Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 23:57 ---

сеа баш ми е јасно зашто ти неможеш да најдеш работа...не си воопшто интелегентен...прво има разлика од работа и криминал...второ ако си толкав маж и мислиш дека можеш да се извлечеш со тоа слободно...3то и да ограбиш некое " специјално возило" со пари тоа ќе биде најверојатно на банка или на пошто за што ти треба добар план и повеќе луѓе , и да го ограбиш не ме ограбуваш мене ја ограбуваш банка или поштата зависи што си одлучил...така да тие се осигурани..мене едино можеш да ме ограбиш ако знаеш од сметка да вадиш пари при што треба да имаш информатички способности...а ти да ги имаше тие способности ќе најдеше работа...али јбг ги немаш...никој не ти е крив што не знаеш да се снајдеш...

Ако не ти е јасно, веќе екстремно време нашава држава така функционира.
Да знаев како се прави кокаин и сл. можеби подобро ќе беше. Ти секогаш ќе беше граѓанин од пети ред, т.е невалиден, и небитен, како што сум јас сега и никој кур не го боли.

Бугарски пасош или не ???
А што ако има шанса за швајцарски пасош, би било ли исто прашањето со да или не ??? Боли што е моментално бугарски или што некој зема некој друг пасош освен македонски за некои свои причини.
Моето прашање е дали некој би имал против швајцарски пасош како што имаат против бугарски ?
А да, и дали се предавници тие што бараат амерички пасош преку лотарија, тие што аплицираат за пасош во Австралија, Нов Зеланд, Канада итн.

А да, и дали се предавници тие што бараат амерички пасош преку лотарија, тие што аплицираат за пасош во Австралија, Нов Зеланд, Канада итн.

Тие што зимаат други пасоши, не се приморани да се откажат од својата историја - идентитет, како предуслов. Немој да глумите лудило...

Предлагам брак на убава македонка. Така се добива наj лесно бг пасош. :)

Тие што зимаат други пасоши, не се приморани да се откажат од својата историја - идентитет, како предуслов. Немој да глумите лудило...

Тука си грешка има многу држави што не дозволуваат двојно државјанство. Претходно беше спонато на темата. Ете земаш Германски мораш да се откажиш од Македонскиот. Значи не си повеќе македонец.

никој не ги тера да бараат бугарски пасош по основа на потекло, има и други начини за добивање на бугарски паспорт.Не може да имаш привилегии на брзо добивање бидејќи си Бугарин, а во исто време да не се разјаснети како так'в.Безплатен ручек има само за роднини!

никој не ги тера да бараат бугарски пасош по основа на потекло, има и други начини за добивање на бугарски паспорт.Не може да имаш привилегии на брзо добивање бидејќи си Бугарин, а во исто време да не се разјаснети како так'в.Безплатен ручек има само за роднини!

:ROFLMAO:

Има ли некој информации дали ако пишува дека преписката е вратена за дополнителна проверка, треба да се достави доказ дека имаш бугарски корени, или е само чиста формалност? Фала многу. :)

Има ли некој информации дали ако пишува дека преписката е вратена за дополнителна проверка, треба да се достави доказ дека имаш бугарски корени, или е само чиста формалност? Фала многу. :)

:) Мене ми изгледа дека конечно некој појак од ЕУ ги фатил за јајца да не даваат повеке државјанства па сега се сомневаат во бугарски корени кои сами ги делеа на основа на изјава. Новата влада во Софија не ке иста како претходните.

А која е нашата историја и идентитет?
Онаа дека сме деца на александар или дека сме словени?

А која е нашата историја и идентитет?
Онаа дека сме деца на александар или дека сме словени?

Дека сме Македонци. Сега ти ако се чувствуваш поинаку или имаш внатрешни конфликти тоа е сосем друга работа.

Дека сме Македонци. Сега ти ако се чувствуваш поинаку или имаш внатрешни конфликти тоа е сосем друга работа.

Не му замерај, он е граѓанин на планетата земја :icon_lol:

Вадете си пасоши и партиски членски карти за да после не ви биде некој друг крив.

Супер е се тоа! Само у погрешна тема е кажано. Тука сите или се декларирале како бугари или тек ќе го направат, и тоа во многу голем процент, многу голем. Не заради внатрешни конфикти или недостаток од национални чувства или идентитет, туку заради ЛЕБ!
Што се однесува до тие „конфликти“ јас ги немам, нити сум ги имал. Поаѓам од други принципи на идентитет, не од нација или држава. И многу се нервирам кога губиме на фудбал.
Конфликтите, преку овој популистички инженеринг, ќе нстанат помеѓу самите нас и идните генерации. Ти си учел дека си словен, децата сега ќе учат нешто друго. После некоја година, па на некој друг ќе му текне дека учебниците по историја не соодветствуваат, па пак ќе ги сменат.
А најиронично ќе биде, дека до тогаш, страниците на оваа тема ќе достигнат мнооогу поголема бројка. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom