Бугарска опседнатост со Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Ra
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија е фикс за Бугарија.Трипати кроз историјата се имаат заебано со покушувања да ја земат :wink:

blgarska rabota, po forumite sakaat da si gi izlecat svoite kompleksi,klosari

Ако му писнат на форумов каша-попара ќе го направат.Татариве ти се пријателе многу досадни.Ко пиреј се множат по форумиве.Но среќа голема е што немаат интелигенција и што два со два збора не знаат да врзат и само копираат од некои татарски сајтови одломци и ги праќаат видете ова видете она.Ако се толку интелигентни досега требаше да сватат дека содржините во тие сајтови се направени за нив.Така му го перат мозокот.И од многу перење останаја без мозок.Не задевајте ги нив никако.Оти едно лајно ко ќе го расчепкаш што можеж да очекуваш?

Ма од дека да имат татариве интелигенција? Тие могат само да сонуват за такви интелектуалски титани като Латас, Донски, Влахов-Мицов.:pos2:

Бугарите се душмани на макеоднците тоа е факат и овие докази кои ги постирате ја потврдуваат таа вистина.

И затоа само едно ќе им кажам Пукнете Душмани!

Уште еден пример за опседнатост и лечење комплекси од минатото:tv:

НЕМАЛО ПАРТИЗАНИ...блажо , блажо..за во моја мала клиника си

Bitola - Prespa partisan detachment "Dame Gruev" in 1942. Dressed in traditional custom as in the Ottoman uprisings.

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1271x873.
Bitolsko_prespanski_odred_Dame_Gruev.JPG

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1657x1151.
2_Macedonian_Shock_Brigade_Tempo.JPG

Fighters from the Sixth Macedonian Brigade.

6_Makedonska_Brigada.JPG

Fighters of the Third Macedonian Shock Brigade posing in front of a captured Bulgarian cannon after the battle at Cupino Brdo on 15 June 1944.

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1102x825.
3_Makedonska_Udarna_Brigada_zaroben_top.JPG

The Third Macedonian Shock Brigade during the Spring Offensive in 1944

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1005x746.
3_Makedonska_Udarna_Proletna_Ofanziva.JPG

A young female partisan of the Macedonian National Liberation Army entering the city of Skopje

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1050x1678.
Vo_slobodno_Skopje_1944.JPG

user_offline.gif

Pictures found in the police stations of the Bulgarian nazi occupators in Macedonia
(some of then were left on the tables by the fleeing Bulgarians)

330.jpg

Bulgarians posing infront of the heads of the Macedonians

332.jpg

Street liquidations onto Macedonians

387.jpg

Mass liquidation village of Dabnica - Prilep

397.jpg

Burned houses in Ohrid

707.jpg

Маss slaughter in the last days of the Bulgarian ocupation - Berovo

715.jpg

Even the women are not spared

719.jpg

Burned Macedonians by the Bulgarians

728.jpg

Captured Partisans by the Bulgarians

729.jpg

Kocho Racin laid on the bomb to avoid capture from the Bulgarians

730.jpg

Captured Macedonian fighters

731.jpg

Liquidations...

732.jpg

Again...

733.jpg

Again

734.jpg

Killed Macedonian children

735.jpg

Бугарите се душмани на макеоднците тоа е факат и овие докази кои ги постирате ја потврдуваат таа вистина.

И затоа само едно ќе им кажам Пукнете Душмани!

Зошто се душмани?

Зошто се душмани?

Како зашто, па затоа што како прво дел од душата на македонецот ја носат врз својата душа и сакаат се да присвојат што е македонско и затоа за таквите луѓе се вика дека се душмани. И затоа се толку опседнати со Македонија но како што вели песната:

Ништо не те плаши Македонијо на овој бели свет,
кој душман влегол жив не излегол Македонијо,
ти го ставаш во гроб.

729.jpg

pixel-vfl73.gif

729.jpg

pixel-vfl73.gif

леле ме фати...текстот е превземен очигледно е дека е грешка..Рацин е застрелан...најверојатно е некој друг

тенеке бре

Грешка е, се работи за Борка Талески. Во секој случај, Блгарите се лоши. :helou:

Грешка е, се работи за Борка Талески. Во секој случај, Блгарите се лоши. :helou:
5314.jpg
СЕЌАВАЊЕ
БОРКА ТАЛЕСКИ
Народен херој, Студент по медицина

Со непребол, до последното склопување на очите, ја пречекуваме шеесетгодишнината од кобната смрт на нашиот сакан брат

Со почит,
Сестрите Вера и Љубе со семејствата

Така мoже! Само кога има една грешка да не да има и други?

Како зашто, па затоа што како прво дел од душата на македонецот ја носат врз својата душа и сакаат се да присвојат што е македонско и затоа за таквите луѓе се вика дека се душмани. И затоа се толку опседнати со Македонија но како што вели песната:

Ништо не те плаши Македонијо на овој бели свет,
кој душман влегол жив не излегол Македонијо,
ти го ставаш во гроб.

Не ги разбирам дел од Македонците. Вие го величате Александар Македонски кој со меч и крв сакал да ја наметне македонската култура( душа) на другите народи, а сега, ако еден народ ( бугарскиот сака да земе дел од нашата душата ( културата) вие го прогласувате за душманин. Решите се: или не ни ја треба идеологојата на големиот Александар, или да продолжиме и на другите народи ( а не само на бугарскиот) ширење на македонската душа т.е. култура.

Зар треба да се прашаш зошто?

Да, еве, пак го повторувам прашањето?

слики имаш погоре..за тогаш..а за сега си знаеш

Слики има, ама колку се веродостојни. За едната веќе ти докажа дека е фалш ( текстот под сликата). Да не се тоа Срби сликани со македонски глави? Историјата вели дека нивните зулуми помеѓу Балканските и раните 20-ина години во Вардарска Македонија биле најголеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom