Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Koga kje pocnes da ja gledas razlikata preku standardot i ekonomskata "blagosostojba" nema da se glupiras po forumi i da se palish koj e pogolem patriot. KAPISH?
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:36 PM ---

Hehe ne ti e jasno normalno, kupi si portokalovi ocila i crvena kniska odma kje znaes koj e predavnik, a koj ne :cool:

Eдно лично прашање ако може.. Имаш ти бг пасош?
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:45 PM ---
Како тргнало, добро некој спомна погоре, во државава ке останат само луѓе од партија и директорчиња со основна школа.
Офтопик, друго што ми е тажно:Кога ке добиеш мејл од високо-образована личност(која работи во администрација) и гледаш дека незнае да спои три просто-проширени реченици. It's just sad.
Или кога ќе се јавиш во Собрание на РМ и од таму ќе ти рече секретарката дека незнае македонски, дали може на српски или албански.
It's just, simply, sad. :(

--- надополнето: Oct 6, 2011 11:45 PM ---

A sto kur te boli tebe toa?

Ama kje ti go zadovolam egoto i kje ti odgovoram. NEMAM. NO NE GI OSUDUVAM VOOPSTO TIE STO IMAAT.

A sto kur te boli tebe toa?

Ama kje ti go zadovolam egoto i kje ti odgovoram. NEMAM. NO NE GI OSUDUVAM VOOPSTO TIE STO IMAAT.

Не се нервирај бе лепи,што се нервираш. не ти влегов дома непоканет па толкава нервоза..
фала на одговорот

Толку и од лажниот патриотизам. :D

Има разлика помеѓу тоа што го нарекуваш патриотизам и ова твоето, национализам.

За промена на името, има тема, има движење, има работа. А седејќи дома и мрчејќи за пасоши/државјанства и одлив на умови, нема да пидонесеш да остане името, ако решат други да менуваат.
И јас сум против менување на името, ама не е до мене, мене нема да ме праша никој.
За тоа никој друг не ти е крив, сама си го побара. Почна со провокации, кои преминуваат полека во навреди.

Сончогледи ги нарекуваа таквите луѓе порано. :)

1. Има разлика меѓу патриотизам и национализам. Јас ги мешам и двете, односно моето мислење е склоп на двете.
2. Седејќи дома, мрчејќи на било која тема овде, нема да смениш ниту ти нешто. На овие избори беше јасно околу името. На следните ќе ги видиме тогашните позиции, па ако сите сакаат промена (партии) бојкот :)
3. Сончогледи или не - мене ме интересираат моите интереси во врска со оваа држава. Ако една власт не ги исполнува моите/заедничките очекувања, ќе се бунтуваме против неа. Јас никогаш не земам нешто здраво за готово, ниту пак во целост верувам некому. Само тоа се приоритети. Иако многу работи смрдат, мојот приоритет е името. А името - сега за сега, е во сигурни раце. Ако ми се смени приоритетот, или пак се смени политиката во тој поглед, и јас ќе го сменам моето гласање, со гласање за друга политичка опција, или едноставно - поништување на гласачкото ливче.

Сепак, поголемиот дел од народот, очигледно, пред само неколку месеци ја изгласа истава власт, и покрај огромната антикампања. Тоа ме тера да помислам дека овој народ, сепак, содржи луѓе кои не се лижигзовци и искрено си ја сакаат татковината.

5. Никаде дирекно не те навредив. Ако се пронаоѓаш некаде... сепак, моето лично мислење сум ти го кажала и тебе дирекно, нема што тука да се чувствуваш прозван.

Не се нервирај бе лепи,што се нервираш. не ти влегов дома непоканет па толкава нервоза..
фала на одговорот

Ne se nerviram. Frapiran sum od toa kako moj sonarodnik (citaj ti i slicnite na tebe) razmisluva za ostanatite.

Ne se nerviram. Frapiran sum od toa kako moj sonarodnik (citaj ti i slicnite na tebe) razmisluva za ostanatite.
Види,не си ми никој фактор како прво да ми судиш ти мене..
Второ,мое демократско право е да мислам како сакам,порано тие што не мислеа како што некој сакаше го праќаа јабана..
Трето,не осудувам никого,туку имам горчина поради тоа што Македонците се пишуваат Бугари,а таа горчина се должи пред се на асимилаторската бугарска политика ,не од денес ,туку од векови наназад..
Четврто,си ја сакам државата и не се срамам од неа,каква и да е и не сум нити сакам да бидам патриот од прв ред,нити се осеќам поголем патриот од некој друг..ако ти е смешен тебе зборот патриот,твој проблем..можеби ти е несвојствено тоа чувство..јбг

Второ,мое демократско право е да мислам како сакам,порано тие што не мислеа како што некој сакаше го праќаа јабана..
Трето,не осудувам никого,туку имам горчина поради тоа што Македонците се пишуваат Бугари,а таа горчина се должи пред се на асимилаторската бугарска политика ,не од денес ,туку од векови наназад..
Четврто,си ја сакам државата и не се срамам од неа,каква и да е и не сум нити сакам да бидам патриот од прв ред,нити се осеќам поголем патриот од некој друг..ако ти е смешен тебе зборот патриот,твој проблем..можеби ти е несвојствено тоа чувство..јбг

Moe demakratsko pravo e da izrazam sto jas mislam za tvoite mislenja.

Imam i jas gorcina od takvite sto se pisuvaat portokalovi za da imaat licna korist od seto toa, gazejki preku site normi i odnesuvannja na edna civilizirana individua.

Jebi ga za boldot nemam zamerka, tuka se slozuvame, a i nema nekoj sto nema da se slozi za toa.

Patriot - smesen zbor - cuvstvo nepoznato - nekako gi izmesa rabotite ama aj nema veze.

Tolku od mene. Ne sme na ista frekvencija ni priblizno, bidi mi pozdraven.

Тажно е исто така кога ќе видиш човек со земјоделски факултет вработен како систем администратор во влада.Ама тебе не те допираат вакви земни работи, ти си патриот, ПАР ЕКСЕЛАНС!

Moe demakratsko pravo e da izrazam sto jas mislam za tvoite mislenja.

Imam i jas gorcina od takvite sto se pisuvaat portokalovi za da imaat licna korist od seto toa, gazejki preku site normi i odnesuvannja na edna civilizirana individua.

Jebi ga za boldot nemam zamerka, tuka se slozuvame, a i nema nekoj sto nema da se slozi za toa.

Patriot - smesen zbor - cuvstvo nepoznato - nekako gi izmesa rabotite ama aj nema veze.

Tolku od mene. Ne sme na ista frekvencija ni priblizno, bidi mi pozdraven.

Добро ,ајде паметен си..ама кажи ми ми викаш сум бил портокалов..т.е. сакаш да кажеш ВМРО-фца сум..нели они се бугарофили по дифолт некој..ако сум ја вмро-фца по твоја логика, ја тука би те убедувал да земеш бг пасош,а не спротивното.. И каква корист имам ја од тоа,ако пишам дека НЕЈКАМ,НЕМАМ,и НЕМАМ намера да вадам..каква човече? Каква корист имам ако ширам македонска пропаганда ? Каква корист имам ја ако повикувам на обединување и непродавање на своите корени..каква ?
--- надополнето: Oct 7, 2011 12:10 AM ---
Тажно е исто така кога ќе видиш човек со земјоделски факултет вработен како систем администратор во влада.Ама тебе не те допираат вакви земни работи, ти си патриот, ПАР ЕКСЕЛАНС!

А кој кажа дека не ме допираат..најди ми реченица каде имам кажано дека државата ни е розева и све функционира како швајцарски саат..ајде слободно најди ми

Добро ,ајде паметен си..ама кажи ми ми викаш сум бил портокалов..т.е. сакаш да кажеш ВМРО-фца сум..нели они се бугарофили по дифолт некој..ако сум ја вмро-фца по твоја логика, ја тука би те убедувал да земеш бг пасош,а не спротивното.. И каква корист имам ја од тоа,ако пишам дека НЕЈКАМ,НЕМАМ,и НЕМАМ намера да вадам..каква човече? Каква корист имам ако ширам македонска пропаганда ? Каква корист имам ја ако повикувам на обединување и непродавање на своите корени..каква ?

Ako si se prepoznal vo mojo tpost, togas toa e tvoj problem.
Pojma nemam dali imas korist ili nemas, i dali imas cisto patriotski porivi za vakviot nastap.

No mene ne mi se doapgja, i reagiram soodvetno na toa. Jasno neli?

А кој кажа дека не ме допираат..најди ми реченица каде имам кажано дека државата ни е розева и све функционира како швајцарски саат..ајде слободно најди ми

Се читаш ли бре што пишуваш, ќе треба цел под-форум економија да го постирам, за да се потсетиш на сопствените глупости.
Ми паѓа интелегенцијата кога те читам. :confused:

Се читаш ли бре што пишуваш, ќе треба цел под-форум економија да го постирам, за да се потсетиш на сопствените глупости.
Ми паѓа интелегенцијата кога те читам. :confused:

Ајде гаде цитирај..чекам

Европски пасош (во која категорија спаѓа и бугарскиот) е потребен за специфични работни ангажмани во странство. Би извадила бугарски пасош под услов да ми е неопходен за да остварам работен ангажман или доколку добијам шанса за преселба во странство каде таков пасош е неопходен. За патување ми е добар македонскиот биометриски.

Koga kje pocnes da ja gledas razlikata preku standardot i ekonomskata "blagosostojba" nema da se glupiras po forumi i da se palish koj e pogolem patriot. KAPISH?
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:36 PM ---

Hehe ne ti e jasno normalno, kupi si portokalovi ocila i crvena kniska odma kje znaes koj e predavnik, a koj ne :cool:
Кој стандард бе несреќо една,блгарите имаат стандард,ама цигански.Сите што зимаат бг пасош се неспособни лузери,кои за да купат кола за нешто поефтино се пишуваат блгари.Еееј за поефтина кола...лузери...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom