина Средец одиш во Слатина,Шипченски Проход 67 на сликање...бидејќи знам некои кои идеа во участокот кај Хотел Рамада.

Ако ти дадат службена адреса во Средец ова не е потребно?

Инаку кај мене е малце комплексна работата со адреса,бидејќи незнам дали посредникот кој само апликацијата ми ја среди околу документите,незнам кај ме пријавил.
Дали на иста адреса на која се води татко ми (БГ државјанин) во едно село во кое подпаѓа под Столична Обштина,или во Благоевград (кај што му е на посредникот базата).
Ќе биде супер ако ми понудат да можам да се пријавам во општина Средец,централна општина,по малце малтретирање.
Lege 6 e sluzbena adresa koja se dava na novi BG gragjani koi ziveat nadvor od BG.Nema potreba od notarski dogovor za zakup na zivealiste koga ke se izjasnis deka sakas da te vpisat na sluzbena adresa.Vo proces na apliciranje se naveduva nekoja adresa i toa ke mu dojde kako fiktivna/edna formalnost e toa, a sega pri zemanje na ukazot te prasuvaat na koja adresa da te vpisat i ti si ja posocuvas sluzbenata kako najednostavna varijanta.Na Lege 6 vpisani odat vo Slatina po biometriski dokumenti.

Едно прашање малце на страна. Дали за виза Д бараат склучен договор за наем во Бугарија?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom