Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
да а Бугарија е спасот..пошо кај нив е мед и млеко.... Која борба за егзистенција ...работа има и тука...само сите сакаат без да го мрднат гзот да земаат пари... и кога се бориш за егзистенција неможе ти да бираш што ќе работиш ќе работиш тоа што има...ама нашиве не го сфаќаат тоа...Ти кога неможеш тука да се снајдеш и да најдеш работа нема ни на друго место...никој не ти е крив ако не си доволно снаодлив и комуникативен....

Изгледа погрешно си информиран. Луѓево зимаат бугарски пасош не за да се преселат во Бугарија, туку за да побегнат, главно, некаде во западна Европа.
Пример, голем дел од луѓето во источниот дел на Македонија зимаат бг пасош и заминуваат на работа во Италија. Бидејќи целата држава ни е сконцентрирана во Скопје, јасно е колку лесно може да дојдат до работа луѓе од тој дел.

Изгледа погрешно си информиран. Луѓево зимаат бугарски пасош не за да се преселат во Бугарија, туку за да побегнат, главно, некаде во западна Европа.
Пример, голем дел од луѓето во источниот дел на Македонија зимаат бг пасош и заминуваат на работа во Италија. Бидејќи целата држава ни е сконцентрирана во Скопје, јасно е колку лесно може да дојдат до работа луѓе од тој дел.
Да а западна европа со душа ги прима и им наоѓа работа... одлично сум инфорирам зашто се зема бугарски пасош... т.е кои се изговорите...за излез за спас..немало работа...да сигурно...источна македонија има одлични услови за земјоделство...започни тоа ....или сточарство...почни со малку работи како што треба повеќе од доволно е...али не па ќе кажам не му се копа на секој по ниви или па му се чуваат овци...па ете ти дека има работа само не им се работи се и сешто а немаат квалификации за нешто друго...сакаат преку ноќ пари да заработат ...епа нема тоа...а и 50 % скоро што зимаат пасош се работи за кола да земат поефтино...а за истите пари ќе земат и тука кола само не сакаат господо и јаки коли да возат...секако дека една кола вреди да се откажеш од тоа што си...и немој да почнеш со муабети ти си она што се чуствуваш дека си пошо благе везе нема тој муабет...

Да а западна европа со душа ги прима и им наоѓа работа... одлично сум инфорирам зашто се зема бугарски пасош... т.е кои се изговорите...за излез за спас..немало работа...да сигурно...источна македонија има одлични услови за земјоделство...започни тоа ....или сточарство...почни со малку работи како што треба повеќе од доволно е...али не па ќе кажам не му се копа на секој по ниви или па му се чуваат овци...па ете ти дека има работа само не им се работи се и сешто а немаат квалификации за нешто друго...сакаат преку ноќ пари да заработат ...епа нема тоа...а и 50 % скоро што зимаат пасош се работи за кола да земат поефтино...а за истите пари ќе земат и тука кола само не сакаат господо и јаки коли да возат...секако дека една кола вреди да се откажеш од тоа што си...и немој да почнеш со муабети ти си она што се чуствуваш дека си пошо благе везе нема тој муабет...

Хахаахахаха, абе не можам да се начудам, од споменативе бизниси твои дојдено ми е преку к@р , ако си на позиција со добра праосмукалка може да се заменеме малце ако сакаш, па да видиш јас како после знам да пишам , да кажувам за коли и бла бла, како тие што те лажеле дури си дошол каде што си дошол, и сигурно ти е арно, па и ти како твојот предпоставен му ветуваш премија на твоите луѓе и ги тераш да работат, од друга страна ги дрпаш, страмота тоа е, еве јас ќе излезам прв и ќе кажам дека ти си бугарин! а бугарија ќе го докаже, мене ништо не ми варира тоа...
верувам и тебе нема да ти варира, само едноставно ќе си станеш бугарче , па ќе споделиш некој совет (некој добар совет коментар) со добра подлога... ете тоа сум со надеж(y)

Море дете,ти имаш ли работено земјоделие или сточарство,па да видиш колку и како се заработува.Не само туку бамкај се и сешто.Работа имало....има работа ако сакаш за џабе да работиш.

да а Бугарија е спасот..пошо кај нив е мед и млеко.... Која борба за егзистенција ...работа има и тука...само сите сакаат без да го мрднат гзот да земаат пари... и кога се бориш за егзистенција неможе ти да бираш што ќе работиш ќе работиш тоа што има...ама нашиве не го сфаќаат тоа...Ти кога неможеш тука да се снајдеш и да најдеш работа нема ни на друго место...никој не ти е крив ако не си доволно снаодлив и комуникативен....

Најдобар резултат ќе имам ако ги украдам парите од некое специјално возило кое пренесува пари , во тие пари се и твоите, па така ќе останеш ти без пари, а јас ќе бидам снаодлив и со добар кеш и ќе си уживкам(y), останатото е твоја работа како ќе се снајдеш, кредит, роднини, работа , што си сакаш, и како сакаш..

Море дете,ти имаш ли работено земјоделие или сточарство,па да видиш колку и како се заработува.Не само туку бамкај се и сешто.Работа имало....има работа ако сакаш за џабе да работиш.[/quotе]

Имам дете работено земјоделие...сосема солидно се заработува...само треба да го испотиш гзот малку а не да си го прчиш и да плачеш само нема пари нема работа...а да очекуваш од небо да паднат...
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 23:57 ---
Најдобар резултат ќе имам ако ги украдам парите од некое специјално возило кое пренесува пари , во тие пари се и твоите, па така ќе останеш ти без пари, а јас ќе бидам снаодлив и со добар кеш и ќе си уживкам(y), останатото е твоја работа како ќе се снајдеш, кредит, роднини, работа , што си сакаш, и како сакаш..
сеа баш ми е јасно зашто ти неможеш да најдеш работа...не си воопшто интелегентен...прво има разлика од работа и криминал...второ ако си толкав маж и мислиш дека можеш да се извлечеш со тоа слободно...3то и да ограбиш некое " специјално возило" со пари тоа ќе биде најверојатно на банка или на пошто за што ти треба добар план и повеќе луѓе , и да го ограбиш не ме ограбуваш мене ја ограбуваш банка или поштата зависи што си одлучил...така да тие се осигурани..мене едино можеш да ме ограбиш ако знаеш од сметка да вадиш пари при што треба да имаш информатички способности...а ти да ги имаше тие способности ќе најдеше работа...али јбг ги немаш...никој не ти е крив што не знаеш да се снајдеш...

Castiel де просветли ме малку од кое земјоделие се заработува солидно...пошто у животот сум работел се и сешто ама не било така каа шо викаш.

Castiel де просветли ме малку од кое земјоделие се заработува солидно...пошто у животот сум работел се и сешто ама не било така каа шо викаш.
од секое...доколку знаеш како да го работиш при што треба да се информираш пред тоа..21 век сме на интернет све има...
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 00:02 ---
Овој стварно од Heaven пишува.
Секако...пошто сум си го испотил гзот и без ничија помош до сеа колку толку сум успеал без потреба од пасоши тогаш да од таму пишувам...кога можев ја да се снајдам зашто да неможат и другите....

од секое...доколку знаеш како да го работиш при што треба да се информираш пред тоа..21 век сме на интернет све има...

:pos::pos: Абе не реков ја за работа,за работење јас ќе го изработам,туку кажи ми кој ќе го плате тоа...

:pos::pos: Абе не реков ја за работа,за работење јас ќе го изработам,туку кажи ми кој ќе го плате тоа...
значи ти кажав ако го изработиш по стандарди и како што треба има кој да ти го земе тоа...јас кога работев тоа фамилијата продаваше по пријатели , на пазар , па и по продавници..
За сточарство другар е во раководство на здравје радово...тие млекото и другите млечни производи па и сега почнаа со сокови се земаат од домашни произведители и го извезуваат тоа и во србија...само земаат од оние кои работат правилно и квалитетно...а тоа може секој кој е спремен да го испоти гзот..

значи ти кажав ако го изработиш по стандарди и како што треба има кој да ти го земе тоа...јас кога работев тоа фамилијата продаваше по пријатели , на пазар , па и по продавници..
За сточарство другар е во раководство на здравје радово...тие млекото и другите млечни производи па и сега почнаа со сокови се земаат од домашни произведители и го извезуваат тоа и во србија...само земаат од оние кои работат правилно и квалитетно...а тоа може секој кој е спремен да го испоти гзот..

Абе пријателе мене колку шо ми е потен г´зот ти толку вода немаш пиено.Туку ајде,живеј си го животот со твоите розови наочари.

Бугарски пасош...бев против и сум против ама кога сакаш да студираш во ЕУ земја треба да платиш 27 илјади евра од година! А, кога би имал ете бугарски 0 евра. Сум за квалитетно образование, само да има начин после студии да го поништам јавно.

Секако...пошто сум си го испотил гзот и без ничија помош до сеа колку толку сум успеал без потреба од пасоши тогаш да од таму пишувам...кога можев ја да се снајдам зашто да неможат и другите....

Сакаш да кажеш дека ти си мерка за мерење на пот на гз?
Од овие овде на темава си со гаранција помлад преку десет години, колку што они го потеле гзот за себе и за своите деца, ти толку фурни леб немаш изедено. Јас немам ваков гаден пасош, ниту некогаш има сила некој да ме пише бугарка, али дај малце намали со нападиве кон луѓево, не живееме сите во рајот нели. Тие приказни со пасош за коли се приказни за мали деца. Некој бугар да ти се пише е испод част, дали знаеш како им е пред да ги осудиш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom