- Член од
- 25 јануари 2012
- Мислења
- 130
- Поени од реакции
- 68
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
baraat dokaz/dokument deka dedo ti bil bugar ... tuka ne skinaaПреписката е в'рната за доп'лнителна проверка. ?
Не е само мојата ...? што е тоа
Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???baraat dokaz/dokument deka dedo ti bil bugar ... tuka ne skinaa

Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???![]()
според мене , мислам дека сите треба ДА сМЕ ПАТРИОТИ, и да си ја браниме државата, бидејки ако ние не ја браниме, тогаш кој ке ја брани, ДРУГИ пасоши зимање НИКАКО!
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 01:17 ---
според мене , мислам дека сите треба ДА сМЕ ПАТРИОТИ, и да си ја браниме државата, бидејки ако ние не ја браниме, тогаш кој ке ја брани, ДРУГИ пасоши зимање НИКАКО!
Каков е тој доказ и од кај може да се земе?? Јас разбрав дека доволно било да однесеш извод од дедо и баба родени пред 1940 година... И дали некој ги враќале на дополнителна проверка и порано или нов закон е ова.... ???![]()
секаков документ може да ти е од корист, ако бил доброволец во бугарската војска, работел за бугарската администрација, бил член на бугарската егзархија до 1913 70% од Македонците беа документ од училиште таму исто така пишува, ако има писма до бугарскиот цар каде се определува за бугарин како оние на Лазар Колишевски и михаило апостолски.Каквото најдеш може да користиш за доказ но тоа е редно да го направиш уште при поднесување на документи а не кога ти откажат
Ти другар како зборуваш како сите по дома да имаат бугарски документи. па одете до втората фиока десно и извадете нешто за доказ. Проблем е луѓево што немаат документи или никакви допирни точки со бугарски корени бар не документирано.Се знаеше дека оваа политика само со изјава дека некој е бугар ке и дојде крај и дека не е валидна, мислеа дека сите бугари ке ги направат преку вечер. Државјанството е правна врска, а не национала. Комшија кој аплицирал е разочаран бидејќи се спремаше да оди надвор како лекар, пред некој ден вели дека биле вратени во неколку недели преку 4500 апликации и секој нареден ден ке враќаат по неколку стотина. Новата Министерка за правда била со турско потекло и не отстапила на притисоците.
Мислја че спор'т тук е нап'лно безпредметен! Представете си б'днината в којато Македонија е в ЕС заедно с комшиите си и б'лгари, албанци, г'рци и с'рби спокојно си купуват имоти и к'шти тук! Как ште реагирате и ште го преживеете. Какво значение ште е как'в си се декларирал, освен че си европеец! Или мислите да си останете изолирани като в момента както една малка "Северна Кореја" на Балканите. Скоро бјах в Македонија, имах чувството че п'тувам назад в'в времето!
Некој Германец да дојде ова да го каже, ајде да разберам....секој пат кога морам да одам во твојата несреќа од земја го делам истото чувство, не се секирај....