Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos:искрено, јака ти душа за трпеливоста.

Државата? Токму државата односно нејзините претставници го доведоа народот до степен да буричка по канти и да се проституира. Што е трчањето по штабови за попишување? Што е рамковниот? Што е секојдневното примање со книшка во администрација? Што е ако не е класично продавање на душата (при што душата изгледа му е кај задниот дел од телото)...постојат различни начини на проституција, некои пред Бристол и МРТВ, некои во ефтино беемве или џип, некои...тоа е лично право, личен избор, како и земањето друг пасош. Кога ќе ми текне дека за 1 место економист во една фирма се имаа пријавено 200 и кусур души... :confused:
Објаснете му на девојчето зошто мора да е патриот, зошто не смее да земе бугарски документи, да се надева на подобар живот.
Сиромашна студентка фалсификувала уплатници за да не ја избркаат од студентски дом

А тврдењето дека 1991 барале книшки е сосем неточно, освен за членови на влада...мене никој не ми бараше, нит ме праша за кого и за што сум. Тој калабалак, тоа проституирање настана од негде 1997-1998.
:pos:Ме изнасмеа,почнало од 1997-1998,офф лелее...провидно,жалосно,полтронски...

Да прашам нешто, имам македонски, бугарски и србски пасош. Дали сум предавник и непатриот?

Е како да се патроитизирам? Да ги вратам двата и да ми остане само македонскиот или да доземам албански и хрватски или словенски?

BTW Темава ви е доста стара и излитена. Би требало да гласи: мулти пасоши - да или не?

Најсмеѓно ми е кога Блгариве се палат дека тие што земале пасош биле освестени ,хахаха мајко божја што ќе
Е како да се патроитизирам? Да ги вратам двата и да ми остане само македонскиот или да доземам албански и хрватски или словенски?

BTW Темава ви е доста стара и излитена. Би требало да гласи: мулти пасоши - да или не?
Разликата е тоа што со Блгарскиот пасош утре некои дегени ќе мафтаат со цифри и ќе викаат ете тие се освестени блгари,додека словенецот сигурно нема така да се глупира.Капиш?

Разликата е тоа што со Блгарскиот пасош утре некои дегени ќе мафтаат со цифри и ќе викаат ете тие се освестени блгари,додека словенецот сигурно нема така да се глупира.Капиш?
Парите не растат на дрво, па мораме ние сиромашните македонци да идеме "Трбухом по Крухом". Додека други кои се "патриоти" вадат само партиска книшка и едни со други се лажат кој е поголем.....
Моите пасоши важат насекаде, партиските книшки само во Македонија!
А за тоа што јас чарето си го барам надвор од Македонија, се знае кој е крив!! Само претставниците на Македонија никој друг!

Парите не растат на дрво, па мораме ние сиромашните македонци да идеме "Трбухом по Крухом". Додека други кои се "патриоти" вадат само партиска книшка и едни со други се лажат кој е поголем.
Моите пасоши важат насекаде, партиските книшки само во Македонија!
А за тоа што јас чарето си го барам надвор од Македонија, се знае кој е крив!! Само претставниците на Македонија никој друг!
Ами ти Блгарче си било:pos:Толку од дискусијава

:pos:Ме изнасмеа,почнало од 1997-1998,офф лелее...провидно,жалосно,полтронски...
Ооо, Ченто претседателе. Ти што мислиш мајсторе, од кога почна лудилово со партиските вработувања?
(без шепотење од страна, сам нека одговори чоеков)

Ооо, Ченто претседателе. Ти што мислиш мајсторе, од кога почна лудилово со партиските вработувања?
Кога беше папата на власт се тоа професионална администрација,ај да не забегуваме од темава

Јас би ве замолил да не го закачате Цитро. Тој фер и коректно си ги одработува своите 300 денари на ден плус бесплатен интернет, се разбира во согласност со неговите интелектуални капацитети...

Ок ја барем работам нешто, а ти ? Или чекаш и плачеш државата да ти ги реши проблемите што си неспособен сам да ги решиш.или може мајка ти Бугарија ќе ти ги реши

ами чекај чекај не ми е јасно? ако се земи некој друг пасош освен бугарски не си предавник ама ако се земи бугарски пасош предавник си а?

Да прашам нешто, имам македонски, бугарски и србски пасош. Дали сум предавник и непатриот?

Кого лажеш? дека можеш да имаш 3 пасоши
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:32 PM ---
ами чекај чекај не ми е јасно? ако се земи некој друг пасош освен бугарски не си предавник ама ако се земи бугарски пасош предавник си а?
не,само ако земеш грчки си :tapp:

Koga kje pocnes da ja gledas razlikata preku standardot i ekonomskata "blagosostojba" nema da se glupiras po forumi i da se palish koj e pogolem patriot. KAPISH?
--- надополнето: Oct 6, 2011 11:36 PM ---

Hehe ne ti e jasno normalno, kupi si portokalovi ocila i crvena kniska odma kje znaes koj e predavnik, a koj ne :cool:

Како тргнало, добро некој спомна погоре, во државава ке останат само луѓе од партија и директорчиња со основна школа.
Офтопик, друго што ми е тажно:Кога ке добиеш мејл од високо-образована личност(која работи во администрација) и гледаш дека незнае да спои три просто-проширени реченици. It's just sad.
Или кога ќе се јавиш во Собрание на РМ и од таму ќе ти рече секретарката дека незнае македонски, дали може на српски или албански.
It's just, simply, sad. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom