Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Не, ти си клиничен л'жец, батка. Каков англијски пасош имаш бе, не те ли е срам, пред неколко дена објаснјаваше тука ште имаш временен статус, селф емплојд в Англија, сега стана поданик на кралицата за една неделја.
Като си толкова ербап живеј с македонскија пасош, бе, хв'рли б'лгарскија, нели е окупаторски. Да те видим док'де ке стигнеш, от глад ке умреш.
Моите дедовци не беха кој знае какви патриоти, не ги интересуваше македонската тематика, при все че беха деца на бежанци, участваха си в б'лгарската политическа система, Бог да ги прости, ама предатели на родината си не бјаха, не беха духачи на влашко-ср'бско-грчки (а вече и арнаутски) полови органи. Прод'лжи да го правиш, штом те кефи.

Абре смешко , кога не си запознаен со законите во УК зошто збориш ? никаде не сум кажал дека имам времен статус, а тоа што сум селф емплојд не значи дека немам Англиски пасош. Селф емплојд е начин да откриеш твоја фирма. А пасошот го добив брго затоа што има закони според кои дел од вработените во една фирма мора да имаат Англиско поданство и така фирмата ми го издејствува. И наместо да пробаш да ме валкаш на секој начин пред Македонците и да збориш цинизми овде постарај се да водиш конструктивен диалог во врска со темата. Кажи што те боли та не сакаш ОМО Илинден ПИРИН да биде легална партија во Бугарија и со какво право вие негирате пратава на еден народ кои му се гарантирани од ООН и европската конституција ?

omopirin, сметам дека си от групата луге пратени од ОМО да учат во Скопие бес пари. Оттам знаеш литературен македонски. Ама като ти гледам какви ги тресеш по икономски прашана, може да работиш во JP MORGAN ама како чистач на нужници. Се извинувам, ама сбориш глупости.
- за земеделието. Во пиринско само около петричко земјата горе-доло станува за работа. Донекаде и во санданско. По големио дел са планини. Не можем да се мерим со Пловдивско и Сев. Б'лгарија дека земјата е чернозем и 100 пати по богата. Нели знаеш сборот. Отишал македонец в добружа и почнал да се фали "При нас во Пиринско житото е како дренки. И шо бараш овде го прашали? - Е па там камине ке јам отговорил". Така што не говори за земеделие.
До сега ОМО ми беха интересни, ама наместо да ни привлечеш кум него, ти не отвраштаваш. Дано сите луге во него не са како тебе. Като те читам тебе, дека си антибугарски и сепаратиски настроен сум убеден дека ОМО не требува да се регистрира. Вие работите против Б'лгарија и против Р.Македонија. Заедно со србоманите ке накарате лугето во Пиринско да намразат ова земја, дека сега га сакаме. Со вашите сепаратиски исканја во 21-ви век ке накарате да сакаме БГ да направи како ГР и вие да останете изолирани. А ова го сакат луге дека мразат Македонија. Аз не сум от тија и 99% од пиринци. Немој само за пари и да се аресаш на некои да праиш белја. А сум сигурен оти тија 99% нема да ти простим.

И за тебе одговорот се содржи во одговорот на погорниот бот. Не тропај глупости овде и не пробај да ме праиш црн ѓавол оти тоа нема да ти успее. Успева во Бугарија каде ОМО ги правите секакви , ама не и овде. Затоа се држи на темата и престани со навредувањата. И не ми збори колку била плодородна Бугарија. Нели го знаеш вицот ?
Изнесла Бугарија компјутри правец за Јапонија. Само што не биле компјутри , а компоти и не ги била изнесла и и ги биле вратиле затоа што биле расипани. И твојата е таква. Кажи тебе лично што ти смета та не си согласен со тоа Македонците во Бугарија да имат своја партија ? Може Турци, Татари, Цигани и секакви да имат само ние Македонците не можеме. Зашто ?

Абре смешко , кога не си запознаен со законите во УК зошто збориш ? никаде не сум кажал дека имам времен статус, а тоа што сум селф емплојд не значи дека немам Англиски пасош. Селф емплојд е начин да откриеш твоја фирма. А пасошот го добив брго затоа што има закони според кои дел од вработените во една фирма мора да имаат Англиско поданство и така фирмата ми го издејствува. И наместо да пробаш да ме валкаш на секој начин пред Македонците и да збориш цинизми овде постарај се да водиш конструктивен диалог во врска со темата. Кажи што те боли та не сакаш ОМО Илинден ПИРИН да биде легална партија во Бугарија и со какво право вие негирате пратава на еден народ кои му се гарантирани од ООН и европската конституција ?

Oмовец, антибугарска и сепаратиска партија, плакена и служешта на туга држава нема место во БГ. Ако судот ве регистрира, тие 99% од пиринско ке ве закријат. Верувај ми. Вие работите против Б'лгарија и против Македонија. Колко и да им се мазниш до време ке ви дават пари. Говора с'деики от твоите постове. Сигурен сам дека не сички од ОМО са вакви предавници. Ај со здраве.:smir:

:pos2::pos2::pos2:
Абе пич, тук не раздел историја, но ако сакаш с удоволствие ште ти дам уроци и по историја.
Па да сум казал некаде дека нема татари во Бугарита?!? Jаз тв'рдја дека има. Между 4 и 8 хилјади /некои се имат за турци/. Ама си смешко невиден дека тв'рдиш че били тук от 1242г. Татарите в Делиормана са тук от краја на 18 век и наj-веке от периода после Кримската воjна. Били са повеке ама са правили зулуми над бугарите /наj-веке по време на Априлското востание заедно со черкезите, помаците, циганите и турците/ и после големата част са се изселили во Турциjа.
И според твоjата "логика", е редно да викаш на половин Европа "Татари". Наричаj татари и жителите на Русиjа, Белорусиjа, Украjна, Литва, Полша, Чехиjа, Унгариjа, Австриjа, Хрватска, Романиjа и Молдова - през сите тези земи е имало инвазиjа на татарите по истото време. Некади са останале и да живеjат /ама нема да ти кажа каде, вземи прочети малко книги/. Апропо, не е казано непременно да са учебници по историjа, може да прочетеш поне "Пан Володjовски" на Хенрик Сенкевич.
А по твоjата "логика" по истите причини можеш да ни нарекуваш и немци и французи - оттук са минали и кр'стоносните походи.
Не знам кога си по-смешен - когато говориш за икономика или за историjа. Забавен си! :pos2:

Е па знам дека сум ти смешен, оти ако треба да ме сфатиш насериозно ќе ти се поремети перениот мозок оти тоа што го зборувам е обратно на тоа што те учеле во школо и дури и пред тебе си не сакаш да признаеш дека токко години те лажеле учителите. А за историја можеш само вода да ми носиш, ама си прав дека не е тука темата. Ај , те молам не пробај да ја водиш во друга насока , а збори за тоа какви се причините само Македонците во Бугарија да немат права на Здружување и да им се откажува политичка партија. Од што ве е страв ? Па ние сме една шака луѓе и сме сите пијаници и пропаднати и неписмени. Дури и сите сме српски агенти и одиме во Српската амбасада во Софија еднаш месечно да се подпишуваме за плата. Ние крадеме и јадеме мали деца , нели ? Па никој нема да гласа за нас на избори, ај дозволете да си имаме партија и да си ги штитиме правата сами ?

....Кажи тебе лично што ти смета та не си согласен со тоа Македонците во Бугарија да имат своја партија ? Може Турци, Татари, Цигани и секакви да имат само ние Македонците не можеме. Зашто ?

Колко пати да ти кажа та да разумеш бе омовец?
Аз сам да ве регистрират, ако работите за пиринскиот краи и за б'лгарија. Ти со твоите постови покажуваш дека ке работите за независност, за сепаратизам, дека сте антибугари. И наместо да сте ни симпатични, поцрнувате. Ти шо сметаш - има нормална држава дека ке регестрира партија дека е анти државата, сакак сепаратизам. И во МК нема да се с'гласат. А и ние лугето ке се дигнеме против ваква партие, која ке чепка да застраши иднината на овој спокоен рајон.

Oмовец, антибугарска и сепаратиска партија, плакена и служешта на туга држава нема место во БГ. Ако судот ве регистрира, тие 99% од пиринско ке ве закријат. Верувај ми. Вие работите против Б'лгарија и против Македонија. Колко и да им се мазниш до време ке ви дават пари. Говора с'деики от твоите постове. Сигурен сам дека не сички од ОМО са вакви предавници. Ај со здраве.:smir:

Е тоа ти го кажуваш. Дај ми докази дека сме платени од туѓа држава ? Па нека не регистрира , па да видиш дали тие 99 % од Пиринско ќе не закријат, или ќе гласат за нас :smir:

Колко пати да ти кажа та да разумеш бе омовец?
Аз сам да ве регистрират, ако работите за пиринскиот краи и за б'лгарија. Ти со твоите постови покажуваш дека ке работите за независност, за сепаратизам, дека сте антибугари. И наместо да сте ни симпатични, поцрнувате. Ти шо сметаш - има нормална држава дека ке регестрира партија дека е анти државата, сакак сепаратизам. И во МК нема да се с'гласат. А и ние лугето ке се дигнеме против ваква партие, која ке чепка да застраши иднината на овој спокоен рајон.

Ха ха , пак вицови пишеш :vozbud: ДПС или ТДП за Бугарија работат или градат џамии во Крџали и Шумен ? И кои од вие лугето ќе се дигнете против ОМО ? ДС и нивните деца ВМРО ? Пак ти кажувам, нека да не регистрират па после ќе збориме :vozbud:

Ха ха , пак вицови пишеш :vozbud: ДПС или ТДП за Бугарија работат или градат џамии во Крџали и Шумен ? И кои од вие лугето ќе се дигнете против ОМО ? ДС и нивните деца ВМРО ? Пак ти кажувам, нека да не регистрират па после ќе збориме :vozbud:
Во кои век живееш бае? За самостоиност, отцепуване, против бугари и Бугарија ке се борите. Ова е мелем за ушите на некои краи вардаро, предимно со српска жилка. Ама со овие желби и намеренија нема как да ве регистрират. А ако ве регистрираме ние, дека со прс не сме ве барнали ке ве одрегистрираме. Во БГ нема партија која да работи за сепаратизам и нема да има. Не аредувам Каракачанов, ама като гледам какви ги тресеш не аресувам и вас. А ако вие сакате да ни правите проблеми во пиринско, тежок ке ви е животот. Ке направите проблем и на р. Македониа ако ви насарчава да чепкате овде. Сменете си идеологијата или си намерете интелигентни луге, да знаат шо сборат.

Чувашот мислеше на територијално 0,91 % во моментов.

Само заборавил дека политичките граници не се вечни :)

Дали ова е верно или е фалшификат бре омовец? Не сам добар по историја, ама го намерих и сакам да ми појасниш.

Чувашот мислеше на територијално 0,91 % во моментов.

Само заборавил дека политичките граници не се вечни :)

Па да ,колку глупо од моја страна , за момент заборавив дека нив само територијата ги интересира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom